Akşam'ın haberi radyoları şoke etti

Akşam gazetesinin bugünkü manşetinde yer alan 'İrtica FM'e RTÜK takibi' başlıkla haberde adı geçen radyolar haberde yer alan bilgilerin yanlış olduğunu belirterek, Akşam'ı yanlı ve kasıtlı yayın yapmakla suçladılar.

Akşam'ın haberi radyoları şoke etti
Akşam'ın haberi radyoları şoke etti
GİRİŞ 28.09.2006 15:45 GÜNCELLEME 28.09.2006 15:45

Akşam'ın manşetini de diğer haberler gibi sizlere yorumsuz olarak aktarmak niyetindeydik. Fakat söz konusu haberde yer alan radyoların yakın olduğu belirtilen cemaatlerle ilgili bilgilerde yanlışlar olduğunu fark edince, haberi her iki tarafın görüşlerini alarak yansıtmakta yarar gördük. Haberde adı geçen radyolardan ulaşabildiklerimizle görüştük. Daha sonra Akşam gazetesi muhabiri ile görüşürek, onun savunmasını da habere ekledik..


AKŞAM GAZETESİNİN MANŞETİ


İrtica FM'e RTÜK takibi


Ali Ekber Ertürk'ün haberi


RTÜK, 'irticai yayın' iddiasıyla İstanbul'da yayın yapan 5 radyo kanalını yakın takibe aldı. Bu radyolardan RTÜK'ün başını en çok ağrıtan, 'Lalegül FM'. Bu radyo için son 1 yılda 5 şikayet başvurusunda bulunuldu, 3 kez 'uyarı cezası' verildi. Dolunay FM, Burak FM ile Süleymancılar'a yakın olduğu ileri sürülen Gözyaşı FM ile Nurcular'a yakın olduğu belirtilen Akra FM de RTÜK'ün mercek altına aldığı radyolar arasında bulunuyor.

RTÜK İzleme Kurulu'nun raporlarına da yansıyan Dolunay FM'in 'dini sohbet'indeki ilginç ifadeler


  • KARAKTERLERİ DOMUZA ÇEKMİŞ: Hayvanın hareketleri insana bulaşır. Hıristiyan, Yahudi domuzla uğraşıyor. Onun karakteri kıskanmamak olduğu için bu huy geçiyor. Danstan tutun da her türlü konuda eşini başka bir erkeğin kucağına atabiliyor, başka bir kadını kocasının yanında alıp onunla göğüs göğüse dans edebiliyor.

  • TELEFONUN BİR UCUNDA PEYGAMBER VARDI: Resulu Ekrem'i veya O'nun varisini devamlı hayal etmekle yahut o zatla karşı karşıya gelince zaman ve mekan katlanıyor. İşte o an manevi telefon harekete geçiyor. Telefonun bir ucunda sen, bir ucunda O! Rabıta seni Resullulah (SAV) ile karşı karşıya bırakan bir uydu anteni gibidir. RTÜK tarafından 3 kez 'uyarı' cezası alan ve İsmailağa Cemaati'ne yakın olduğu düşünülen Lalegül FM'in kayıtlara geçen diyaloglarından bir bölümü....

  • BU KADAR ÖRTÜNDÜK NE YAPALIM: Eskiden her taraf dindar insanlarla doluydu. Eşi örtülü, ibadet ehli insanlar. Kendi halkının önüne çıkıp, iki de bir de poz veren, flaş patlatılan, karısını insanlarla sosyal aktivite adına onunla bununla tokalaştıran, İslam'ın öngörmediği şekilde sosyal olan varlıklar değiller. Bu kişiler 'Bu kadar örtünebildik, ne yapalım' diyor ama dünya işinde kuruşun hesabı yapılıyor.

  • SAKAL TIRAŞI: Sakal tıraşı haramdır. Bir de besmeleyle başlarsan, başına büyük iş açar Allah muhafaza. Sakalını zaten tıraş etmesin, bir tutamını bıraksın.

  • NİŞANLILAR ODADA TEK KALAMAZ: Sözlü ve nişanlıyken görüşmeyelim mi? Görüşebilir misiniz, mesela kız tesettürlü bir vaziyette, yanında üçüncü bir şahıs olur, başbaşa kalmak olmaz, halvet haramdır. Kadınların pantolon giyinmeleri dinen uygun değil. Çarşaf en güzel kıyafet.

  • HANIMIN ÇİLEDEN ÇIKARIRSA NE YAPACAĞINI BİLİRSİN: Hırsınızı başka türlü alın. Mesela o anda hanımınız sizi çileden çıkarmış olabilir. Çileden çıktı diye kalkıp üç defa 'boş ol' deme. Başka şey yap. Başka şey mesela işte o ne yapacağını bilirsin.

  • ULAŞABİLDİĞİMİZ RADYOLAR BU HABER İÇİN NE DEDİLER?


    ***********************************************


    Akra FM Genel Müdürü Naim Güleç 


    Bizi son derece üzen bir iftira haberi. Bizim bu haberde yer alan hiçbir cümle ile ilgimiz yok. Türkiye'nin en büyük yayın ağına sahip, en ilkeli yayın yapan radyolarından biri olarak böyle bir haberle adımızın anılması bizi çok üzmüştür.


    Ben haberi yapan Akşam Muhabiri Ali Ekber Ertük'ü de aradım, kendisine neden böyle asılsız bilgiler veriyorsunuz dedim. 'Bana, üst kuruldan verdiler, yazdım' dedi. Son bir sene içinde RTÜK hangi medyaya hangi uyarıyı ve cezayı vermiştir, açıklanmalıdır. O zaman gerçek ortaya çıkacaktır...  Hakikaten çok üzgünüz ve kesinlikle hukuki yollara başvuracağız...  

     


    ***

    İlyas IŞIK - Lalegül FM Genel Müdürü


    Bu haberde yer alan bilgiler Vatan Gazetesinin 5-6 önce yayınladığı bir habere dayanıyor. Bir yerleri sıkıştırmak için ısıtılıp kullanılmış. Bugünlerde radyo Frekans tahsisleri için yapılacak toplantılardan dolayı RTÜK'ü baskı altına almak için böyle bir haber uydurmuş olabilirler. Bize böyle bir uyarı gelmedi. 


    ***


    Haşim Akdem - Gözyaşı FM Genel Müdürü


    Bizle ilgili kısılları kesinlikle yalan bir  haber. Kesinlikle çok uzun süredir biz böyle bir uyarı almadık. Haberde yer alan hiç bir metin bizim radyomuzda yayınlanmıy değildir.


    Benim bildiğim kadarıyla fikirde siyasette ve ticarette hep rant döndüğü söylenir. Ben böyle şeylerden pek anlamam gerçekten. Ama haber ne amaçla yapılmış olursa olsun içindeki bilgiler yalan. Bize böyle bir uyarı gelmedi, söz konusu konuşmaların da bizimle ilgisi yok...


    Haberde radyoların hangi cemaate ait olduğuna dair bilgilere bakılınca, zaten bunun zorlama ve bilgi sahibi olunmadan yapılan bir haber olduğu meydanda. Hani bizi bilemedin, illa bir bağ kurulsun diye bizi kendine göre bir yere yakıştırdın da. Akra'nın Nurcularla ne alakası var yahu? Akra'nın Nurcularla alakası olmadığını bilmeyen yok. Bu 'Bu senede kurban Hacc'a denk geldi' gibi bir haber.


    Bizim için Süleymancılara yakın olduğu söylenen deniliyor. Süleymancı kardeşlere de ayıp oluyor, bize de ayıp oluyor. Biz sadece Müslümanız. Bunun yanında bir kimliğimiz yok. Bunun yanında bir kimliğimiz olsa çekinmeyiz, söyleriz. Özellikle bizim yaptığımız sanat faaliyetlerimiz açısından böyle bir kimliğe ihtiyacımız yok. Bu tarzda herkese hitap edecek faaliyetlere ihtiyaç olduğuna inanıyoruz.  İlla bir kimlik sıralaması yapılacaksa, Müslüman'ım Türk'üm elhamdürillah, Allah'a şükür bu vatanın evladıyım. Sıralanırsa bunlar sıralanabilir yani...


    *******************************


    AKŞAM MUHABİRİ NE SÖYLEDİ?


    Ben nihayetinde bir haberciyim. Yorum yapamam. Ben bana verilen bilgileri, edindiğim doğrulukta yansıttım. Dolunay ve Lalegül FM, RTÜK tutanaklara yansıyan en son olaylar. Zaten haberde geçen yayın kayıtları da onlara ait.


    Lalegül FM'e dair son bir yılda 5 şikayet gel 3 kez ceza verildi. Dolunay konusunda ise değerlendirme kurulunun raporu var. Söz konusu kurulun toplantısı da bundan 15-20 gün yapıldı.


    Diğer takip edilen isimler de RTÜK'ten bana verilen isimler, haberi RTÜK raporlarına dayanarak yaptım. Kafadan atmış değilim. Radyoların ismini bile önceden bilmiyordum. Ben Ankara'dayım, radyolar İstanbul'da. Hiç birini tanımam da, bilmem de mümkün değil..


    AKRA konusunda bir yanlışlık olabilir.. Akra FM Genel müdürü beni aradı ve kendilerine son bir sene içinde hiç bir ceza verilmediğini belirtti. Ama dediğim gibi ben haberimi RTÜK raporlarına dayanarak yaptım. Bana verilen bilgileri aktardım.


    Bunun dışında da başka bir şey söyleyemem....


    (Haber7)

    YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
    DİĞER HABERLER
    Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası
    'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...