Sözcü Gazetesi AA'ya tazminat ödeyecek

Anadolu Ajansı, Sözcü Gazetesi’nin “Anadolu Ajansı’nda DAİŞ Sorusu” başlıklı haberi sonrasında açtığı manevi tazminat davasını kazandı.

Sözcü Gazetesi AA'ya tazminat ödeyecek
Sözcü Gazetesi AA'ya tazminat ödeyecek
GİRİŞ 04.07.2016 22:25 GÜNCELLEME 04.07.2016 22:25
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Anadolu Ajansı, Sözcü Gazetesi’nin “Anadolu Ajansı’nda DAİŞ Sorusu” başlıklı haberi sonrasında, kişilik haklarının zedelendiği gerekçesiyle açtığı manevi tazminat davasını kazandı. Sözcü Gazetesi AA’ya 10 Bin TL manevi tazminat ödeyecek.
 
Sözcü gazetesi 11.09.2015 tarihinde “Anadolu Ajansı’nda DAİŞ sorusu” başlıklı bir haber yayımlamış ve haberde AA’nın kamuoyundaki imajını zedeleme amacı taşıyan kötü niyetli ve kasıtlı çarpıtmalarda bulunmuştu.
 
Sözcü gazetesinin AA'yı hedef alan asılsız iddialara dayanan ifadelerin bulunduğu, kurumu, çalışanlarını hedef gösteren haberinin ardından AA Diyarbakır Bölge Müdürlüğü saldırıya uğramış, AA kameramanı büro çıkışında, bir grup şahsın "DAEŞ'in Ajansı", "Hepinizi tanıyoruz, burayı bombalayacağız" gibi tehdit, hakaret ve ağır küfürlerine maruz kalmıştı. Sözcü bu süreçten önce de müteaddit kez iyi niyetle açıklanamayacak, dürüstlük kuralına aykırı, ciddiyetten uzak, hasmane ve yalan haberlerle Anadolu Ajansı’nı hedef göstermişti.
 
Anadolu Ajansı, tarafını hedef gösteren açıklamalara kurumsal olarak verdiği cevapta; “AA, nerede olursa olsun, kim tarafından ve hangi saikle yapılırsa yapılsın, istisnasız terörün ve tüm terör örgütlerinin karşısındadır. “Fetullahçı Terör Örgütü” ve “PKK terör örgütü”nün sözcülüğünü üstlenen Sözcü gazetesinin aksine Anadolu Ajansı, köklü tarihinden ve güçlü geleneklerinden edindiği tecrübeyle, tüm terör örgütlerine karşı ilkesel ve dik bir duruş sergilemektedir.” şeklinde açıklamada bulunmuş ve hukuki yollara müracaat edeceğini duyurmuştu.
 
AA, Sözcü gazetesinin yalan ve iftiralarla dolu, kin ve nefret dili içeren bu yayını hakkında kişilik haklarının zedelendiği gerekçesi ile tazminat davası açtı. Dava dilekçesinde ve duruşmada,  AA’nın kişilik haklarına ağır bir saldırı olduğu , terör örgütü ile ilişkilendirilerek toplumun tepkisine maruz bırakıldığı, isimsiz kullanıcılar tarafından yazılan bir kaç sosyal medya paylaşımının olayı gerçeğe uygun hale getirmekten uzak olduğu belirtildi.
 
Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi , 27.06.2016 tarihli duruşmasında Sözcü Gazetesi’ni 10.000 TL manevi tazminat ödemeye mahkum etti.

YORUMLAR 2
  • Zübeyir Cömert 7 yıl önce Şikayet Et
    Çok iyi olmuş
    Cevapla
  • Murat 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu sözcü gazetesini okuyanlara artık cahil gözüyle bakıyorum
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Çimler yer altına girdi! Kullanılan teknoloji şaşkınlık yarattı
İran ve İsrail'den yüzyılın tiyatrosu - Gazete manşetleri