ABD kaynıyor, CNN hala Türkiye'yi konuşuyor!

CNN, ABD'deki olayları görmezden gelerek yine gözünü Türkiye'ye çevirdi.

ABD kaynıyor, CNN hala Türkiye'yi konuşuyor!
ABD kaynıyor, CNN hala Türkiye'yi konuşuyor!
GİRİŞ 26.11.2014 02:21 GÜNCELLEME 26.11.2014 06:44
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

İran asıllı İngiliz gazeteci ve CNN programcısı Christiane Amanpour, Amerika'da bir polisin siyahi bir genci öldürmesi ve ceza almaması sonrası yeniden başlayan gösterileri görmezden gelerek, böyle durumlarda her zaman yaptığı gibi gündemini Türkiye'ye kaydırdı.

Christiane Amanpour, Türkiye’deki kadın-erkek eşitliği konusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerini, Ankara’dan Binnaz Toprak’a bağlanarak sordu.

CHP'Lİ VEKİL ERDOĞAN'I SUÇLADI

Amanpour, kadına yönelik şiddetin konuşulduğu TBMM Genel Kurulu’ndan çıkan Toprak’a ''Kurulda Erdoğan’ın bu sözleri konuşuldu mu?'' diye sorarken, CHP’li vekil ise ''Hükümet partisi konuşmacılar Erdoğan’la aynı şekilde düşündüklerini belirtti ve kadınla erkeğin eşit olmadığını söyledi. Erdoğan’ın bu açıklaması ne yazık ki TBMM’de kadına yönelik şiddetin konuşulmasından bir gün önce yapıldı'' dedi.

Yedi yılda kadın cinayetlerinin yüzde 1400 arttığını belirten Toprak, ''En azından kadına yönelik şiddet konusunda Meclis Araştırma Komisyonu kurulması kabul edildi. Komisyon kadınların gördüğü şiddetin nedenlerini araştırıp bunları açığa çıkaracak. Ancak bu şiddetin en önemli nedenlerinden biri de Erdoğan’ınkilere benzer açıklamalardır'' diye konuştu.

AMANPOUR: ERDOĞAN NEDEN ŞİMDİ BUNLARI SÖYLÜYOR?

Türkiye’nin Dünya Ekonomik Forumu’nun 2014 Küresel Cinsiyet Eşitsizliği raporunda son sıralarda yer aldığını hatırlatan Amanpour, ''Erdoğan iktidara ilk geldiğinde kadın şiddet konusunda reformlar ve yasalar yapmıştı. Sizce neden şimdi bunları söylüyor ve fikrini değiştirdi?'' diye sordu.

BİNNAZ TOPRAK: KONUYA İSLAMİ PENCEREDEN BAKILIYOR

Binnaz Toprak ise bunun AK Parti’nin kendini muhafazakar bir pozisyonda konumlamış olmasından kaynaklandığını belirterek, ''Konuya İslami bir pencereden bakmak bazı engelleri aşmalarında zorluk çıkarıyor. Türkiye’de hâlâ eşlerinden şiddet gören kadınlar şikayetçi olduklarında polisler tarafından geri evlerine gönderiliyor. Katiller indirim alıyor'' ifadelerini kullandı.

Christiane Amanpour, Türkiye’de Erdoğan’ın bu fikrinin ne kadar destek gördüğünü merak ederken, ''Bu açıklamalar kadınların iş hayatındaki yerini etkileyecek mi?'' sorusunu yöneltti. Toprak ise ''Ne yazık ki bu fikir oldukça yaygın. Bir şekilde çalışan kadınlar üzerinde bir baskı yaratacaktır'' diye cevap verdi.

YORUMLAR 14
  • kimsesiz 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülke %95 müsluman bir ülkedir,artı demokroside çoğunlukla yönetilir,bu da sizin siyonist zihniyetin anlayışıdır,neden?benimsediğiniz demokrosiye inanmıyorsunuz,madem çoğunluk azınlığa hukum eder diyen sizlersiniz,neden tahmul etmiyorsunuz;iran mınafığı,seni ülkeden kovup müsluman ülkeleri karalamak içinmi kiraladılar,çok durust seniz niye siyahi kardeşlerimizi tahmul etmiyorsunuz demeki tahmul değil nefreti kürükluyorsunuz,bu sıfat siyonist kafirlere mahsustur
    Cevapla
  • aldıkları emir öyledir... 9 yıl önce Şikayet Et
    onlar önce siyahları insan yerine koymayı öğrensinler... hala köle zannediyorlar galiba..
    Cevapla
  • ali 9 yıl önce Şikayet Et
    neden islamiyeti okadar korkun görüyorlar anlamıyorum islamiyetten daha fazla değerveren din varmı acaba araştırınız sonra konuşunuz
    Cevapla
  • arif kara 9 yıl önce Şikayet Et
    konuya islami pencereden bakıyorrmuş erdoğan, chp ye göre halbuki siyonist çerçeveden bakmalı.
    Cevapla
  • Mahmut ARSLAN 9 yıl önce Şikayet Et
    Çok merak ediyorum acaba bu CNN de çalışanların maaşını kim veriyor...
    Cevapla
  • Mahmut 9 yıl önce Şikayet Et
    Komisyon şunu da araştırsın kadına şiddet uygulayanların kaç tanesi muhafazakar, kaç tanesi alkolik sarhoş kaç tanesi sosyal demokrat(laik). Bence çoğu alkolik kumarbaz veya gayrimeşru ilişki yaşayalar şiddete başvuruyor veya şiddete maruz kalıyor. Bunlar kadına şiddeti Müslümanların üzerine yıkmaya çalışıyorlar. Aslında bunların amacı kadına şiddeti falan değil Türkiye'deki namus kavramını hazmedemiyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor