Ödüllü fotoğrafçının cenazesini eşi taşıdı

Düşen yıldırım sonucu hayatını kaybeden EPA Türkiye temsilcisi Kerim Ökten için Levent Afet Yolal Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Ünlü fotorafçını tabutunu eşi omuzladı.

Ödüllü fotoğrafçının cenazesini eşi taşıdı
Ödüllü fotoğrafçının cenazesini eşi taşıdı
GİRİŞ 12.04.2014 15:34 GÜNCELLEME 12.04.2014 15:50

Çanakkale'de motosikletine düşen yıldırım sonucu hayatını kaybeden foto muhabiri Kerim Ökten, son yolcuğuna uğurlandı. Cenazede Aybike Ökten, eşi Kemal Ökten'in tabutunu omuzlayarak cenaze arabasına kadar taşıdı.

European Pressphoto Agency'ın (EPA) Türkiye temsilcisi Kerim Ökten için öğle vakti Levent Afet Yolal Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, eşi Aybike Ökten, annesi Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ayşenur Ökten ile Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Galatasaray Yönetim Kurulu üyesi Sedat Doğan başta olmak üzere çok sayıda seveni, arkadaşları ve meslektaşı katıldı. Eşi Aybike Ökten ile annesi Ayşenur Ökten sürekli gözyaşı dökerken, oldukça duygusal anlar yaşandı. Kılınan namazın ardından Ökten'in cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedildi.

Cenazede konuşan mesai arkadaşı foto muhabiri Tolga Bozoğlu, "Onun fotoğrafçılığına söylenecek bir şey yok. İnsanlığı hakkında söylenecek çok şey var. Kazanın olduğu andan itibaren Amerika'dan Çin'e kadar yüzlerce insan arayıp üzüntüsünü dile getirdi. Kerim'in bu dünyada tanışıp da kötü olduğu bir kimse yok. Bize her zaman destek olmuş bir insandı. Onu çok özleyeceğiz" dedi.

EPA'daki mesai arkadaşlarından Sedat Suna da, oldukça duygusal anlar yaşadı. Konuşmakta güçlük çeken Suna, "Şunun için çok mutluyum. Bu işin ahlakını Kerim gibi birinden aldım" diye konuştu.

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği üyesi de olan Ökten'e, önceki gün Ezine ilçe girişinde yıldırım isabet etmişti. Sağlık ekiplerince Ezine Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Ökten, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti.

KERİM ŞEVKET ÖKTEN KİMDİR?

1972 yılında İstanbul'da doğan Ökten, birçok gazete ve dergide görev yaptıktan sonra 2001 yılında son görev yaptığı EPA'da çalışmaya başladı. Ökten, 2003 yılında da ajansın Türkiye ofisini kurdu. Kerim Şevket Ökten, 2012 yılında ise EPA'nın Birleşik Krallık ve İrlanda Bürosu Şefi oldu. Foto muhabiri Ökten'in fotoğrafları 2011, 2012 ve 2013 yıllarında Time, Newsweek, Stern, NBC, The Guardian ve CNN International tarafından yılın en iyi fotoğrafları arasında gösterilmiş; Londra ayaklanması ve Gezi Parkı eylemlerinin fotoğraflarını da çeken Ökten'in birçok fotoğrafı Londra Sanat Fuarı'nda sergilenmişti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir çözülemedi
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu