Bakan Şahin: Vatan'a 'Dindarları laikleştirdik' demedim'

Vatan gazetesinin dün Bakan Şahin'in söylediğini belirterek manşete çektiği 'Dindarları biz laikleştirdik' ifadesi yalanlandı. Şahin, Ruşen Çakır'ı kınadı.

Bakan Şahin: Vatan'a 'Dindarları laikleştirdik' demedim'
Bakan Şahin: Vatan'a 'Dindarları laikleştirdik' demedim'
GİRİŞ 03.08.2006 11:51 GÜNCELLEME 03.08.2006 11:51

Revlet Bakanı ve Başbakan yardımcısı Mehmet Ali Şahin dün vatan'ın manşetinde yer alan 'dindarları biz laikleştirdik' sözünü kendisinin söylemediğini belirterek, gazeteyi yalanladı ve haberde imzası bulunan Ruşen Çakır'a kendisinin öyle bir söz söylemediğin açıkladı.

'Dindarları biz laikleştirdik' ifadesinin kendisine ait olmadığını belirten Bakan Şahin, 'ruşen çakır'a böyle bir söz söylemedim Sözlerimle uzaktan yakından alakalı olmayan böyle bir ifadeyi neden kullandı,, o ifade bana ait olmadığı halde niçin bana mal etti bilemiyorum' dedi

Vakit gazetesi yazarı Serdar Arseven'in sorularını yanıtlayan Şahin, 'Ben asla öyle bir ifade kullanmadım. Aksine, kişilerin laik olamayacağını, devletin laik olacağını söyledim. kişi laik olmaz, devlet laik olur. Devletin dini olmaz çünkü dinin muhatabı şahıstır. Her şahıs da olmaz, akıl baliğ olacaktır. Ruşen (Çakır) bana sorduğunda, Cumhuriyet'in temem niteliklerinin şu anda her zamankinden fazla güvence altında olduğunu söyledim. Anayasamızdaki laiklik anlayışına vurgu yaptım. 'Hiç bir zaman dinsizlik anlamına gelmeyen laikliğin, herkesin inancında mezhebinde, özgür olması, dinin inancından dolayı farklı bir muameleye tabi tutulmayacağı' anlamanıa geldiğini söyledim. Ben ruşen'e 'dindarları biz laikleştirdik' demedim. Benim söylediklerimin bazıları yer almamış' dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası