STK'lar meydanlarda! Halka çağrı yaptılar

Milli iradeye karşı yapılan hain girişime karşı tek yürek olan ve meydanlarda olacaklarını açıklayan STK'lar, vatandaşları da davet etti.

STK'lar meydanlarda! Halka çağrı yaptılar
STK'lar meydanlarda! Halka çağrı yaptılar
GİRİŞ 16.07.2016 10:50 GÜNCELLEME 17.07.2016 17:22

Milli iradeye karşı yapılan hain darbe girişimine karşı tüm STK'lar tek yürek oldu. STK'lar vatandaşlara meydanları terk etmemeleri ve tek yürek olmaları çağrısında bulundu.

MEMUR-SEN

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, millete ve milli iradeye karşı yapılan darbe girişimi hakkında yazılı açıklama yaparak, "Millete ve iradesine yapılan kalkışma büyük bir mücadele örneği ortaya konularak amacına ulaşamadan engellenmiştir. Büyük Memur-Sen ailesi olarak, millete ve iradesine sahip çıkmak için alanlardayız" dedi.
 
İşte o açıklama:

Milli iradeye karşı yapılan hain darbe girişimi, milletimizin feraseti, devletimizin, STK'ların ve emek örgütlerinin dik duruşu ile püskürtülmüştür. Millete ve iradesine yapılan kalkışma büyük bir mücadele örneği ortaya konularak amacına ulaşamadan engellenmiştir.
 
Bilinmesini isteriz ki; Büyük Memur-Sen ailesi olarak, bugün sahadayız. Milletin ve iradesinin üzerinde vesayet kurulmasını asla kabul etmiyoruz. Alanlardayız, milli iradenin yanındayız. Memur-Sen bundan önce gerçekleşen darbe dönemlerinde olduğu gibi bugün de milli iradenin en büyük savunucusudur. Sahada da, alanlarda da vesayetin karşısında dik duruşumuzu sürdürüyoruz.
 
Şimdi; Türkiye'nin birliğine, bütünlüğüne ve kardeşliğine savaş açan FETÖ mensuplarının ve onların  destekçilerinin bertaraf edilmesi gerekmektedir. Millete rağmen namluyu millete doğrultan hainler, vesayet girişimi ile ülkenin kazanımlarına kast edenler hesap vermelidir. Gün meydanları boş bırakmama, milli iradeye ve milli egemenliğe sahip çıkma günüdür. Gün vesayet odaklarının ait oldukları yere, tarihin çöp sepetine atılana kadar mücadeleye devam etme günüdür. Büyük Memur-Sen ailesi olarak, millete ve iradesine sahip çıkmak için alanlardayız.

Yurt genelinde eylemlerimiz başlamıştır. Bugün Saat 12.30'dan itibaren Ankara Sıhhiye meydanında, 81 il teşkilatımız ise kent meydanlarında eyleme başlayacak. Darbe tehdidi geçene kadar da alanları terk etmeyeceğiz.

İSTANBUL TİCARET ODASI

İTO, halkın iradesiyle seçilmiş meşru hükümete karşı yapılan bu girişimin karşısında olduklarını söyledi.

TÜMSİAD

Ankara ve İstanbul’da yaşanan  girişim hakkında TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan yazılı bir açıklama yaptı.

'Yeni Türkiye'nin güçlü milli iradesini sekteye uğratmak isteyenler yine iş başındalar.' diyen Yaşar Doğan tüm üyelerini karşı durmaya davet etti.

GİRİŞİMCİ İŞADAMLARI VAKFI

Tüm halkımızı Milli İradeye sahip çıkmaya, darbe girişimine karşı sokaklara çıkmaya davet ediyoruz.

İTO BAŞKANI ÇAĞLAR

"Türkiye'yi seçilmiş bir hükümet yönetmektedir ve hiç kimsenin gücü seçilmiş bu hükümeti görevden almaya yetmeyecektir. Ülkeye, vatana sahip çıkma vaktidir. Ülkeye ve vatana ihanet edenler mutlaka hesap verecektir. İş alemi hükümetimizin yanındayız."

ASKON

Kim darbe girişimine kalkışırsa kalkışsın. Millet olarak artık hiç bir darbeye geçit vermeyeceğiz. 

Millet kendisine, iradesine ve ülkesine sahip çıkacaktır. Bizler sivil toplum temsilcileri olarak sonuna kadar sivil iradenin devamı için kesin tavır sahibiyiz. 

Bu girişimleri kınıyor ve millet aleyhine hareketler olarak ilan ediyoruz.

TÜSİAD

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) askeri darbe girişimi ile ilgili açıklamada bulundu

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nden (TÜSİAD) askeri darbe girişimi ile ilgili yapılan açıklamada müdahalenin kabul edilemez olduğunu belirtti.

TOBB

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'ndan askeri kalkışmaya tepki geldi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bu darbe girişimini tanımadıkalrını söyleyerek ''Türk iş dünyası olarak devletimizin ve milletimizin yanındayız.'' dedi.

SAĞLIK-SEN İZMİR 

Sağlık Sen İzmir Şube Başkanı Ekrem Özdemir, darbe girişimi hakkında yaptığı açıklamada, "Millet iradesini hiç bir güç hiçe sayamaz. Geleceğimiz için, çocuklarımız için, şerefimiz icin, namusumuz için darbeye karşı meydanlarda olmaya davet ediyoruz" dedi. 
 
Özdemir şu açıklamayı yaptı: "Milli iradeye karşı yapılan hain darbe girişimi, milletimizin feraseti, devletimizin, STK'ların ve emek örgütlerinin dik duruşu ile püskürtülmüştür. Millete ve iradesine yapılan kalkışma büyük bir mücadele örneği ortaya konularak amacına ulaşamadan engellenmiştir. Bilinmesini isteriz ki; Büyük Memur-Sen ailesi olarak, bugün sahadayız. Milletin ve iradesinin üzerinde vesayet kurulmasını asla kabul etmiyoruz. Alanlardayız, milli iradenin yanındayız. Memur-Sen bundan önce gerçekleşen darbe dönemlerinde olduğu gibi bugün de milli iradenin en büyük savunucusudur. Sahada da, alanlarda da vesayetin karşısında dik duruşumuzu sürdürüyoruz. Şimdi; Türkiye'nin birliğine, bütünlüğüne ve kardeşliğine savaş açan FETÖ mensuplarının ve onların  destekçilerinin bertaraf edilmesi gerekmektedir. Millete rağmen namluyu millete doğrultan hainler, vesayet girişimi ile ülkenin kazanımlarına kast edenler hesap vermelidir. Gün meydanları boş bırakmama, milli iradeye ve milli egemenliğe sahip çıkma günüdür. Gün vesayet odaklarının ait oldukları yere, tarihin çöp sepetine atılana kadar mücadeleye devam etme günüdür. Büyük Sağlık Sen ve Memur-Sen ailesi olarak, millete ve iradesine sahip çıkmak için alanlardayız"

TZOB

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 4,5 milyon üyeleriyle darbeye karşı durduklarını bildirerek, “Darbe girişimi, ülkemizin huzur içinde kalkınmasına, geleceğimize darbe vurmak demektir; ülkemize yapılabilecek en büyük ihanettir” dedi.

Bayraktar, yaptığı açıklamada, her türlü darbe girişiminin, ülkemizin huzur içinde kalkınmasına, geleceğimize darbe vurmak anlamına geldiğini belirtti.
Bayraktar, şöyle devam etti:

“Bu dönem, çiftçimizin tarlada hasat heyecanı yaşadığı bir dönem… Hasat aynı zamanda üreticimizin ve insanlarımızın ekmeği, ülkemizin gıda güvencesi demektir. Dün de ülkemizin en önemli hububat ambarlarından Polatlı’da hasat törenine katıldık. Üretim ve ülke kalkınması için çaba harcadığımız, elbirliğiyle terör belasıyla mücadele ettiğimiz bir dönemde, dün gece darbe girişimi haberleriyle karşılaştık.''

Başından itibaren, 4,5 milyon üyemizle darbeye karşı durduklarını söyleyen Bayrakta, ''Zira her türlü darbe girişimi, ülkemizin huzur içinde kalkınmasına, geleceğimize darbe vurmak demektir.” şeklinde konuştu.

TZOB Genel Başkanı, “Millet iradesinin önündeki her türlü engelle bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da büyük bir azim ve kararlılıkla durmaya devam edeceğiz” dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Beştepe'deki kritik zirve sona erdi! Erdoğan'dan son dakika açıklamaları
Mevduatta parası olanlar dikkat: Süresi 30 Nisan'da bitiyor!