Medyada barış dilini hakim kılalım

Esenler Medya Buluşmaları'nda Ülke TV Haber Spikeri Yaman, etik ihlâllerinin son bulması için çatışma dilinden kurtulmak gerektiğini söyledi

Medyada barış dilini hakim kılalım
Medyada barış dilini hakim kılalım
GİRİŞ 15.03.2016 14:49 GÜNCELLEME 15.03.2016 14:49
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü ve Medyasofa Girişim Grubu ortaklığıyla gerçekleşen "Esenler Medya Buluşmaları" programında bu ay "Medyada Barış Dili" konusu konuşuldu. Gazeteci Yazar Gülcan Tezcan'ın yönetimindeki panele; Ülke TV Haber Spikeri Semanur Sönmez Yaman ve Yazar Yıldız Ramazanoğlu katıldı. Program, Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşti.

REYTİNG ÖLÇÜMÜ KALDIRILMALI

Haber bültenlerindeki etik ihlâllerinin son bulması için çatışma dilinden kurtulmak gerektiğini ve reyting ölçümlerinin haber bültenlerinden çıkarılmasını öneren Semanur Sönmez Yaman, "Bağımsız gazetecilik, düşünce özgürlüğü ve hatta gazetecilik tarih olmaya başlıyor. Çatışma dili dünyanın hiçbir yerinde olmadığı kadar Türkiye'de prim yapıyor. Nerede gerilim varsa orada reyting oluşuyor. Medyada çatışma dili de reytinge ve reklam gelirlerine bağlı oluşuyor. Benim önerim, haber bültenlerinin reyting ölçümlerinden çıkarılması yönünde. Eğer reytinge bağlı haber yapılmazsa kimsenin acısı üzerinden haber yapılmaz" diye konuştu.

FARKLILIKLARI BARIŞ DİLİ İLE GÖZETELİM

'Barış Gazeteciliği' ve 'Barış Dili' üzerine konuşan Yazar Yıldız Ramazanoğlu, insanlar arasındaki farklılıkları haberlerde insanlık lehine kullanmak gerektiğini belirterek, "Farklılıklar çatışmayı mı öngörüyor? Yoksa farklılıkları üzerinde konuşup insani değerler üretmek üzerine mi kullanmalıyız? Rum Suresi'nde renklerimizin ve dillerimizin farklılığından bahsedilerek olması gereken yol gösteriliyor. Surede farklılıklar ayet diye bahsediliyor. Her farklılığı bastırmak ya da asimile etmek aslında ayeti bastırmak gibi oluyor" şeklinde konuştu.

YORUMLAR 1
  • ibrahim dostum 8 yıl önce Şikayet Et
    medya karunuzimin mallarıyla beslendiği sürece topluma olumlu bir yonde faydası olmaz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık