Yasin El Kadı ilk kez konuştu!

25 Aralık soruşturmasında adı geçen Suudi Arabistan vatandaşı işadamı Yasin El Kadı, Al Jazeera Arapça'ya konuştu.

Yasin El Kadı ilk kez konuştu!
Yasin El Kadı ilk kez konuştu!
GİRİŞ 16.12.2014 00:55 GÜNCELLEME 16.12.2014 08:00
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Yasin El Kadı ismi Türkiye'de ilk olarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile arkadaşlığı nedeniyle tanındı. 25 Aralık soruşturmasının polis fezlekesinde El Kadı'nın Türkiye'ye gelerek Erdoğan ile 12 kez görüştüğü ve bu görüşmelerden bazılarının ABD'nin kara listesinde bulunduğu dönemlerde gerçekleştiği ifade edildi.

Suudi Arabistan vatandaşı olan işadamı Yasin El Kadı, 2001’de ABD’deki 11 Eylül saldırılarının ardından sırasıyla ABD, BM ve Avrupa Birliği tarafından El Kaide ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle ‘kara listeye’ alınmıştı.

Alınan kararlara yaptığı itirazlar ve açtığı davalar sonuç veren El Kadı, 2010’da Avrupa Birliği, 2012’de Birleşmiş Milletler ve Eylül 2014’te ABD’nin kara listesinden çıkarıldı.

Türkiye'de de BM, ABD ve AB kararlarına dayanılarak Aralık 2001′de Bakanlar Kurulu kararıyla El Kadı'nın mal varlığı donduruldu. Ancak Temmuz 2006'da Danıştay bu kararı iptal etti.

Kara listeye alınmadan önce ABD pazarındaki yatırımlarıyla da bilinen; inşaat, gayrimenkul ve bankacılık gibi farklı sektörlerde şirketleri olan Yasin El Kadı’nın bu ülkede yönetiminde yer aldığı çok sayıda yardım vakfı da bulunuyordu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’la ilişkilerinizi nasıl tanımlıyorsunuz?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’la ilişkilerim çok eskiye, devlette herhangi bir görev üstlenmeden önceye dayanır. İlişkilerimiz karşılıklı dostluk ve ailevi ilişkiler düzeyindedir. Daha fazlası değil. O gerçekten vefalı bir kişidir. Onunla ilişkim gizli bir şey değil.

Oğlu Bilal Erdoğan’la mali ilişkiler konusunda ne diyeceksiniz?

Oğlu Bilal ile hiçbir mali ya da yatırım ilişkim yok.

O zaman bazı Türk medya kuruluşlarının Cumhurbaşkanı'yla olan ilişkilerinize saldırmasını nasıl açıklayabiliriz?

Kanaatimce Türk muhalefetinin Erdoğan ile siyasi hesaplaşmasında gerekçesiz şekilde ilişkilendirildim. Özellikle de son Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi.

KAYNAK: AL JAZEERA
YORUMLAR 21
  • muaf 9 yıl önce Şikayet Et
    bu ne şimdi bu kadar mı sorulan sorular ve verilen cevaplar gülüyorum ))
    Cevapla
  • Aladdin Keykubat 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam Turkiyeye sermaye akisini arablardan saglayan adamdir. Adamin cok iyilikleri oldu arab sermayesinin Turkiyeye gelmesinde Iste o yuzden hemen Amerikan CIA harekete gecip bu kaynaklari durdurmaya calisti.
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Yasin El Kadı Evladı Osmanlı olarak YENİ OSMANLININ kuruluşuna verdiğiniz destekten dolayı TARİH sizlerden elbette altın harflerle bahsedecek !
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Yasin El Kadı Evladı Osmanlı olarak YENİ OSMANLININ kuruluşuna verdiğiniz destekten dolayı TARİH sizlerden elbette altın harflerle bahsedecek !
    Cevapla
  • Seçkin 9 yıl önce Şikayet Et
    Yasin El Kadı nın bu ülkeye olan devasa katkısını sadece sayılı kişiler bilir -ki zaten bilinsin diye yapılan bir şey de değildir. O yüzden Tayyip Erdoğan, Yasin El Kadı vs hakkında bilmeden ileri geri konuşanlara bir şeyler ıspatlamak için çok zaman harcamayın beyler zira harcadığınız zamana yazık.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan 30 Mart'ta açıklayacaktı: Anlaşma son anda iptal edilmiş
Baykar'dan vatandaşlara uyarı: Çağrılara itibar etmeyin!