Medya Okulu’nda TV Gazeteciliği dersi yapıldı

UMED Medya Okulu, Gazeteci Nurullah Arıkan'ın sunum gerçekleştirdiği “Televizyon Gazeteciliği” dersi ile devam etti.

Medya Okulu’nda TV Gazeteciliği dersi yapıldı
Medya Okulu’nda TV Gazeteciliği dersi yapıldı
GİRİŞ 16.03.2016 12:46 GÜNCELLEME 16.03.2016 12:46

Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) tarafından yeni nesil gazeteciler yetiştirmek amacıyla kurulan “Medya Okulu”nun eğitimleri tüm hızıyla sürüyor. Genç iletişimcilerin yoğun ilgi gösterdiği Medya Okulu’nda Gazeteci Nurullah Arıkan “Televizyon Gazeteciliği” dersini gerçekleştirdi. Televizyon Gazeteciliğinin inceliklerini anlatan Arıkan,  meslekte yaşadığı tecrübeleri genç iletişimcilerle paylaştı.

Televizyon haberciliğinde hızlı hareket etmenin ve doğru bilgiyi vermenin önemli olduğunun altını çizen Arıkan, “Hem hızlı hareket edeceksiniz, hem de doğru bilgiyi, uygun bir üslupla paylaşacaksınız. Bu mesleğin en zor noktalarından birisidir. Halkı yanıltacak bilgilerden uzak durmalısınız” şeklinde konuştu.

Türkiye’de haber programlarının yıllarca psikolojik harekât aracı olarak kullanıldığını hatırlatan Arıkan, genç iletişimcilerle geçmişte yapılan haber örneklerini paylaştı. Arıkan, örnekler üzerinde televizyon haberciliği yapmak isteyenlerin uzak durması gereken konuları gözler önüne serdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi