Ajans Haberciliği Eğitimi başvuruları başladı

AA Haber Akademisinde, gazeteci yetiştirmek amacıyla verilecek "Ajans Haberciliği Eğitimi" için başvurular başladı.

Ajans Haberciliği Eğitimi başvuruları başladı
Ajans Haberciliği Eğitimi başvuruları başladı
GİRİŞ 06.10.2015 11:40 GÜNCELLEME 06.10.2015 11:40

Anadolu Ajansı'nın (AA) 100. yıl vizyonu çerçevesinde kurulan AA Haber Akademisinde, gazeteci yetiştirmek amacıyla verilecek "Ajans Haberciliği Eğitimi" için başvurular başladı.
 
AA Haber Akademisi, yurtiçindeki medya kuruluşlarında haber hizmet üretimini sağlayacak, değişime uygun, donanımlı yeni nesil gazeteciler yetiştirmek amacıyla eğitimlerini sürdürüyor.
 
"Ajans Haberciliği Eğitimi" kapsamında dört ay sürecek eğitim, 16 Kasım'da başlayacak ve 4 Mart'ta sona erecek.
 
Akademide eğitim almak isteyenler, 21 Ekim'e kadar başvuruda bulunabilecek.
 
Katılımcılar, Ankara'da gerçekleşecek eğitimin ilk iki ayında teorik dersler, üçüncü ayında branş dersleri, son ayında ise Anadolu Ajansı'nın uzman gazetecileri tarafından bölge müdürlüklerinde uygulamalı dersler alacak.
 
Ajans Muhabirliği Eğitimi'ne katılan öğrenciler, "Yeni Nesil Gazeteci" olarak yetiştirilecek. Öğrenciler, haber-kaynak ilişkisini kurabilen, haberi yazılı ve görüntülü şekilde elde edip işleyebilen, dünyadaki gelişen teknolojiye hakim, haber algısı açık, ülke ve dünya gündemini yakından takip edebilen çok yönlü haberciler olarak eğitilecek.
 
Eğitimlerde bütün faaliyetleri ölçülüp değerlendirilecek katılımcılardan program sonunda başarılı olanlara sertifika verilecek.
 
Adaylar başvurularını, "www.aahaberakademisi.com/AjansMuhabirligiBasvuru.aspx" adresindeki başvuru formunu doldurarak yapabilecek.
 
Eksik doldurulan formlar değerlendirmeye alınmayacak, elden ve postayla başvuru kabul edilmeyecek.
 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan IMF açıklaması
IMF'den Türkiye açıklaması