Zazalar'ın tarihine 'Pergel' açılıyor

‘Pergel’de bu hafta Zazalar ve Dımililer konuşulacak. Zazalar ve Dımililer hakkında bilinmeyen her şey bu akşam Ülke TV’de anlatılacak.

Zazalar'ın tarihine 'Pergel' açılıyor
Zazalar'ın tarihine 'Pergel' açılıyor
GİRİŞ 01.02.2015 11:41 GÜNCELLEME 06.02.2015 22:49
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ülke TV’de Gazeteci Nevzat Çiçek’in hazırlayıp sunduğu ‘Pergel’ programının bu haftaki konusu Zazalar ve Dımililer olacak. ‘‘Zazalar ve Dımililer kimlerdir, kökenleri nelerdir? Zazalar Türkiye'de nerelerde hüküm sürmektedirler? Tarih kitaplarında Zazalar nasıl geçmektedir? Zazalar’ın eski inanışları nelerdir, İslamiyet’i nasıl kabul etmişlerdir? Osmanlı döneminde Zaza Beyleri ve idari yapısı nasıldı? Osmanlı arşiv belgelerinde Zazalar nasıl geçiyor?’’ gibi sorular Pergel’de yanıt bulacak. Zaza Kültürü Araştırmacısı Avukat Bilal Zilan, İlahiyatçı Araştırmacı Yazar Bilal Dargın ve Araştırmacı - Yazar Abdullah Demir Zazaları ve Dımlileri bu akşam Ülke TV’de anlatacak.
 
Hz. Mevlana’nın ‘Pergel’ metaforundan hareketle, olaylara farklı pencerelerden bakılarak tüm olasılıklar Pergel’de ele alınıyor. Nevzat Çiçek’in sunduğu, uzman konukların yorumlarıyla ekrana gelen Pergel her Cuma saat 23.30’de canlı yayınla Ülke TV’de.
 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 2
  • Feyzullah Karadeniz 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah(CC) razi olsun. Zaza-Laz bir Ailenin ferdi olarak cok mutlu oldum.
    Cevapla
  • Metin TOPRAK 9 yıl önce Şikayet Et
    2023 adında zazaları anlatan akademik bir der gi var.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gelibolu Yarımadası'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler