Karataş hocadan beddua yerine ıslah!

Prof. Dr. Mustafa Karataş'ın sunumuyla Kanal 7 ekranlarında yayınlanan Muhabbet Kapısı'nda bu bölüm, dua etmenin insan hayatına etkileri ve Allah ile insan arasında kurduğu bağ konusu konuşuldu.

Karataş hocadan beddua yerine ıslah!
Karataş hocadan beddua yerine ıslah!
GİRİŞ 14.01.2014 15:07 GÜNCELLEME 14.01.2014 15:07

Kanal 7'de ekrana gelen, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Karataş'ın sunduğu Muhabbet Kapısı'nda bu hafta ‘dua ve beddua' konularına yer verildi.

Duanın anlamının ‘çağırmak, davet etmek, yalvarmak' olduğunu söyleyen Karataş, beddua konusuna da değindi. Bedduanın ‘kötü dua' anlamına geldiğini söyleyen Karataş; “Beddua etmek doğru değildir,

bedduayı ancak canı yanmış, karşılığında hakkını alamamış, karşı tarafa bir türlü sesini duyuramamış, başka hiçbir çaresi kalmayan kişilerin başvurabileceği bir yoldur” açıklaması yaptı.

HZ. MUHAMMED'İN HAYATINDAN ÖRNEKLER

 Hiçbir koşulda beddua edilmemesi gerektiğini de söyleyen Karataş, beddua etmek yerine Allah'a havale edilmesi gerektiğini Hz. Muhammed'in yaşadığı iki olayı örnek vererek anlattı.

Prof. Karataş, Hz. Muhammed'in Kabe'de namaz kılarken müşrikler sırtına deve işkembesi koyduklarında bile beddua etmediğini ve ellerini açıp; “Allah'ım bu müşrikleri sana havale ediyorum” dediğini söyledi.

 BEDDUA YERİNE DUA

 Karataş, aynı şekilde Allah Resulu'u Taif'te müşrikler tarafından taşlandığında Cebrail'in gelip kendisine; “Ya Resulallah, emret bu dağı onların üzerine geçireyim” demesi üzerine

Hz. Muhammed'in; “Hayır. Allah onlara hidayet etsin” sözleriyle karşılık verdiğini söyledi.

 KAFİRİN ISLAHINI İSTEMEK EVLADIR 

Karataş beddua konusunda söylediği son sözlerinde; ”Kafir'in bile ıslahını istemek evladır. Hele Müslüman'ın ıslahını istemek daha da evladır” ifadelerine yer verdi.

Mustafa Karataş'ın Muhabbet Kapısı'nda yaptığı o açıklamaları izlemek için tıklayın

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İYİ Partili ismin Dünya Taekwondo Şampiyonu'na verdiği söz yalan oldu
Bahçeli Ferdi Tayfur'la kime mesaj verdi? 'MHP lideri buna çok tepkili'