Nursaçan Hocadan canlı yayında sert tepki!

‘Cuma Sohbetleri’nde bugün canlı yayına telefonla bağlanan bir kişi, karışık bir evlilik hakkında bilgi almak istedi.

GİRİŞ 17.01.2015 12:48 GÜNCELLEME 17.01.2015 12:48
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Kız kardeşinin ilk evliliğini bitirmeden ikinci evliliğini yaptığını söyleyen izleyici, olayın dinen nasıl yorumlanması gerektiğini sordu. Buna kızan Nursaçan Hoca ‘‘Böyle sorumsuzluk olur mu? Biz bu kadar mı ipin ucunu kaybettik?’’ dedi.

Kanal 7’de Cuma günleri yayınlanan Cuma Sohbetleri’nde, emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan izleyicilerden gelen soruları cevaplarken ilginç bir soruyla karşılaştı. İzleyicilerin telefonla katıldığı programda bir izleyici karışık bir evlilik olayını anlattı. 23 yaşındaki kız kardeşinin evli olduğunu ve bu evlilikten iki çoğunun bulunduğunu; ayrıca dört çocuklu evli birisiyle de uzun süredir ilişki yaşadığını ve bu kişiyle de imam nikâhının olduğunu söyledi. İzleyici bu evlilik olayının dinen nasıl yorumlanması gerektiğini sordu. Program sunucusu Muhsin Bay ve Necmettin Nursaçan Hoca karışık soru karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi. İlk evliliğini bitirmeden ikici evliliğin uygun olmadığını vurgulayan Nursaçan Hoca şunları söyledi: ‘‘İkinci nikâh yok hükmündedir. Yaptıklarından tövbekâr olsunlar. Böyle yanlışlık, böyle sorumsuzluk olmaz. Şu anlatılan olaylar ne kitaba uyar, ne dine uyar, ne kanuna uyar! Böyle sorumsuzluk olur mu? Biz bu kadar mı ipin ucunu kaybettik?’’

‘‘Cenabetken Cenaze Namazı Kılınır mı?’’

Programa telefonla bağlanan bir kişinin Necmettin Nursaçan Hoca’ya soru ise ‘Cenabetken cenaze namazı kılınır mı?’ oldu. Nursaçan’ın cevabı ise ‘‘Cenaze namazını kılamaz da cenazeye katılmış olabilir. Abdestsizken, cünüpken namaz olmaz’’ oldu.
 

YORUMLAR 7
  • ahmet 9 yıl önce Şikayet Et
    İnsanların sözleri sizi aldatmasın siz onların icraatına bakın.Sayın hocanın da
    Cevapla
  • fahri 9 yıl önce Şikayet Et
    hoca niye bunu yapan kardeşinin dinen katli vaciptir diyemiyorsun madem günah ı kebair, cezasının ne olduğunu da söyle. sizler böyle korkarak çekinerek dinin emirlerini söylemezseniz elbette toplum bu hale gelir
    Cevapla
  • tarik 9 yıl önce Şikayet Et
    böyle sorulari soranlar aptal kisiler degiller ama yaptiklari cok ayip. Amac insan kizdirmak ve bu vesile ile kendilerine eglence yaratmak.
    Cevapla
  • alpaidalpi 9 yıl önce Şikayet Et
    Herşey kasıtlı yapılıyor.Bunu soran kişi bence konuya gayet hakim.Maksat başka.
    Cevapla
  • mehmet 9 yıl önce Şikayet Et
    hehe...komplo teorileri iyice kafani bunaltmis.;)
    Cevapla
  • cehalet 9 yıl önce Şikayet Et
    UFO görmüş köylü tarzı sorular geliyor. Kardeşim hiç mi bilginiz yok yahu! Maden dini hükümlere önem veriyorsunuz, bariz biraz araştırıp temel konuları öğrenin.
    Cevapla
  • garabet 9 yıl önce Şikayet Et
    gelenekci hocalarin klasik izeliyici kitlesi ne bekliyorsun kardesim?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?