TVYD Başkanı'ndan önemli açıklama

TVYD, YurddaşandPartners isimli şirketinin ve reklam verenlerinin Rekabet Hukuku’na aykırı eylemlerinin tespit edildiğini açıkladı.

TVYD Başkanı'ndan önemli açıklama
TVYD Başkanı'ndan önemli açıklama
GİRİŞ 17.09.2014 11:31 GÜNCELLEME 17.09.2014 20:22

Televizyon Yayıncıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. A. Zahid Akman, Diye Danışmanlık Eğitim ve Medya Hizmetleri A.Ş (“YurddaşandPartners”) isimli danışmanlık şirketinin ve reklam verenlerinin Rekabet Hukuku’na aykırı faaliyetleri bulunduğunu açıkladı. Konu ile ilgili basın açıklaması yapan Akman Televizyon Yayıncıları Derneği olarak bu konuda hukukun tanımış olduğu her türlü hakkını kullanacaklarını söyledi.

YAYINCILARI DERNEĞİNDEN YAPILAN AÇIKLAMA

Ülkemizde, Medya Denetçiliği yaptığını iddia eden Diye Danışmanlık Eğitim ve Medya Hizmetleri A.Ş. (“YurddaşandPartners”) isimli şirketin göstermiş faaliyetlerin ve bu şirketin reklamveren niteliğindeki müşterilerinin özelikle Rekabet Hukuku’na aykırı birtakım eylemleri tarafımızca tespit edilmiştir.

Belirtmek isteriz ki, gelişmiş ülkelerde hızla büyüyen bir sektör olmasına rağmen medya denetçiliği ülkemizde yeni gelişmeye başlamıştır. Sektörün bu başlangıç evresinde, bu piyasada faaliyet gösteren ve medya denetçiliği yaptığını iddia eden YurddaşandPartners isimli şirketin medya denetçiliği pazarındaki hâkim durumunu kötüye kullandığı ve reklamveren müşterilerinin de reklam yeri alım piyasasında bir reklamyeri alım karteli oluşturduğu kanaatindeyiz. Bu bağlamda, söz konusu şirketin ve bu şirketten hizmet satın alan reklamveren müşterilerinin 4054 Sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun hükümlerine aykırı şekilde eylemleri nedeniyle Televizyon Yayıncıları Derneği tarafından Rekabet Kurulu nezdinde 15.09.2014 tarihinde şikayet başvurusunda bulunma zorunluluğu doğmuştur.

Televizyon reklam pazarında rekabetin yeniden tesis edilebilmesi ve ayrıca ülkemizde yeni gelişmekte olan medya denetçiliği sektörünün sağlıklı temeller üzerine kurulabilmesi, YurddaşandPartners adlı şirketin medya denetimi adı altında hâkim durumunun kötüye kullandırılmasının sonlandırılması ve yukarıda belirtilen müşterilerinin oluşturduğu alım kartelinin dağıtılması amacıyla ve üyelerinin bu konuda uğramış oldukları zararlarının tazmini maksadıyla Televizyon Yayıncıları Derneği hukukun tanımış olduğu her türlü hakkını aramaya devam edecektir.

Kamuoyuna saygı ile sunulur.

Televizyon Yayıncıları Derneği

Yönetim Kurulu Başkanı

Dr. A. Zahid Akman

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde