Göktürk: PKK'nın arkasındaki o grup!

Akşam gazetesi yazarı Gülay Göktürk, son dönemde artan PKK saldırılarına değinerek AK Parti üzerinde oynanan oyunları gözler önüne serdi.

Göktürk: PKK'nın arkasındaki o grup!
Göktürk: PKK'nın arkasındaki o grup!
GİRİŞ 22.08.2015 18:23 GÜNCELLEME 22.08.2015 18:29
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

İşte Akşam gazetesi yazarı Gülay Göktürk'ün PKK şiddete döndüğünden beri, sinsi oyunlarla AK Parti iktidarını yıpratmak için tezgahlar hazırlayan o grubu hedef alan yazısı...

Türkiye’de bir grup var.

Öcalan ilk Nevruz çağrısını yaptığında karalar bağlayan, o zamandan bu yana Çözüm Süreci’nin çökmesi için elinden gelen her şeyi ama her şeyi yapan, PKK tekrar şiddete döndüğünden beri de zil takıp oynayan bir grup... Özellikle medyada etkili olan bu grup şimdi koro halinde AK Parti’yi suçluyor. Erdoğan’ın yeniden tek başına iktidar olabilmek için savaş çıkarttığı gibi akla ziyan tezler ileri sürüyor. “Çözüm”ü de, her iki tarafın da silahları bırakmasında görüyor. Aslında asıl demek istedikleri devletin silah bırakması ama bu kadarını diyemedikleri için her iki tarafa da “elinizi tetikten çekin” diye çağrılar yapıp duruyorlar.   
Onlar için yapılabilecek hiçbir şey yok. Çünkü samimi değiller, Çözüm Süreci’ne karşı hiçbir zaman samimi olmadılar. Kürtlerin huzur ve mutluluğuyla zerre kadar ilgileri olmadı. Kürt sorununu da, PKK’yı da nefret ettikleri iktidarı zor duruma düşürmek için  koçbaşı olarak kullanmaya çalıştılar. 
Sayıca çok değiller ama akıttıkları zehrin ne kadar geniş bir alana yayıldığını dün gece bir tartışma programını izlerken bir kez daha görüp dehşete kapıldım. 
Programın katılımcılardan çoğu geçmişten bu yana sağduyulu, ön yargısız ve samimi tutumlarıyla tanıdığımız, ağır oturaklı akademisyen ve gazetecilerden oluşan saygıdeğer insanlardı. 
Ne var ki, tartışma programı boyunca bir kere bile, şu anki savaşı başlatanın ve sürdürenin PKK olduğundan söz etmediler. Devletin operasyonlarının PKK’nın saldırısı karşısında zorunlu bir karşı saldırı olduğunu söylemediler. Yani Obama kadar bile olamadılar... 
Bunun yerine, bol bol “askeri çözümün 30 yıl denendiğinden ve sonuç alınamayacağının anlaşıldığından, hükümetin bugün tekrar askeri çözüme döndüğünden” bahsettiler. “Hani AK Parti siyasi çözümden yanaydı” dediler. 
Sanki PKK siyasi çözüme bağlı kalmıştı da, hükümet saldırıya geçmişti. Sanki PKK seçimin hemen ertesinde ateşkesi bozduğunu ve “Devrimci Halk Savaşı”nı başlattığını deklare etmemişti. 20 Temmuz’dan bu yana tam 5 kere serhildan (ayaklanma) çağrısı yapan PKK değildi. Sanki taraflardan biri siyasi çözümden vazgeçtiğinde diğer tarafın devam etmesi mümkün olabilirdi. 
Hani her şeyi bir yana bırakın, sadece olayların kronolijisine baksalar bile savaşı kimin başlattığını, hükümetin bu savaşa girmemek için ne kadar direndiğini ama sonunda devlet olmanın gereğini daha fazla erteleyemeyecek bir noktaya geldiğini görürlerdi. 
Ayrıca, hükümetin terörle mücadelenin direksiyonuna TSK’yı oturttuğu, bunun 90’lı yıllara dönüş anlamına geldiği, “güvenlikçi politikaların galebe çaldığı”  noktasında da konsensüs halindeydiler. 
Sanki operasyonları TSK’nın uygulaması, direksiyonda askerlerin olması anlamını taşıyordu. İçlerinden biri bile kalkıp “Siz ne diyorsunuz, bu operasyonlar tamamıyla siyasi iradenin kararı ve onun tespit ettiği politikalar çerçevesinde yürütülüyor. Bu politikaların dışına çıkıldığı anda da  müdahale edilip sorumlular hakkında işlem yapılıyor.  90’lardaki gibi Kürtler değil, sadece PKK’lılar hedef alınıyor” demedi.  
Hiç kimse MHP’nin sıkıyönetim çağrısına ve meselenin MGK’da ele alınması talebine en tok cevabın AK Parti’den geldiğinden de bahsedilmedi. 
Lafza bakarsanız hepsi de Çözüm Süreci’ne bir an önce dönülmesini, müzakerelerin yeniden başlamasını yürekten arzu ediyorlardı ama savundukları çizgi, bunun tam tersi sonuç doğuruyordu. 
-
“Barış” kelimesinin haksız bir savaşın suçlularını gizlemek için paravan olarak kullanıldığına ve savaşın bitmesinin önündeki en büyük engel haline geldiğine çok tanık olduk. 
Bugün olan da budur. 
Şu anda savaşın durmasını ve yeniden siyasi çözüme dönülmesini samimi olarak isteyenlerin bir gerçeği iyi anlaması lazım: Siyasi çözüme yeniden dönebilmek için, siyasi çözümü reddedip silaha sarılanlara, silahların miadını doldurduğunun, silahla bir yere ulaşamayacaklarının bir kere daha gösterilmesi gerekiyor. 
Ama yaşamak zorunda olduğumuz bu acı dönemin kısa sürmesi için yapabileceklerimiz var:  
PKK’yı bu haksız savaşında desteksiz, moralsiz, dımdızlak yapayalnız bırakmak. Onun saldırganlığına gerekçe üretmeye, suçunu gizlemeye çalışanlara karşı aktif mücadele vermek; gerçekleri savunma cesaretini göstermek...

Yazının tamamı için tıklayınız

YORUMLAR 59
  • CEMŞİT 8 yıl önce Şikayet Et
    RABBİM BAHSETTİĞİNİZ VE MİLLETİN DE AÇIKÇA GÖRDÜĞÜ BU "güruh"un PLANLARINI DA HAYALLERİNİ DE YOK ETSİN...
    Cevapla
  • Hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    Onalrin arkasinda bir gurup varsa Ak partinin arkasinda Türkiye var
    Cevapla
  • Hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    Kac Yildir onlarin istedigi deyil Halkin istedigi oldu,Türk halki gercegi görüyor, Ak parti var oldukca muhalefet avucunu yalasin
    Cevapla
  • gurbetci1453 8 yıl önce Şikayet Et
    Devletim:Cözüm mözüm yyookk artik, simardilar,silahlariyla tüm sehirlerimize yayildilar.Daha kolay halkimizi tehdit edip nifak sokuyorlar. Vatan hainleri:Akilli olun,zaten gideceginiz yer Cehennemin dibi. Yetkililer: Yeter artik,idam ve OHAL sart. Mehmetcigim: Vur, Allah askina Vatan hainlerini vur, Ezan icin, Bayrak icin, Namus icin, Vatan icin vur, affetme vur, vurmaz isen, yarin yine silahla kallesce karsina gececek, ne olursun vurrrrrr.....
    Cevapla
  • kahtali 8 yıl önce Şikayet Et
    onlar ak partiyi istedikleri kadar hedef alsin allah war elbet bunlarda cezalarini ceker biz yeni dirilis icin yeni osmanli icin ak demekten asla vazgecmeyecegiz bu ugurda bas da veririz gerekirse buyuk osmanlinin ayak sesleri bile bu kopekleri korkutmaya yetiyor ve tek buyuk din islam we en buyuk dewlet de yeni osmanli olacak fatihin torunlar yawuz sultan selimin torunlari gun birlik olmak gunu gun yeniden dirilis gunu bu yuzden ak ak ak diyecez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tesla'dan Türkiye'ye özel model: Fiyatı yarı yarıya düştü
“AK Parti’ye ders vermek” iyi bir fikir miydi?