Ali Yalçın: Tüm teşkilatılarımızla alanlara indik

Yalçın, Kastamonu Rektörüne ve YÖK'e Tarihi Uyarılarda Bulundu

Ali Yalçın: Tüm teşkilatılarımızla alanlara indik
Ali Yalçın: Tüm teşkilatılarımızla alanlara indik
GİRİŞ 23.07.2016 04:26 GÜNCELLEME 23.07.2016 04:26
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, Ülke TV canlı yayınında, millet tarafından kazanılan mücadelenin bir takım çevreler tarafından sulandırılmak istendiğini belirtti. Yalçın, “Kastamonu Üniversitesi Rektörü Aydın yanlış yapıyor. Esas paralel ihanetçilerle mücadele yerine, yapmayı düşündüğü idari tasarrufları bu sürece sıkıştırıp, hem insanların itibarı ile oynuyor hem de mücadele etme süsü veriyor. Aydın'ı uyarıyorum” dedi.

Terör Örgütü FETÖ/PDY tarafından 15 Temmuz kanlı darbe girişimini Ülke TV'de değerlendiren Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu.

KANLI PLANI MİLLETÇE BOZDUK

"Kanlı Darbe Girişimi Başladığı andan itibaren tüm iletişim kaynaklarını kullanarak halkımızı sahaya davet ettik" diyen Yalçın, “Daha sonra hep birlikte alanlara indik. Paralel Terör Örgütünün kanlı planını bozduk. Milletimiz ve teşkilatımız destansı bir mücadele vererek, büyük bir kahramanlık hikayesinin altına imzasını attı" diye konuştu.

ÜLKEMİZİN GELECEĞİNE SAHİP ÇIKTIK

Darbe gecesi yaşananları canlı yayında anlatan Yalçın, tüm teşkilat olarak, sahaya indiklerini kaydederek sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Memur-Sen olarak kanlı darbe girişimi başladığı anda, tüm teşkilatımızla alanlara indik. Alanlarda, ülkemizin geleceğine sahip çıkarak, 'darbeye dur' dedik."

Türkiye'nin olağanüstü bir dönem yaşadığını belirten Yalçın, kamuda yaşanan açığa alınmalar ve izin iptallerine de değindi. Yalçın, "Ülkemiz sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Devletin güvenliğini sağlamak için görevden almalar gerçekleştiriliyor. Bu durum olağanüstü süreçlerde, olağan bir işlemdir” diye konuştu.

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ YANLIŞ YAPIYOR

Millet olarak kazanılan mücadelenin, bir takım kişiler tarafından sulandırılmak istendiğini de vurgulayan Yalçın, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Seyit Aydın’a şöyle seslendi: “Kurumlarda idari tasarrufta bulunmak bir amirin hakkıdır. Ama böyle bir süreçte paralel olmayan ve paralel olmadığı kendi tarafından da teyit edilen birisini veya bir kaçını görevden alan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Aydın yanlış yapıyor. Esas paralel ihanetçilerle mücadele yerine yapmayı düşündüğü idari tasarrufları bu sürece sıkıştırıp, hem insanların itibarı ile oynuyor hem de mücadele etme süsü veriyor. Aydın'ı uyarıyorum. Bu yaptığınız itibar suikastıdır.

Buna sessiz kalmayacak ve sesimizi yükselteceğiz. YÖK Başkanı Yekta Saraç’ı, bu sorumsuz davranışı durdurmak ve itibar suikastı yapan rektöre kayıtsız kalmamak için acilen göreve davet ediyorum. Kastamonu Rektörü Aydın’a da bu sorumsuz tasarrufuna gereken tepkiyi vereceğimizi belirtmek istiyorum.”

YORUMLAR 1
  • kenzo 7 yıl önce Şikayet Et
    Kendi içinizdeki paralelciler ne oldu?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar
Dünyada en beğenilen havalimanları! İstanbul Havalimanı da listede yerini aldı...