Rusya İncirlik için Türkiye'ye baskı yapıyor

İngiliz Times gazetesi, Rusya'nın İncirlik Hava Üssü'nü kullanabilmek için Türkiye'ye baskı yaptığını iddia etti.

Rusya İncirlik için Türkiye'ye baskı yapıyor
Rusya İncirlik için Türkiye'ye baskı yapıyor
GİRİŞ 20.08.2016 10:08 GÜNCELLEME 20.08.2016 10:12
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Gazetenin haberinde, bunun göstergesi olarak Rusya Federasyonu Dış İlişkiler Komitesi üyesi Igor Morozov ve Federasyon Konseyi Savunma Komitesi Başkanı Viktor Ozerov'un açıklamalarına yer verildi.

Rusya Federasyon Komitesi Dış İlişkiler Komitesi üyesi Morozov, Rus jetlerinin ve bombardıman uçaklarının İncirlik Üssü'ne erişimine izin vermenin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kremlin ile Türkiye arasındaki ilişkileri geliştirme çabasının 'mantıklı bir devamı' olacağını söyledi.

"İncirlik Üssü'nü ana hava üssümüz olarak kullanmamız Erdoğan'la varılacak anlaşmaya kaldı" diyen Morozov, bunun, Rus Hava Kuvvetleri'nin IŞİD'i ve diğer grupları 'sürekli bombardıman' altında tutmasını ve savaşı hızla bir çözüme kavuşturmasını sağlayabileceğini iddia etti.

"BATI'YI RAHATSIZ EDEBİLECEK BİR GELİŞME"

Times, Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik komitesi başkanı Viktor Ozerov'un,"Rusya'nın İncirlik Hava Üssü'ne ihtiyaç duyup duymadığı henüz netlik kazanmadı. Ama bu yönde alınacak bir karar Türkiye'nin Suriye'de yürütülen terörle mücadelede Rusya'yla işbirliği yapmaya gerçekten istekli olduğunu gösterebilir." sözlerini de aktardı.

İngiliz gazete, bu gelişmenin Batı'yı rahatsız edebileceğini ve 'soğuk savaş'ın başlamasından bu yana Türkiye'nin NATO müttefikleriyle ilişkisinde en temel değişime işaret edebileceğini belirtti.

"ABD'NİN YPG VE GÜLEN TAVRI, TÜRKİYE İLE ARAYI AÇTI"

Times, Ankara'nın, ABD'nin Suriye'de YPG'yi desteklemesine karşı çıktığını, darbe girişiminden sonra Türkiye'de ABD karşıtlığının yaygınlaştığını ve ABD'nin Fethullah Gülen'i Türkiye'ye iade etme niyetini göstermediği için iki ülke ilişkilerinin sınavdan geçtiği yorumunu da yaptı.

Rus savaş uçaklarının İncirlik'ten uçmaya başlaması halinde ABD'nin başka alternatifler bulmak için üzerindeki baskının artacağı değerlendirmesine de yer verildi.

YORUMLAR 10
  • Gr63 7 yıl önce Şikayet Et
    Bana gore Rusya dan bize zarar gelmez Abd defetmenin yollarini aramali Rusya ya kapilar acilmali.Darbe girisiminde kim hukumete yakinsa onlara destek vermeli geri kalan Nato abd ve ab ulkelerin uzeri cizilmeli.
    Cevapla
  • altuner60 7 yıl önce Şikayet Et
    kalkınan türkiye ye tahammül edemeyen batı ve abd bütün terör örgütlerini (fetö. deaş..pkk.ypg. vs )kullanmaya başlamıstır bizde bunlara dost görünelim ama asla güvenmeyelim rusya ile de şartlı anlaşma yapalım ortadoğuda bir tane bile abd varlığı bırakılmayacak çünkü abd nin olduğu her yer kan gölüne döndü
    Cevapla
  • samsun n 7 yıl önce Şikayet Et
    Zaten abd üst yaptı kobanide
    Cevapla
  • Osmanoğlu 7 yıl önce Şikayet Et
    Abd ve Avrupa yı artık herkes anladı. Bunlar kendi çıkarları için milyonlarca insanın ölümüne seyirci kaldı, Irak ve Suriye de çocukların, kadınların, masum insanların katili oldular. Artık sizin ne olduğunuzu biliyoruz.
    Cevapla
  • kaptan 7 yıl önce Şikayet Et
    sanirim incirlikte bir cok ülke var alamnlar dadahil rusya ypg yi vuracaksa bence rusya da gelsin ama sartli hem bu vesile ile haberin icerigi gibi BATI ve nato müttefiklerimizin eyvah biz ne yaptik TÜRKIYE gibi bir müttefikimizi elimizle rusya ya ittik hep disladik ab üyeliginde disladik vs vs demelrine vesile olur belki AMA gec kaldiklarini görmeleri gerek zira artik onlarin DOSTLUGU güvensiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?