Milli iradeye kast edenler cezalandırılmalıdır

Türkiye Gelişim Merkezi (TÜGEM), 15 Temmuz FETÖ'nün darbe girişimine karşı bir açıklama yayınladı.

Milli iradeye kast edenler cezalandırılmalıdır
Milli iradeye kast edenler cezalandırılmalıdır
GİRİŞ 21.07.2016 10:36 GÜNCELLEME 21.07.2016 10:36

15 Temmuz 2016 tarihi Türkiye tarihine, bir yandan en adi, en hain ve en kanlı darbe kalkışması olarak kara bir leke şeklinde yazılırken, diğer yandan şanlı Türk Milletinin tüm unsurları ile bir ve beraber olarak alçakça girişilen bu darbe kalkışmasına karşı verdiği şanlı mücadele ve kazandığı zaferle de altın harflerle kazınmıştır.

Yaklaşık 40-50 yıldır “DİN” kisvesi altında devletin her türlü kademesine sızan, iş dünyasında ve diğer tüm sosyal alanlarda hatırı sayılır yer edinen ve neredeyse tüm STK’lara nüfuz eden, tüm dünyada inanılmaz bir örgütlenme modeli ile hükümetler seviyesinde etkin ve etkili olabilen, olağanüstü büyük bir proje olarak varlığını devam ettiren FETÖ/PDY, sözde cemaat lideri, özde ise yeni bir dinin veya akımın başında ki sözüm ona Mehdi! Fethullah Gülen’in karşı konulmaz emirleri ile bu kez acımasız ve kanlı bir şekilde Türk Milletinin karşısına dikilmiş, halkın kendi silahı ve kurşunu ile yüzlerce masum insanın ölümüne, binlercesinin yaralanmasına sebep olmuş, halkın özgür iradesi ile seçilmiş Cumhurbaşkanımızı öldürtmeye yeltenmiş, Genel Kurmay Başkanımızı rehin almış, Gazi TBMM’yi bombalatmış, MİT, Genel Kurmay, Özel Harekat, havalimanları, köprüler ve daha ne kadar stratejik alan varsa insafsızca ve kalleşçe buralara saldırı girişiminde bulunmuştur.

Bu acımasız saldırı ve darbe kalkışması karşısında aziz ve şanlı Türk Milleti, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bir işareti ile vatan ve milli irade savunması için -yeniden bir Çanakkale ruhuyla- kendini tankların önüne atmış, kurşunların önünde onurlu bir şekilde durmuş ve bu kalkışmaya müsaade etmemiş, geçit vermemiştir. Hainler ve işbirlikçilerinin ne Cumhurbaşkanımızın, ne milletvekillerinin, ne TBMM’de grubu bulunan tüm partilerin, ne basının, ne iş dünyasının, ne de topyekün Türk Milletinin bu asaletini, kenetlenmesini ve şanlı direnişini hesap etmedikleri apaçık ortadadır ve yine hesap edemedikleri bir şey daha var ki asıl herşeyin seyrini değiştiren de o dur; Rabbimizin tuzak kuranların karşısında kurduğu o muazzam tuzak. Rabbim rahmetini bu şanlı milletin üzerinden ebediyen eksik etmesin.

Şimdi zaman, içimizde bir ur gibi büyümüş ve yer tutmuş tüm FETÖ’cüler, onları destekleyen ve hatta sempati duyan birey ve yapıların tespit edilerek acilen tecrit edilmesi, bu ihanet içerisinde olanların ve azmettirenlerin  -idam dahil- hakettikleri her türlü ağır ceza ile cezalandırılması, Fethullah Gülen’in acilen iadesinin gerçekleşmesinin sağlanması ve uluslararası kamuoyunda dünyanın nasıl bir tehlike ile karşı karşıya olduğu konusunda ikna çalışmaları yapılması zamanıdır. Hemen akabinde ise biran evvel yeni Anayasa ve Başkanlık sistemi çalışması yürütülmeli ve sonuçlandırılmalıdır.

Bu vesile ile tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı, gazilerimize de acil şifalar diliyorum.

Allah, birliğimize, beraberliğimize, vatanımıza, dinimize, bayrağımıza ve namusumuza zeval vermesin. Amin.

Raşit Yemişen

Türkiye Gelişim Merkezi

TÜGEM Platformu Başkanı

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı