Murat Bardakçı: Abdülhamit adamı oyardı oyar

Canlı yayında 'Abdülhamit ile Yahudiler'in Filistin pazarlığı' konusunu tartışan Bardakçı ile tarihçiler arasında ilginç diyalog...

GİRİŞ 03.08.2014 15:45 GÜNCELLEME 03.08.2014 16:23
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Habertürk'te yayınlanan Tarihin Arka Odası'nda 'Abdülhamit ile Yahudiler'in Filistin pazarlığı' konusu tartışıldı. Programa Murat Bardakçı'nın çıkışı damga vurdu.

ABDÜLHAMİT BU LAFI ETTİRİR Mİ?

Erhan Afyoncu, Yahudiler'in Osmanlı'nın borcuna karşılık Filistin'i istemesi ve Abdülhamit'in de bu teklifi dinlemesinin dahi düşünülmesinin bile ufukların ne kadar daralmış olduğunun göstergesi olduğu söyledi. Afyoncu "Koskoca padişahın huzuruna çıkacaklar, efendim biz para verelim siz Filistin'i verin.. Ya Abdülhamit bu lafı ettirir mi karşısında?" diyerek tepki gösterdi.

ABDÜLHAMİT OYARDI OYAR

Bu sırada araya giren Murat Bardakçı da "Böyle bir durum olsaydı, Abdülhamit oyardı oyar. O zamanki protokole göre böyle bir şey düşünülemezdi" diyerek tepkisini dile getirdi.

YORUMLAR 5
  • Alpagu Han 9 yıl önce Şikayet Et
    ATASINI TANIMAYAN İT PEŞİNDE GEZER!. Osmanlıdan utandırmak ve atalarımızı kötülemek adına neler yapmadılar ki...Öyle bir nesil yetiştirdiler ki Osmanlı torunuyum demeyi hakaret sayan bir nesil..Yalan yanlış kitaplar basıldı,yayınlar yapıldı,diziler filmler çekildi.Ama Allah'a şükürler olsun Sayın Başbakanımızın da gayretleriyle nesillerimiz atalarımızın gerçekten nasıl birileri olduğunu ve aslında gururla yad etmemiz gerektiğini anlamaya başladı...Herkes gerçek anlamda Türk tarihini araştırsa okusa anlasa kimse beyin yıkayamaz ama hepimizin bu bilinci edinmemiz gerek...Ermenilerin,rumların,yahudilerin,sözde kürt milliyetçilerinin vs..Türk Milleti hakkında ne projeleri var kimse gerçekten fazla bilmiyor.Adamlar öyle kin besliyor ki artık devlet politikaları bunun üzerine kurulmuş,başlarındaki değişse bile politikaları değişmiyor...Türk Milleti kafasını topraktan çıkarmıştır çok şükür ve zamanla özümüze döneceğiz ve Milletimizin üstün meziyetlerini yeniden yaşayacağız inşallah..Bol bol okumalı araştırmalyız oyuna gelmemliyz
    Cevapla
  • Abdürrahim Çokgüngör 9 yıl önce Şikayet Et
    O tam oyamadı ama biz torunları külli oyacak. Sultanı Abdülhamid Han’a kızıl sultan lakabını kim taktı ve kim kullandı, niçin?Yahudiler tarafından sevilmediği kesin. Ondan borçlara karşılık Filistin’i toprak istedikleri de. Düşmandan al haberi: İlk Yahudi Cumhurbaşkanı Weizmann "20.yüzyılda Orta Doğu'da yıkılmaz denen devleti yıkıp 2 tane devlet kurduk.Onlara öyle güzel sistem inşa ettik ki Türkler bize Filistin'i vermeyen Abdülhamit'e en az 200 sene daha söverler” demişti. Ve 31 Mart darbesiyle Yahudi uşakları tarafından tahttan indirildi. İmparatorluğu bitirdiler. Cumhuriyete etkileri arşivler açılınca anlaşılacak ama son 4 darbede onların parmağı hele 28 Şubat’taki rolleri malum. Mavi Marmara gafil başlara tokmak gibi idi. Ama uyanamadık. Onları toptan oyacağımız günler çok uzakta değil. Ve 150 yıllık hesabı kapatırız. 2. Abdülhamid mazlum, mağfur ve mağdurdur. O oyamadı ise, varisleri biz torunları tam oyacağız. Tasalanmayın.
    Cevapla
  • müslüman kurtuldu 9 yıl önce Şikayet Et
    .... Abdülhamid han ile theodore herlz arasındaki diyalogu inkar mı ediyor murat bardakçı. Nasıl yani? Abdülhamid hanın o görüşmenin delili olan mektubu var. Mektubu da inkar mı edeceksiniz
    Cevapla
  • bedirhan dağdelen 9 yıl önce Şikayet Et
    AH DEVLETİ OSMANİYE. Abdulhamit ulu hakan,sen nur içinde yat...iyiki bu günleri görmedin,Mescidi Aksanın siyonist yahudilerin elinde esir olduğunu görmedin.Sen ne kadarda illeri görüşlü ve haklıymışsın,siyonist yahudileri gruplar halinde bile filistine girişine müsade etmemiştin..Zalim emperyalist ve uşaklarının sana niçin kızıl sultan dediğini bugün daha iyi anlıyorum..
    Cevapla
  • ömer işbilir 9 yıl önce Şikayet Et
    gercekler. Abdulhamit yıllarca siyonizmle mücadele etmis ve siyonistlere karsı direnmistir zaten bu yüzdende tahttan indirlmiştir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim