Anadolu Ajansı Haber Fotoğrafı Festivali'nde

Anadolu Ajansı, Fransa'da düzenlenecek haber fotoğrafı festivalinde dünyanın dört bir yanında gerçekleştirdiği faaliyetleri tanıtacak.

Anadolu Ajansı Haber Fotoğrafı Festivali'nde
Anadolu Ajansı Haber Fotoğrafı Festivali'nde
GİRİŞ 31.08.2015 15:54 GÜNCELLEME 31.08.2015 15:54

Anadolu Ajansı (AA), dünyanın en önemli haber fotoğrafı festivali olarak gösterilen, önde gelen foto muhabirleri ile haber ajansları, gazete ve dergilerin fotoğraf editörlerinin katılacağı "Visa pour l'Image" festivaline iştirak ederek, dünyanın dört bir yanında gerçekleştirdiği faaliyetleri ve ürünlerini tanıtacak.

AA'nın ikinci kez katılacağı Fransa'nın Perpignan kentinde 27'ncisi yapılacak festivalin 31 Ağustos-6 Eylül tarihlerini kapsayan ilk haftası profesyonellere ayrılıyor.
Her yıl ortalama 150 bin kişinin ziyaret ettiği festivale AA adına bu yıl, AA Görsel Haberler Yayın Yönetmeni Ahmet Sel, Kurumsal İlişkiler Direktörü Esra Kireççi, Pazarlama Direktörü Nedim Kaya ve Ürün ve İş Geliştirme Yöneticisi Bora Uçak katılıyor.
AA Görsel Haberler Yayın Yönetmeni Ahmet Sel, festivale ilişkin yaptığı açıklamada, festivalde uluslararası foto muhabirlerinin, haber, belgesel, spor gibi konularda en dikkati çeken fotoğraflarından oluşan sergilerinin yanı sıra haber fotoğrafçılığının gelişimi, sorunları, ekonomisi, yeni teknolojilerin etkilerinin tartışıldığı oturum ve toplantılar da düzenlendiğini anlattı.

Fransa'nın Perpignan kentinde yapılan bu festivalin profesyonellere ayrılan ilk haftasında, AA'nın 2015 yılında dünyanın dört bir yanında gerçekleştirdiği haber fotoğraflarının yanı sıra "anadoluimages.com" portalını ve İstanbul Photo Awards'ı ziyaretçilere tanıtacaklarını aktaran Sel, "Kısa zamanda uluslararası haber fotoğrafı sektörünün en önemli oyuncuları arasına girmeyi başaran Anadolu Ajansı'na geçen yıl gösterilen ilginin bu yıl da sürmesini bekliyoruz" dedi.
AA'nın geçen yılki katılımı sayesinde dünyanın en uzak köşelerinde çalışan foto muhabirleriyle bağ kurarak, uluslararası foto muhabiri ağlarını genişlettiklerini belirten Sel, bu yıl da çalışmalarını sürdüreceklerini, dağıtım partnerleri olan uluslararası ajansların yöneticileriyle görüşerek iş birliğini nasıl daha verimli bir düzeye getirebileceklerini konuşacaklarını ifade etti.

Ahmet Sel, şu bilgileri verdi:

 "Anadolu Ajansı her gün 2000'den fazla fotoğraf üretiyor ve bunun önemli bir bölümünü uluslararası dağıtıcı ajanslar aracılığıyla bütün dünyaya ulaştırıyor. Bugün Anadolu Ajansı'nın fotoğraflarını dünyanın en prestijli gazetelerinin manşetlerinde ve en etkin haber internet sitelerinde görebiliyoruz. Bu da uluslararası haber fotoğrafında bir Anadolu Ajansı markası yaratılmasını sağladı. Türkiye'nin en köklü kurumlarından olan Anadolu Ajansı'nın bu başarısını her gün Türkiye'nin ve dünyanın dört bir köşesinde gecesini gündüzüne katarak çalışan foto muhabirlerimize borçluyuz."
 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı