Mesleğin emektarlarına 'Yaşam Boyu Onur Ödülü'

Türkiye Haber Kameramanları Derneği tarafından, meslekte 20 yılı dolduran kameramanlara "Yaşam Boyu Onur Ödülü" takdim edildi.

Mesleğin emektarlarına 'Yaşam Boyu Onur Ödülü'
Mesleğin emektarlarına 'Yaşam Boyu Onur Ödülü'
GİRİŞ 26.06.2016 13:30 GÜNCELLEME 26.06.2016 13:30

Dernek Başkanı Aytekin Polatel, Ankara Konağı'nda düzenlenen iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, kameramanlık mesleğine 20 yıldan fazla hizmeti olan meslektaşlarına ödül vermenin gururunu yaşadığını söyledi.

Haber kameramanlarının tarihin görsel arşivini taşıdığını belirten Polatel, "Haber kameramanları, sektörün en çok yıpranan gruplarından. Onlar meslek hastalıklarına rağmen omuzlarındaki yükü taşımaya devam ediyor. Biz de dernek olarak meslekte 20 yılını dolduran arkadaşlarımızı böyle bir gecede onore etmek istedik." dedi.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da basının demokrasinin vazgeçilmez unsuru olduğunu ifade ederek, haber kameramanlarının basının en zor görevini yerine getirdiğini anlattı.

Yaşar, haber kameramanlarının çalışma şartlarının düzeltilmesi gerektiğini belirterek, "Halkımıza doğru bilgileri siz aktarıyorsunuz. Sizler zor şartlarda çalışıyorsunuz. Burada 20 yılını dolduran kameramanları kutluyorum. Gerçekten zorlu yolları geçerek bugünlere geldiniz. Sizlere onur ödülü vermekten mutluyum." diye konuştu.

Törende, Anadolu Ajansı kameramanlarından Zihni Oğuz Akın, Tolga Çıplak, Mutlu Soyuçok ve Sinan Sarıyar da "Yaşam Boyu Onur Ödülü" aldı.

Törene, Ankara da görev yapan kameramanlar ve aileleri katıldı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Eski MOSSAD Başkanı'ndan İsrail'e İran uyarısı
Tarih verip yalvardılar: Türkler geliyor, acil bizi tanıyın...