Adnan Menderes idam sahnesi

Adnan Menderes'in idamını anlatan sahne izleyenleri gözyaşlarına boğdu.

GİRİŞ 25.01.2014 11:10 GÜNCELLEME 25.01.2014 12:20
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin bir dönemine damga vuran merhum Başbakan Adnan Menderes'in hayatının anlatıldığı, Atv'de yayınlanan Ben Onu Çok Sevdim adlı dizinin 15. ve final bölümü ekrana geldi.

Menderes İmralı'ya ayak bastığı an Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'ın idam edildiğini anlar. Başbaka'ın askerlere  "Bu ülke milletine hizmet edeni asla unutmaz" sözleriyle ölüme giderken bile ders verir.

Milletin Başvekili Adnan Menderes'in, idama yürürken söylediği son söz "kimseye dargın değilim" olur. Menderes, canımıza kast edenler canımızı alabilirler ama kimse bizi milletimizin kalbinden koparamaz demiştir.

YORUMLAR 15
  • İskender Melekli 10 yıl önce Şikayet Et
    HİÇ BİR LİDER RAHMETLİ MENDERES KADAR SÖMÜRÜLMEDİ.. Abartılı senaryolarla yıllardır sömürülüp duruyor.Birilerinin bu sömürüye dur demesi lazım.
    Cevapla
  • Ejder Ejderha 10 yıl önce Şikayet Et
    wikipedia'dan menderes dönemini okudum. bugünle şaşırtıcı benzerlikler içeriyor. umarız sonu aynı olmaz.
    Cevapla
  • isa özbek 10 yıl önce Şikayet Et
    İŞTE BU DİZİ . bu diziyi seyrederken tüylerim diken diken oluyor. nasıl izleyiciler bu filmi kaçırırlar anlamıyorum
    Cevapla
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِBismillahirrahmanirrahim. birileri tarih tefekkürden ibarettir sözüne istinaden başbakanımızı adnan menderes bulundugu dar ağacına cıkarma sevdası güttükleri görülmekdedir .ne varki atladıklar bir durum vardır tarih tefekkür zaman olarak ümmeti muhammet bir arada bulunduracak hilafet gelecek zalimlerin korkulu rüyası olaçak çihan devleti olma zamanıdır . enerjimizi boş anlamsız uğraşlara harcama kişisel istek arzu beklentiler gözetme zamanı deyildir..
    Cevapla
  • ismail ismail 10 yıl önce Şikayet Et
    GÖRENE. Hakikaten Menderes idam edildi bir anıt mezarı ve milletin gönlünde birer tahtı var. Peki idam edenlerin nerede yattığını kaç kişi biliyor milletin herhangi birinin gönlünde zerre kadar sevgisi var mı? yok yok yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!