Elönü: Hasan abi merhamet deviydi

Esra Elönü basın camiamızın en sevilen ağabeylerinden Hasan Karakaya'nın Medine'de vefatının ardından dokunaklı bir yazı kalem aldı.

GİRİŞ 31.12.2015 12:01 GÜNCELLEME 31.12.2015 14:09
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Haber7 yazarı Esra Elönü Akit gazetesi genel yayın yönetmeni Hasan Karakaya'nın Medine'de vefatının ardından çok duygusal bir yazı kaleme aldı. Elönü Karakaya için "Ruhu Medine’de olanın kalemi cennete kadar yazar." derken Hasan ağabeyin her daim nasıl mazlumdan yana durduğunu anlattı.

İşte Elönü'nün o yazısı:

Ruhu Medine’de olanın kalemi cennete kadar yazar.

Kalemi, zalimin musallasıydı lakin mazlumu kan sıcağında serin dualarla teskin edendi Hasan Karakaya...

"HASAN ABİNİN KALEMİ CENNETE KADAR YAZAR"

Çok garip diyorum. Çok garip. Gecenin yarısı Hasan Abi'nin toprağa manşet olduğunu duydum. Hasan Abi'yi okuyunca nefes nefese kalırdım. Gece yarısı ölümünü okudum ki acı, ölü gözyaşını diriltir.

"HEPİMİZ TOPRAĞIN YUMRUĞUYUZ"

Ruhu Medine’de olanın kalemi cennete kadar yazar. Öyle adam Hasan Abi. Şimdi ne büyük adamların cep harçlığı olarak vicdanlarına çaktığı yoksul boşluklar ne de küçük adamların hesaplarına düşen kâr tanesi beni ilgilendirir ölüm gövdemizin içine bakarak konuştukça dizlerimize kapanır gözlerimiz!

Toprak, göründüğü gibi değil hepimizi içine atar da acısını belli etmez! Hepimiz toprağın yumruğuyuz ki her musalla o yumruğun sertliğiyle bilenir! O kadar açız ki ölümü tatmak değil ölümü bile yaşamak derdindeyiz!

Rabbin, kurduğu uzun cümlelerdik lakin bu uzun cümleleri ne dostlarımız ne kardeşlerimiz ne de düşmanlarımız iyi okuyabildi ve kestirip atılsak da ölümün sahip çıktığı dünya dolusu boşluklardık hepimiz.

"HASAN ABİ MERHAMET DEVİYDİ"

Kitabı okuyup özetini su yüzüne çıkaramayan gizli cahiller olduğumuzu toprağın ağzında gevelendikçe anladım ve bütün kırıkların neden içerde olduğunu ve toprağın bütün kırgınları neden hızla içerlediğini bildim.

Ruh teslim töreniyle, temel atma törenleri arasındaki bir yığın toprak farkı çamurdu. Dünyayı bir çırpıda bitirenle ölüme bir çırpıda başlayan iki insan arasındaki yokluk ta hiçliği var ediyordu. Biz çekilsek de topraktan meydan cansızlığımıza kalıyordu.

Azrail o kadar melekti ki elden çıkardığımız canlarımızı biriktiriyordu. Vefalıydı işte! Sözünün er meleğiydi! Lakin aldığı da Hasan Abi gibi merhamet deviyse, küçük yutkunup büyük döküyorsun gözyaşını...

Hasan Abi, içimizde bükülen bilek… Hasan Abi acı tazesiyle yarım kalmış kalemdi.. Hasan Abi büyük dualar taşıyan küçük gövde. Hasan Abi, merhamet devi. Hasan Abi kalemini bozabilirdi bütün zalimler için lakin mazlumlardan aldığı duayı bozmadan iç edip kükrerdi.

"ZALİMLERE KESKİN KILIÇ MAZLUMLARA SESSİZ NEHİR"

Hasan Abi zalimlere keskin kılıç, mazluma akan sessiz nehir. Evet ölümü itleri sevindirdi lakin bu bile kahramanlığına namzet!

Yasin Börü için yazdığım yazıdan sonra beni aradı Hasan Abi, sesi Yasin’in başındaydı sanki... Çok duygulandığını söyledi ve kapattı. Sonra düşündüm içimizden birisi Yasin’ler için besmele gibi dik duracaktı! Birisi kalemiyle Esma’nın sırtındaki kurşunu çıkaracaktı! Birisi, Musa’yı emzirirken vurulan annenin tesellisi olacaktı.

EL FATİHA...

Yazının başına oturduğunda aynı anda  Cizre’li olacaktı, Gazze’li olacaktı, Suriye’li olacaktı, Bosna’lı olacaktı ama Medineli ölecekti…

Hasan Abi ..

Kalbimde sen mazlumun olduğu her yerlisin lakin ölümün de kalbin gibi Medineli..

El Fatiha..

Esra Elönü - Haber7.com

YORUMLAR 37
  • A.Halim 8 yıl önce Şikayet Et
    Yeri zor doldurulabilir bir kalem,Rabbım Mekanını Cennet eylesin.Yazılarını çok özleyeceğiz,usta Kalem
    Cevapla
  • dobra 9 8 yıl önce Şikayet Et
    herkeze kutsal topraklardan huzuru ilahiye gitmek nasip olmaz.ALLAH Rahmet eylesin
    Cevapla
  • Ekrem 66 8 yıl önce Şikayet Et
    Esra hanım kalemine sağlık güzel bir yazı Allah Mekanını Cennet etsin
    Cevapla
  • Vahid 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah rshmet eylesin.Mekanı cennet olsun.inananların sesiydi o.
    Cevapla
  • nurhak 8 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH gani gani rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah, hakkı tuturdı ve haktan yana idi tam bir mücahit idi....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas ve İslami Cihad'dan Filistinlilere tüyleri diken diken eden İsrail çağrısı!
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor