Ömer Döngeloğlu'nun Türkistan duası ağlattı

‘Ömer Döngeloğlu ile Sahur Vakti’ programında Döngeloğlu, Doğu Türkistan’da zulme uğrayan Müslümanlar için yaptığı dua izleyenleri ağlattı.

GİRİŞ 30.06.2015 13:38 GÜNCELLEME 30.06.2015 14:34
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu Kanal 7'de hazırlayıp sunduğu ‘Sahur Vakti’ programında yaptığı duayla izleyenleri duygulandırdı. Çin’in kontrolü altında bulunan Doğu Türkistan bölgesinde Uygur Türklerine yapılan zulüm dinmek bilmiyor. Başörtüsüne, namaza yasak getiren Çin Devleti, Ramazan ayının girmesiyle birlikte oruç tutmayı da yasakladı. Yasaklara karşı çıkanların öldürüldüğü bölgede Müslümanlar dünyanın gözü önünde linç ediliyor. 

Döngeloğlu, Kanal 7’de ettiği sahur duasında zulme uğrayan Doğu Türkistan’ı da unutmadı. “Bizden önce o Müslümanlara yardım et Yarabbi” diyen Ömer Döngeloğlu’nun duasının bir bölümü şöyle: “Doğu Türkistan’da Müslümanlar öldürülüyor Yarabbi. El uzatamıyoruz, ekmek gönderemiyoruz. Oruç yasak Müslümana, dünya susuyor. Müslümanın orucunu yasaklayan dinsiz Çin’e kimsenin gıkı çıkmıyor. Allah’ım senden başka gerçekten sahibimiz yokmuş. Hasbinallah ve nimel vekil… Senden başka gerçekten yardımcı yokmuş. Bize yardım et Yarabbi. Bizden önce o Müslümanlara yardım et Yarabbi. Namuslarını kurtar Yarabbi. Memleketlerini kurtara Yarabbi. Canlarını kurtara Yarabbi. İmanlarını kurtara Yarabbi…” Duasına devam ederken gözyaşlarına boğulan Ömer Döngeloğlu izleyenleri de ağlattı.

YORUMLAR 8
  • dursun 8 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah hocam ağzına sağlık , bu güzel duaya sadece Amin demek düşer ..
    Cevapla
  • hakan 8 yıl önce Şikayet Et
    ahmet bey kazandığı paranın yarısını göndermesi doğu türkistanı kurtarsaydı; emin olun hepsini gönderirdi. Ancak şu şartlarda yarısını gönderse bile sana demez, göndermemeside imanına zarar getirmez.
    Cevapla
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu işler salya sümük ağlamakla çözüme kavuşmaz.ayda 60 bin mi alıyorsun yarsını gönder görelim. akşama kadar masal anlatıyorsunuz !!
    Cevapla
  • nuh çelebi 8 yıl önce Şikayet Et
    amin amin amin hocam ağzına sağlık. adam olun lannn
    Cevapla
  • nuh çelebi konya 8 yıl önce Şikayet Et
    amin ağzına sağlık hocam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Partili Bölük, AKPM'de parlamenterlerin yüzüne söyledi: Seyirci mi kalacağız?
Erdoğan talimatı verdi! TCG Anadolu'dan daha büyüğü tasarlanıyor