Sisi gidici mi?

Taha Dağlı, Sisi'nin artık suyunun ısındığının ve kimse tarafından istenmediğini söyledi.

Sisi gidici mi?
Sisi gidici mi?
GİRİŞ 18.04.2016 09:15 GÜNCELLEME 18.04.2016 13:57
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Haber7.com yazarı Taha Dağlı bugünkü köşesinde Sisi'nin koltuğunun sallandığını yazdı. Halkın artık Sisi'yi istemediğini ve ordunun da gözden çıkardığını yazdı.

İşte Dağlı'nın o yazısı:

Kral Selman bir taş attı, iki ayrı yerden ses geldi.Suudi Arabistan, 66 yıl önce Mısır’ın himayesine bırakılan Kızıldeniz’deki 2 adayı geri aldı.

6 NİSAN HAREKETİ VE TEMERRÜDÇÜLER SOKAKTA

Adaların el değiştirmesi İsrail ve Mısır’da geniş yankı uyandırdı.

Mısır öyle karıştı ki, Mübarek’i deviren, Mursi’ye darbe yapan 6 Nisan Hareketi ile Temerrüdçüler sokaklara indi, Sisi’nin kellesini istedi.

“Toprak namustur” diye gösteriler düzenleyen Mısırlılar, Sisi’yi istifaya çağırdı. Mısır’ın dört bir yanında tıpkı Arap Baharı başlangıcında olduğu gibi devrim manzaraları ortaya çıktı.

MÜBAREK YÖNETİMİNİ BUNLAR İNDİRDİ

Sokaktaki kalabalığı yönlendiren iki önemli grup var.

Biri 6 Nisan hareketi diğeri ise Temerrüd grubu.

Bunlar, Arap Baharı sürecinde 2011’de 30 yıllık Hüsnü Mübarek dönemini sonlandıran devrimin baş aktörleriydi.

Tahrir ruhu denilince akla onlar geliyordu. Her ne kadar o gösterilerde Müslüman Kardeşler akılda kalsa da ön planda olanlar 6 Nisan Hareketi ile Temerrüd üyeleriydi.

2011’de Mübarek’i deviren o iki grup, 2013’te Mursi’ye darbe yapanlardı aynı zamanda. 2,5 yıl sonra bu kez darbe için Tahrir’e indiler. 

6 Nisan ve Temerrüd hareketinin başlattığı Haziran 2013’teki İhvan iktidarı karşıtı eylemler, darbeyle sonuçlandı.

İHVAN DARAĞACINA

Darbe sonrası askeri yönetim döneminin ardından darbeci Genelkurmay Başkanı Sisi, Cumhurbaşkanı seçilince, 6 Nisan ile Temerrüd hareketi sanık sandalyesine oturtuldu, darbe yönetimi, İhvan liderlerini darağacına yollarken, o iki grubu da tasfiye etmeye çalıştı.

Mısır’ın ekonomisi bugün Hüsnü Mübarek döneminden de Mursi döneminden de beter halde. Sisi, Mısır’ın milli kanal projesini Batı ülkelerine peşkeş çekti. Ülkenin doğalgaz kaynaklarını ucuzdan İsrail’e sattı.

EKMEK İÇİN BİLE KARNE GEREKİYOR

Mısır’da fırından ekmek alabilmek için karne gerekiyor yani ekmek bile karneyle dağıtılıyor.

Ekonomi ile birlikte Adalet mekanizması da çökmüş durumda, 2 yaşındaki bir çocuk cinayet suçlamasıyla müebbet hapis cezasına çarptırılıyor.

Böyle bir durumda Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdülaziz, Mısır ziyaretinde, 66 yıl önce Mısır’ın himayesine bırakılan Kızıldeniz’deki 2 adayı geri alınca, tüm şimşekler Sisi’ye yönlendirilmiş durumda.

SİSİ TOPRAK SATTI

Halk toprak satan lider istemiyoruz diyerek Sisi’nin istifası için sokaklara dökülürken, Mısır’da devlet denince akla gelen ordunun da Sisi’ye artık güven duymadığı belirtiliyor.

Ordunun özellikle de askeri istihbaratın Hamas dahil bir çok konuda Sisi’yi hesaba katmadan hareket ettiği biliniyor. 

SELMAN'IN KRİTİK HAMLESİ

Suudi Arabistan Kral Selman’ın geri aldığı 2 adanın İsrail için de önemi büyük. Çünkü o iki ada, İsrail’in Kızıldeniz’e açılan kapısı olan Eilat limanının önünde uzanıyor. 

Şimdi İsrail’in Mısır’la yaptığı 1979’daki Camp David anlaşması, o iki adanın statüsünün değişmesi nedeniyle tehlikeye girdi. İsrail, Suudi Arabistan’dan yazılı garanti alındığını söylese de Kral Selman ada hamlesiyle İsrail-Mısır ittifakında stratejik önemi olan bir noktada söz sahibi olmuş durumda.

YORUMLAR 20
  • kaan 8 yıl önce Şikayet Et
    çok bakarsınız
    Cevapla
  • memet 8 yıl önce Şikayet Et
    gelişin olmaz inşallah
    Cevapla
  • Hamit 8 yıl önce Şikayet Et
    Sisi gider başkası gelir önemli olan geleni kimin yönettiği. Adres belli ingiltere.
    Cevapla
  • keamu 8 yıl önce Şikayet Et
    .hz.Yusufun zindandan çıkıp mısıra sultan olduğu gibi mursi de zindan dan çıkıp mısıra hakim olacaktır, inşallah...
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    mısırda mursinin defteri dürülürken s,arabistan 17 milyar dolar yerdımda bulunmuştu,darbe ile israil ve emperyalizmin çıkarlarının teminatıyım diyen sisi şimdi aldığı yardım karşılığı adaları suudilere verdi,israilin güvenliği için israilden ne alabildi acaba, hiç bir şey
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?
Gelibolu Yarımadası'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi