Liseli gençler İstanbul'un şehirlerini film yaptı!

Aksa Eğitim ve Dayanışma Vakfı (AKDAV) tarafından düzenlenen "Bilad-ı Selase - İstanbul'un Şehirleri" kısa film projesinin galası yapıldı.

Liseli gençler İstanbul'un şehirlerini film yaptı!
Liseli gençler İstanbul'un şehirlerini film yaptı!
GİRİŞ 17.10.2016 16:52 GÜNCELLEME 17.10.2016 16:52

Aksa Eğitim ve Dayanışma Vakfı (AKDAV) tarafından yürütülerek Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen "Bilad-ı Selase - İstanbul'un Şehirleri" projesinin galası İstanbul Fatih'teki Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Hazırlanan kısa filmlerin gösterildiği galanın sonunda, projeye katılan öğrencilere sertifikaları takdim edildi. 

6 ay süren proje kapsamında düzenli teorik dersler verildi, pratik eğitimler yapıldı. Yönetmen Derviş Zaim ve yazar Cemal Şakar gibi isimlerin de katılarak tecrübelerini aktardığı "Bilad-ı Selase - İstanbul'un Şehirleri" projesinin galasında onuşan projenin ders koordinatörü Yeşim Tonbaz, sinemayla daha önce temas etmemiş 20 genci bir araya getiren projenin önemine değinerek, "Hem İstanbul'u daha yakından tanıtmak, hem de temel sinema eğitimini vermek için çıktığımız yolda  pırıl pırıl gençlerle birlikte zaman geçirdik. Ortaya da 4 güzel eser çıkardık. Bu tür projeler, yaşadığımız çevreyi anlamlandırmak ve sinemaya yeteneği olan gençleri kazanmak açısından çok mühim." dedi.

Proje koordinatörü Kamer Çamurluoğlu ise proje kapsamında 20 lise öğrencisine kısa film eğitimi verdiklerini belirterek, "Bilad-ı Selase ilçelerini gezdirdik. İlçelerin kültürel ve tarihi yanlarını anlattık. Daha sonra senaryo eğitimlerinin yanı sıra teknik eğitim de verildi. İstanbul'un üç beldesi Üsküdar, Eyüp ve Galata ilçeleriyle ilgili kısa filmler yapıldı. Senaryosunu da öğrenciler yazdı. Öğrenciler tarafından hocalarının rehberliğinde Fatih ile ilgili de bir tanıtım filmi hazırlandı" diye konuştu.

Proje eğitmenlerinden Abdülhamit Güler ise projenin sinemayla doğrudan alakası olmayan öğrencilere yönelik olduğunu söyleyerek, "Şehir bilincini ve kültürünü gençlerde oluşturmak, hem de bunu sinemayı kullanarak yapabilmek istikametinde yola çıkılan bir projeydi" dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Irak'ta peş peşe patlamalar! Askeri üsse hava saldırısı düzenlendi
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'