Muhteşem Yüzyıl Kösem Finalinde Neler Yaşandı?

Star TV ekranlarında yayınlanan Muhteşem Yüzyıl Kösem dün yayınlanan 30. Bölümü ile sezon finali yaptı. Sultan Osman tahttan indirildi. Peki, bundan sonra neler yaşandı? İşte Muhteşem Yüzyıl Kösem 30. son bölüm ve detaylar…

Muhteşem Yüzyıl Kösem Finalinde Neler Yaşandı?
Muhteşem Yüzyıl Kösem Finalinde Neler Yaşandı?
GİRİŞ 10.06.2016 07:27 GÜNCELLEME 23.06.2016 12:47
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Beren Saat, Mete Horozoğlu, Vildan Atasever, Taner Ölmez, Öykü Karayel Mustafa Üstündağ, Esra Dermancıoğlu gibi birçok oyuncuyu bünyesinde barındıran TIMS Productions tarafından yapımı gerçekleştirilen Muhteşem Yüzyıl Köse her Perşembe olduğu gibi yine milyonları ekran başına kilitledi. Dün Akşam yayınlanan 30. Bölüm ile dizi sezon finali yaptı. Final bölümünde heyecan doruktaydı.

Sultan Osman ve Kösem arasında yaşanan duygusal buluşma herkesi etkiledi. Sarayın basılması sonucunda Osman ‘ın kaçarak Ağa Kapısı ‘na sığınması ve bu durumu duyan annesi Kösem ‘in yaşadıkları ekran başındaki herkesi derinden etkiledi. Yeniçeriler tarafından ağa kapısından zorla alınan Sultan Osman, hakaretlere ve aşağılanmaya maruz kalarak yeniçeri ocağına götürülür. Osman ’a yapılan zulme şahit olan Kösem, oğlunu kurtarabilmek için Mustafa ’nın tahta çıkarılmasını kabul eder. Sultan Mustafa tahta çıkarken, Davud Paşa Osman ’ı öldürmek için harekete geçer. 

Sultan Osman ‘ın Kösem ‘in tüm çabalarına rağmen kurtarılamayışı ve cani bir şekilde katledilmesi herkesi şok etti. Sezon finalini adına yakışır bir şekilde muhteşem yapan dizi son bölümü ile nefesleri kesti. Sultan Osman ‘ın Tahttan indirilmesinin ardından intikam yeminleri savuran Kösem buna sebebiyet veren herkese meydan okudu. Bir kez daha evlat acısı yaşayana Kösem ‘in yaşadıkları herkesi hüzne boğdu.

Dizi yayın hayatına başladığı ilk günlerde beklenen reytingleri yakalayamamasına rağmen ilerleyen bölümleri ile izlenme rekorları kırdı. Diziye yeni katılan oyuncular ile oldukça başarılı bir performans yakalayan dizi hak ettiği izlenme rakamlarına ulaştı. Bunun sonucunda yeni sezonda devam edeceği kesinleşti.

Sezon finali ile ekranlara veda eden ve yeni sezon için hazırlıkları sürdüren dizi Muhteşem Yüzyıl Kösem ‘den yeni haberler var. 30 bölümde 3 padişahın tahtan indirildiği Muhteşem yüzyıl Kösem’de gelecek sezon 4. Murad dönemi anlatılacak.4. Murad’ı ise kimin canlandıracağı bir süredir merak konusuydu. Bu soru nihayet cevap buldu.  Son bölümünde Genç Osman olayını anlatan yeniçeri isyanında öldürülmesini işleyen Muhteşem Yüzyılda yeni padişah 4. Murat ‘ı oynayacak isim Metin Akdülger oldu.

30. sezon finali bölümünde; Sultan Ahmed ‘ten sonra tahta çıkan şehzade Mustafa tahtan indirilmiş, yerine Genç Osman geçmişti. Yeniçeriler tarafından çıkarılan isyan sonucunda Genç Osman öldürülmüş, ardından Kösem Sultan tarafından 11 yaşındaki 4. Murat tahta çıkarılmıştı. Yeni oyuncuların dahil olacağı Muhteşem Yüzyıl Kösem’in cast çalışmaları hızla sürerken, yeni padişahı Medcezir dizisinde ‘Orkun’ karakterine hayat veren oyuncu Metin Akdülger ‘in oynayacağı belirtildi.

 

YORUMLAR 1
  • Turkmen 7 yıl önce Şikayet Et
    hadi la ordan izleyen mi var
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!