Financial Times: Deliller Gülen'i gösteriyor

15 Temmuz'un üzerinden 1,5 ay geçmesine rağmen Türkiye'nin bütün girişimlerine rağmen, İngilizler Gülen'in darbe girişimini yeni anladı.

Financial Times: Deliller Gülen'i gösteriyor
Financial Times: Deliller Gülen'i gösteriyor
GİRİŞ 26.08.2016 11:30 GÜNCELLEME 26.08.2016 11:30
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Financial Times gazetesinin dış haberler editörü David Gardner, Türkiye'de son dönemde yaşanan gelişmeleri değerlendirdiği makalesinde, "Deliller darbe girişiminin arkasında Gülencilerin olduğunu gösteriyor" yazdı. Gardner yazısında, "Gülenciler devlete Erdoğan'ın iddia ettiği kadar sızdıysa, Türkiye'nin ve Erdoğan'ın başı büyük belada" diyor.

BİDEN'IN İLİŞKİ ONARMA ZİYARETİ

Bunu bir “ilişki onarma ziyareti” olarak tanımlayan Gardner, aynı gün Türkiye’nin operasyonuyla IŞİD’in Cerablus’tan çıkarıldığını ve Ankara’nın NATO üyesi olarak değerini Washington’a hatırlattığını belirtiyor.

TÜRKİYE HALA BATI İLE ÇARPIŞMA ROTASINDA

Ancak Gardner’a göre ‘tatmin edici görünen bu sonuç aslında yanıltıcı’: “Türkiye hâlâ Batı ile çarpışma rotasında. Ayrıca aynı anda çok fazla cephede savaşıyor.

DELİLLER GÜLEN’İ İŞARET EDİYOR

Batı’nın Türkiye’deki darbe girişiminin demokrasiye yapılmış gaddar bir saldırı olduğunu kabul etmeyi çok ağırdan aldığını belirten Gardner’ın yazısı şöyle devam ediyor: “Deliller darbe girişiminin arkasında Gülencilerin olduğunu gösteriyor. Fethullah Gülen’in darbede doğrudan eli olsun olmasın, onun takipçilerinin Türk devletine çok ciddi boyutlarda sızmış olduğu tartışılmaz bir gerçek.

YORUMLAR 4
  • Mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu Avrupa ülkeleri her konuda bu kadar gelişmiş her yerde ajanları her delikte adamları varda bu darbeyi gülenin yaptığına neden inanamıyorlar kendilerini saf yerine koyuyorlar.İşlerine gelene inanıyorlar bizde tutturmuşuz bir avrupa birliği birliği peşinden gidiyoruz canı cehenneme hepsinin.
    Cevapla
  • abc 7 yıl önce Şikayet Et
    ‘tatmin edici görünen bu sonuç aslında yanıltıcı’ dogru analiz. 15 temmuz'da aslinda cok oncesinden beri belli olan bir gercek ortaya cikti. dost gibi gorunen dusmanlar gercegi. bati bize dusmansa biz onlara bu saatten sonra nasil guvenelim. elbette onlarla carpisacagiz hem vatanimizi korumak icin hem de muslumanlari korumak icin.
    Cevapla
  • temiz bey 7 yıl önce Şikayet Et
    ABD kendi için çalışanı teslim etmez, Uyanın artık !
    Cevapla
  • musti 7 yıl önce Şikayet Et
    Erdoğanının yanında önce Hak sonra Halk var
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ahmet Hakan yazdı: Erdoğan, Fatih Erbakan'ı neden çay sohbetine davet etmedi?
Tarihi ziyaret sonrası MSB'den Irak mesajı: Hazırız!