'Haber7 o manşeti attığı için tehdit edildi'

Samsun'da konuşan İbrahim Erdoğan, 15 Temmuz gecesi TRT ekranlarından okunan bildiri için yayınladıkları 'korsan bildiri' manşeti nedeniyle tehdit edildiklerini açıkladı.

GİRİŞ 22.11.2016 08:49 GÜNCELLEME 22.11.2016 09:02

Samsun 'da düzenlenen Ulusal ve Uluslararası Medya Boyutuyla 15 Temmuz konferansına katılan Haber7.com Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Erdoğan, 15 Temmuz darbe gecesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Haber7.com Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Erdoğan, Samsun'da yaptığı açıklamada, 15 Temmuz gecesi TRT ekranlarında okunan darbe bildirisi için attıkları 'Korsan Bildiri' manşeti nedeniyle o gece tehdit aldıklarını söyledi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı 15 Temmuz Şehitler Parkı Şehit Ömer Halisdemir Salonu’nda moderatörlüğünü gazeteci-yazar Süleyman Özışık'ın yaptığı konferansa konuşmacı olarak katılan Haber7.com Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Erdoğan, 15 Temmuz gecesi ile ilgili şunları dile getirdi.

"Darbe gecesi TRT’nin okuduğu bildiri için ‘korsan bildiri’ diye manşet attıklarında tehdit telefonları aldıklarını belirten Haber7.com Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Erdoğan ise, “Kendi elleriyle kazıyarak getirmiş oldukları Türkiye’nin bugünkü halini böyle bir yapıya teslim etmek istemeyen, direnişi seçen aynen Kurtuluş Savaşı'nın başlangıcında olduğu gibi bir kez daha bu millet toplumsal olarak bütünleşmesini sağladı. Burada da biz medya mensuplarına düşen görev ne ise yapabildiğimiz kadarıyla buna destek olmaya çalıştık. Bizde bu milletin bir ferdi olduğumuzu, bir anlamda görev bilincini bilerek bunun çalışmasını yaptık. O gece enteresan olan şey, biz TRT ekranlarından bildiri okunduğunda ‘o korsan bildiri, sakın oyuna gelmeyin, o silah zoruyla okutulmuştur’ diye manşet attığımızda o dakika itibariyle bizi onlarca insanın tehdit eden telefonlarını aldık. Bizi tehdit etmeye başladılar. Bütün yayın organları bu korkunun içerisinde yayın yapmaya devam ettiler. Beline silah koyan bir bakan gitti, TRT’yi darbecilerden teslim aldı. Bu bizim ilk defa gördüğümüz bir şeydi” diye konuştu. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ahmet Hakan yazdı: Erdoğan, Fatih Erbakan'ı neden çay sohbetine davet etmedi?
Çanakkale'de destanlaşan kahramanlar '57. Alay Vefa Yürüyüşü' ile anıldı