Kainatın hakimi olarak HE-MAN'i öğrettiler!

Tiyatro sanatçısı, aktör, şair ve yazar Ahmet Yenilmez, kültürel bağışıklık sistemini güçlendirecek projelere bir an önce adım atılması gerektiğini söyledi.

Kainatın hakimi olarak HE-MAN'i öğrettiler!
Kainatın hakimi olarak HE-MAN'i öğrettiler!
GİRİŞ 04.12.2016 01:04 GÜNCELLEME 04.12.2016 01:13
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

AK Parti İl Başkanlığı Ar-Ge Birimi tarafından düzenlenen "Siyaset Akademisi"nin son dersine katılmak için Denizli'ye gelen Yenilmez, parti teşkilatında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Denizli'de 1985'te katıldığı Fetih kutlamasında Mehter Marşı'nda okunan duadan dolayı sahnede zikir çekmekten Devlet Güvenlik Mahkemesine (DGM) sevk edildiğini hatırlattı.

Türkiye'nin şu an geldiği durumun çok sevindirici olduğunu, her alanda gelişme gösterdiğini dile getiren Yenilmez, şöyle konuştu:

"Ama bütün bunların yanında göz ardı ettiğimiz kültürel bağışıklık sistemimiz var. Özellikle medya iletişim, sanat, kültür alanındaki geri kalmışlığımız zaman zaman bizi maalesef acılarla karşılaştırıyor. Ne zaman ki bir dizi film veya bir sinema filminde sahtekar, düzenbaz bir karakter olacak olsa birinci şartı sakallı olacak, ikinci şartı isminin önünde ya imam, ya hoca, ya hacı olacaktı. Öyle bir itibarsızlaştırdılar ki, Kur'an kursları tartışıldı. Sonra peşinden bir çizgi film geldi, 'Gölgelerin gücü adına kainatın hakimi He-man'. Kur'an kurslarında kainatın hakimi Allah celle celaluhuyu öğrenmesi gereken çocuklar maalesef 'kainatın hakimi He-man'ı öğrendiler. O sakallı imamlar gitti, yerine sinek kaydı tıraşı olmuş, takım elbiseli, ütülü, güzel konuşan, güzel ağlayan imamlar geldi. Sonra da bir baktık ki o kainatın hakimi He-man neslin, eline silah verilmiş hem de ütülü pantolonlu sinek kaydı tıraşlı bizim sakallı imamın yerine gelen imamlar tarafından. Kültür sanat bu kadar önemli. Kültürel bağışıklık sistemimizi güçlendirecek projelere bir an önce adım atılmalı."

İDDİA EDİYORUM...

"Sevdam Gözlerinde Kaldı" sinema filminin kültürel bağışıklık sistemini güçlendirecek bir film olduğuna işaret eden Yenilmez, "İddia ediyorum bu ülkede o anlamda yapılmış ilk film, karşı duran ilk film. Gösterime sokulmaması için her türlü ayak oyunu yapılıyor.

Türkiye'deki dağıtım kanalları tekelleşmiş vaziyette. Kokainin reklamını yapan bir filmin dördüncüsü çevriliyor. Uyuşturucunun ilkokul kapılarına kadar düştüğünden yakınıyoruz." dedi.

Bazı sinema yapımlarında uyuşturucunun ön plana çıkarıldığını savunan Yenilmez, bir filmdeki karakterlerin adının, hep uyuşturucu jargonu ile kullanılan esprilerle dolu olduğunu ifade ederek, "Devamında çekilen filmde yaklaşık 12 dakika uyuşturucu alemi gösterilir. Şimdi dördüncüsü çekilen filmde resmen kokain reklamı yapıyor. Buna karşı mücadele edecek film çekiyorsunuz, sinema salonları verilmiyor. Öyle çarpık şeyler var ki bu filmlerin oyuncuları, uyuşturucu ile mücadelenin ekran yüzü olarak kullanıldı. Bir uyuşturucu operasyonunda baktım bunların hepsi içeri alınıyor. En azından bu hatalara düşmememiz lazım. Dünyanın hiçbir yerinde uyuşturucunun, alkolün reklamının yapıldığı bir eser bu kadar rahat seyirci ile buluşmuyor. Burada bir tezgah var, bu tezgahın görülmesi lazım." şeklinde konuştu.

Yenilmez, AK Parti Denizli İl Başkanlığı Ar-Ge Birimi tarafından düzenlenen "Siyaset Akademisi"nin son dersinde yaptığı konuşmada, amacının sorunlara tedavi reçetesi yazmak olmadığını, ayna tutmak olduğunu belirtti.

Bu topraklar üzerinde yaşamanın bedellerinin olduğunu dile getiren Yenilmez, farkındalık zincirinin içindeki halkaların zaman zaman koptuğunu, kopartıldığını kaydetti.

Son dersi Prof. Dr. Betül Ulukol'un verdiği Siyaset Akademisi'ne İl Başkanı Necip Filiz ve partililer katıldı.

YORUMLAR 17
  • DEVLET 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam bize lazım olacak
    Cevapla
  • Kenan 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu Ada'ma nedense hiç ısınamadım. Bana samimi gelmiyor.
    Cevapla
  • Müslüman 7 yıl önce Şikayet Et
    Dini bir filmde bile haram olan şeyler farkında olmadan işleniyor. Dikkatli olmak gerekiyor. Ben evimden TV yi çıkardım basit bir önlem olarak. Muhakkak ki ameller niyetlere göredir.
    Cevapla
  • Alphan yıldırım 7 yıl önce Şikayet Et
    Kasap et derdinde buda çektiği filmin gişe yapması için her türlü yolu deniyor..
    Cevapla
  • Salih 7 yıl önce Şikayet Et
    Ben dünyayı değiştireceğim,önce kendimden başladım müslüman kültürüne uymayan dizi film vs şeyler izlemiyorum.yani dizi hiç izlemiyorum.dizilerin yanı sıra haber proğramlarını da tehlikeli buluyorum anlık gündem oluşturuyorlar.bir toplumu yozlaştırmanın en kolay yolu tv eğer evinizdeki tv nizi bir hafta kapalı tutup denerseniz göreceksiniz ki başkalarının gündemini değil sadece kendi gündeminizi yaşıyor olursunuz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!