Tüm sorunları çözdünüz, bir tek vize mi kaldı?

Paralel medya ısrarla Filistin’e vize uygulamasını sorguluyor. Türkiye’yi iki yüzlü politikayla suçluyor, “hem Filistin için ağlıyorsunuz hem de Filistinlilerden vize istiyorsunuz” diyor.

  • GİRİŞ28.05.2015 20:28
  • GÜNCELLEME31.05.2015 09:24

Seçim öncesi vize meselesiyle algı operasyonu yapmaya çalışanlar unutmasın ki Türkiye 2009’da gelen Filistinlilerin tamamına bırakın vizeyi oturum hakkı bile verdi.

Aslında Filistin meselesi hakkında konuşacak son kişi onlar zira bugüne kadar Filistin için ne yapmışlar acaba, bunu kendilerine soruyorlar mı?

Neyse o ayrı bir konu. Zaman yazarı Ali Bulaç, 25 Mayıs’ta bir yazı yazmıştı, hükümetin Filistin politikasını eleştiriyordu.

Filistinliler neden vizeden muaf değil diye soruyordu. Ona bir cevap verdik. Şimdi ikinci yazısını yazmış, ısrarla “vize” diyor.

FİLİSTİNLİLERİN ÇOĞU VİZESİZ TÜRKİYE’YE GİREBİLİYOR

Tekrar anlatalım. Filistinliler işgal altındaki 4 ayrı toprak parçasında yaşamaya mecbur bırakılan bir topluluk.

Maalesef ortada bir işgal ve işgal devleti var. Yaklaşık 6 milyon Filistinli, dörde bölünmüş durumda. Bir bölümü 48 sınırlarında yaşıyor, 1 milyon 700 bin nüfusları var ve onların hiç birinin Türkiye’ye girişte vize almaları gibi bir durum asla söz konusu değil.

İkinci grup Batı Şeria’dakiler, sayıları 2 milyon 700 bin civarında. Onların da bir çoğunluğu Ürdün vatandaşı olduğu için ve bu hükümet 2010’da Ürdün’le vizeleri kaldırdığı için, onların çoğunun da Türkiye’ye girişlerinde sorun yok.

Peki Ürdün vatandaşı olmayanlar ne yapıyor? Kudüs Başkonsolosluğu onlara vize için her türlü olanağı sunuyor. Başkonsolosluk yetkilileriyle görüştüm, bu konuda çok net konuştular, vize isteyip de geri çevrilen neredeyse yok.

GAZZE’DE TEK SORUN İSRAİL VE MISIR

Gazze’deki Filistinlilere gelince, Ali Bulaç diyor ki, Gazze’deki Filistinliler vize için aylarca bekliyorlarmış. Başkonsolosluk bunu sert dille yalanladı.

Gazze abluka altında, orada 1 milyon 800 bin Filistinli hapsedilmiş durumda. O insanların Türkiye’ye gelebilmeleri için öncelikle Gazze’den çıkabilmeleri gerekiyor ancak kapıları çoğu zaman kapalı.

Yani İsrail Erez kapısını açsa, Gazze’deki Filistinli oradan çıkıp, Kudüs’e gelebilse, Kudüs Başkonsolosluğunda ona vizesini veriyor. Ama adam Gazze’den çıkamıyor ki, bırakın Türkiye’ye gelebilsin, Kudüs’ü bile göremiyor.

Paralel medya, Gazze’deki Filistinlilerin Türkiye’ye seyahatlerini sorgulayacağına, onları oraya hapseden İsrail’i ve Mısır’daki darbecileri sorgulasın.

Sen, hem İsrail’e gıkını çıkarmayacaksın hem Mısır’daki darbeye ses etmeyeceksin sonra da o iki zalimin hapsettiği Filistinliler, Gazze’den Türkiye’ye gelemiyorlar diye Türk Hükümetini suçlayacaksın.

Yahu buna kim inanır? Filistin diye tutturuyorsunuz ama sizin Filistin’e bakışınızın ne olduğunu en iyi Filistinliler biliyor.

TÜRKİYE’DEKİ FİLİSTİNLİLER “VİZE SORUNU” İDDİASINA KARŞILAR

Günlerdir ne kadar Filistinli dostum varsa hepsiyle konuştum, yüzde 99’u “vize problemi asla yok” diyor.

“Vize muafiyeti olmalı” diyen birkaç kişi de var, onlarla da konuştum ama onlar bu meseleye sizin gibi art niyetli bakmıyorlar.

Sizin bakışınız tamamen art niyetli, öyle olmasa, Filistin’in bugün yüzlerce problemi var, şimdiye kadar hangisine el attınız, art niyetli olmasanız, Filistin için gerçekten bir şeyler yapardınız.

Gazze’de kendilerini savunan Filistinlilere sizin televizyonunuz “terörist” diye alt yazı yazdı, hocanız İsrail’e “otorite” dedi.

TÜRKİYE 2009-2011 ARASINDA TÜM FİLİSTİNLİLERE OTURUM HAKKI VERDİ

Vize konusunda bir de şu durum var. Türkiye, 2009 yılındaki kanlı saldırılardan sonra Türkiye’ye gelen her Filistinliye ikamet verdi. O süreç tam 2 yıl sürdü, 2 yıl boyunca yürürlükte kalan yasayla, Türkiye’ye giriş yapan yüzlerce Filistinli, oturum hakkı aldı.

ALİ BULAÇ DİĞER İKİ İDDİASINDA GERİ ADIM ATMIŞ

Ali Bulaç’ın ilk yazısında vizeyle birlikte iki ayrı iddia daha vardı. Biri “Filistinliler para karşılığı Türkiye için gösteri yapıyor” diğeri ise “Türkiye Gazze’ye yardım sözünü tutmadı” iddialarıydı. Sayın Bulaç, son yazısında bunlardan tek satır bahsetmemiş.

Önce parayla gösteri meselesine bakalım. Kudüs’te Şeyh Cerrah semtindeki “Erdoğan Marketi” örnek göstermiştim. Marketin sahibi Erdoğan ismi yüzünden İsrail tarafından hapse atılmıştı. Filistinlilerin çoğu mevzu bahis Türkiye ise bırakın para almayı, canları pahasına seslerini duyururlar.

Gazze’ye yardım vaadinin yerine getirilmediği ise büyük bir yalan olarak geri döndü. Cumhurbaşkanı da TİKA da gereken cevabı verdi.

Yahu Ortadoğu’da Filistin deyince hele bir de Gazze deyince herkesin aklına Türkiye geliyor.

Türkiye, Filistin konusunda iki yüzlü olsa, İsrail Erdoğan’a bu kadar husumet besler mi? İsrailliler, Filistin’e yardım ediyor, Filistin’e sahip çıkıyor diye Erdoğan’ı düşman bellemişler 

Yorumlar30

  • Hasan KARA 8 yıl önce Şikayet Et
    Ben onu bunu bilmem, bu paralelciler en çok hükümeti İrancı olmakla suçluyor. Türkiyedeki bir numaralı İrancı, Ali Bulaçtır.Bunu bilmediğimizi mi sanıyorsunuz. Bu hükumet iranla rekabet halinde, herkesin de malumu, belki de Sn.Bulaç sırf bunun için Ak Partiye gıcık.
    Cevapla
  • misafir. 8 yıl önce Şikayet Et
    Ali BULAÇ yıl 1978 Şehzadebaşında bir camide iki arkadaş seni dinlemiştik. O günden bu güne köprülerin altından çook sular geçti. Ben hala durduğum yerdeyim ama sen çok değiştin. Ali abi bu yaptığın oldu mu şimdi. Üstad ne demiş: YOLA ÇIKTIKLARINI, YOLDA BULDUKLARINA DEĞİŞİRSEN HEM YOLUNU KAYBEDERSİN HEM DOSTUNU.
    Cevapla
  • c.ç. 8 yıl önce Şikayet Et
    yazıyı yazarken hoca efendilerinin bahsettiği otoriteden izin aldı mı acaba? yoksa malum israil otoritesi için çok sıkıntılı bir yazı yazmış. türkiye cumhuriyetini de çok büyük sıkıntıya sokmuş. :)) rabbim hidayet nasip etsin.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • mustafa 8 yıl önce Şikayet Et
    aslı aslına nesli nesline..........
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • mahreman 8 yıl önce Şikayet Et
    önce radikal idi, şimdi paralel; yarın da perişan olur inş
    Cevapla Toplam 8 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat