NY Times'ın Fırat Kalkanı yorumu!

Fırat Kalkanı operasyonunun ardından New York Times gazetesi 'Erdoğan, Suriye operasyonuyla askeri gücünü gösteriyor' yorumunda bulundu.

NY Times'ın Fırat Kalkanı yorumu!
NY Times'ın Fırat Kalkanı yorumu!
GİRİŞ 26.08.2016 12:47 GÜNCELLEME 26.08.2016 12:50
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

BD gazetesi New York Times, Türkiye'nin Cerablus'a yönelik 'Fırat Kalkanı' operasyonuyla ilgili yayınladığı haberde kullandığı başlıkla tepki çekti.

ERDOĞAN ASKERİ GÜCÜNÜ GÖSTERİYOR

NY Times, başlıkta, "Erdoğan, Suriye operasyonuyla askeri gücünü gösteriyor" dedi.

Gazetenin yorumunda, "Türkiye'de ordunun içindeki bir kesimin darbeye kalkışması her şeyi değiştirdi" ifadelerine de yer verildi.

Haberde şu ifadeler kullanıldı;

DARBEDEN SONRA ÇOK ŞEY DEĞİŞTİ

"Ordu içinden bir grubun Türkiye'de darbeye kalkışmasının ardından çok şey değişti. Ordudan binlerce kişi tasfiye edildi. Kısa bir süre sonra Türkiye, Suriye'de DAEŞ'in son kalelerinden olan Cerablus'a operasyon kararı aldı. Sonra Türk tankları, Suriye'ye girdi. Tanklar, Kuzey Suriye'de gürlerken, Suriyeli muhalifler de ilerleme kaydetti. Böylece PYD'nin bölgeye yayılmasının da önüne geçildi"

TÜRKİYE SURİYE'DE DAHA BELİRLEYİCİ KONUMA GELDİ

Bu operasyon ile Türkiye'nin Suriye'de daha belirleyici bir konuma geldiğini belirten gazete, haberine şöyle devam etti;

"Türkiye, bu operasyon ile, Suriye'de daha aktif bir rol oynayan konuma sahip oldu. Muhaliflere verdiği destek ile, onların da kazanma şansını artırdı"

YORUMLAR 15
  • Adiga81 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyenin burada üç beş tankla yapmış olduğu operasyon askeri gücünün yanında nedir ki. Gittik aylardır kimsenin çıkaramadığı işidi 14 saatte çıkardık.
    Cevapla
  • İsimsiz 7 yıl önce Şikayet Et
    8 saatte....
    Cevapla
  • seyirci 7 yıl önce Şikayet Et
    çok doğru kardeşim
    Cevapla
  • FAHRİ 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye düşmanı gazete. Türkiye ye sokulmaması gerekir.
    Cevapla
  • milli irade 7 yıl önce Şikayet Et
    15 temmuzda hem ümmet hem millet olduğumuzu gösterdik 21 ağustosta da hem MUHAMMEDİN (sav)hemde Osmanlı ordusu olduğumuzu gösterdik. Ama ne olduğumuzu 2023 te öğreneceksiniz.
    Cevapla
  • HAKAN 7 yıl önce Şikayet Et
    lan köpek siz sadece suriyede değil tüm dünyada güç gösterisi yapmanın yanı sıra tüm dünyayı tehditte etmiyor musunuz. hatta bir ülke size ters ülkeyle ticaret yapıyor diye o ülkeyi işgal etmiyor musunuz tecavüzcü adi köpekler.
    Cevapla
  • yola devam 7 yıl önce Şikayet Et
    bu saatten sonra rusya, abd, iran ve ab ülkelerini dinleyip geri adım atmamamız lazım. hiçbiri bize birşey yapamaz Allah'ın inayetiyle.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?