Ünlü Alman gazeteci Müslüman oldu

Alman gazeteci Martin Lejeune, bayram sabahı Müslüman olduğunu ilan etti.

Ünlü Alman gazeteci Müslüman oldu
Ünlü Alman gazeteci Müslüman oldu
GİRİŞ 07.07.2016 18:40 GÜNCELLEME 07.07.2016 18:40
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

İsrail karşıtlığı ile tanınan Alman gazeteci Martin Lejeune, Müslüman olduğu anların kaydedildiği videoyu sosyal medya hesabından yayınlayarak dünyaya duyurdu. Lejeune, imamın kendisini yönlendirmesi ile önce şehadet getirdi, daha sonra Almanca anlamını herkes önünde tekrarlayarak İslam dininin mensubu oldu.

Niçin İslam dinini seçtiği sorulan Lejeune​, "İslam barış demektir, camide olduğumda ve Allah'a dua ettiğimde o barış ve huzuru hissettiğim için Müslüman oldum" ifadelerini kullandı.

Lejeune, Müslüman olduğu anların kaydedildiği videoyu sosyal medya hesabından yayınlayarak dünyaya duyurdu. Lejeune, imamın kendisini yönlendirmesi ile önce şehadet getirdi, daha sonra Almanca anlamını herkes önünde tekrarlayarak İslam dininin mensubu oldu. 

Niçin İslam dinini seçtiği sorulan Lejeune, "İslam barış demektir, camide olduğumda ve Allah'a dua ettiğimde o barış ve huzuru hissettiğim için Müslüman oldum" ifadelerini kullandı. 

İmam, Müslüman olmasının ardından Lejeune'a artık İslam'a hizmet edecek bir elçi olduğunu ve 700 milyon Müslüman kardeşi bulunduğunu söyledi. 

Lejeune'un şehadet getirdiği anlarda camide yer alan cemaat büyük bir heyecan ve coşku yaşadı. 

Lejeune, İsrail'in 2014 yılında Gazze'ye düzenlediği saldırılar sırasında aldığı tavır sebebiyle İsrail düşmanı olarak tanınıyordu.

LEJEUNE'İN KALBİ HEM FİLİSTİN HEM TÜRKİYE İLE 

Gazeteci Martin Lejeune, sözde Ermeni soykırımını savunarak Türkiye'yi suçlayanAlman parlamento üyelerine İsrail'in Filistinlilere uyguladıklarının hesabını sormadıklarını hatırlatmıştı. Lejeune, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA)tarafından 2005 yılından bu yana Filistin'de hayata geçirdiği 349 projeyi duyurmuştu.

 

YORUMLAR 19
  • Kardeş 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah cc kabul etsin, kelime-i şehadet getirerek Müslüman olmuştur evet, ama amelleri ve niyetleri ne olacaktır o önemli. Can Dündar vb. Gibileride müslümanız diyorlar ama vatan haini din düşmanı olmuşlar, bu Almanın niyeti ve amelleri ne olacak bizim için o önemli, şehadeti kendini ilgilendirir( Allah kabul etsin) yapacakları bizi
    Cevapla
  • Kurt 7 yıl önce Şikayet Et
    Konuyla alakalı, aklı başında bir tane yorum yazın.
    Cevapla
  • Mustafa 7 yıl önce Şikayet Et
    Sen niye yazmıyon aklı başında yorum, anca eleştir chp hdp MHP zihniyeti
    Cevapla
  • istanbuldan 7 yıl önce Şikayet Et
    islam zahire bakar bu yüzden bir insan müslümanım diyorsa okişiye hayır değilsin diyemeyiz.fakat islamda çıkmaya sebebiyet verebilecek sebepler varsa elbette diyebiliriz bunu da kendimizden söylemeyiz bize kuranda bildirilenlerden yola çıkarak...
    Cevapla
  • FAHRİ 7 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun. Şimdi İslam düşmanlığı meyde nin hedefinde olacak.
    Cevapla
  • Ankaradan 7 yıl önce Şikayet Et
    Eray bey putının ıslama sempatı duydugunu soyluyorsunuz ama oSurıyede musluman halkı katledıyor bu bır celıskı degılmı sızce
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!