Elif'i izleyenler sabırsızlanacak

Herkesin büyük ilgiyle izlediği sevilen günlük dizi Elif'in başarılı oyuncusu Gülçin Tunçok, hayranlarının kendisi hakkında merak ettikleri soruları İzle 7 programında yanıtladı.

GİRİŞ 06.01.2017 11:03 GÜNCELLEME 06.01.2017 11:55

Oyunculuğu kadar güzelliğiyle de adından sıkça söz ettiren Tunçok verdiği yanıtlarda mesleki kariyerinden gelecekte kendisini nerede görmek istediğine, Elif dizisinin önümüzdeki bölümlerinde izleyicileri nelerin beklediğinden üzerinde çalıştığı senaryo projesine kadar pek çok konuya değindi. 

Elif dizisinin güzel ve başarılı oyuncusu Gülçin Tunçok, Kanal 7 ekranlarının sevilen dizi-magazin programı İzle 7 için çok özel bir röportaj verdi. Dizide Zeynep Emiroğlu karakterini canlandıran Tunçok, İzle 7 programının yapımcısı ve yönetmeni Turgut Bosut’un sorularını yanıtladı. İleride iddialı bir senarist olmak istediğini söyleyen güzel oyuncu yaşamından kariyerine kadar kendisi hakkında merak edilen sorulara yanıt verdi. 

"Henüz 5-6 Yaşındayken Sahneye Çıkardım"

Turgut Bosut: Gülçin Tunçok’un bu hikayesi nerede, nasıl başladı?

Gülçin Tunçok: Bolu doğumluyum. Henüz 5-6 yaşlarındayken Bolu’da ailece gittiğimiz bir restoranın sahnesinde ya şarkı söylerken ya da gezinirken bulurdum kendimi. Yaşım ilerleleyip bir meslek seçmemin zamanı geldiğinde Radyo, Televizyon ve Sinema bölümünü tercih etmek istedim. Ama hayalimde kamera arkasında bir şeyler yapmak vardı. Bu sırada da çocukluktan beri kayıtlı olduğum bir kast ajansı Adanalı adlı bir projeden bahsetti. İş görüşmesine gidip kabul edilince sektöre ilk adımımı da atmış oldum. O zamanlar insanların yoğun çalışma temposunun görünce kendi kendime ‘ben bu işi yapamayacağım.’ dedim. Okulu bıraktım konservatuvara hazırlandım. Daha sonra İstanbul Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde 4 yıllık eğitim hakkı kazandım. Oradaki eğitimimin ardından ilk projem de Elif dizisi oldu. Elif dizisi oyunculuk sektörüne dair öğrendiklerimi uygulayabileceğim bir alan oldu.

"Başarılı Bir Senaryonun Sırrı..."

Turgut Bosut: Set aralarındaki boş zamanlarında senaryo yazmakla ilgileniyorsun, senaryo senin için ne anlama geliyor?

Gülçin Tunçok: Senaryo benim için hayatı anlatabilmek anlamına geliyor. Türkiye’de bugün çok fazla senaryo yazılıyor. Çok güzel işler yapılıyor. Bazen yurt dışından senaryo alıp buraya entegre ediliyor. Elbette ki dünyanın bir çok yerinde bambaşka hayatlar, bambaşka duygular yaşıyor. Sanırım bizler televizyonu açıp izlerken biraz da kendimizi görmek istiyoruz. Kendi hayatlarımızdan da bir şeyler olsun istiyoruz. Ve bunu en saf, en güzel haliyle hissettirebildiğiniz senaryolar da başarıyı yakalıyor. Kendimi senaryo alanında geliştirerek hem anlatılmamış hikayeleri anlatmak hem de sesini duyurmak isteyenlerin sesini duyurabilmek istiyorum. Böylece aileler olsun, çocuklar olsun, hapistekiler olsun yaşadıklarından birer parça kullanarak izleyiciler ile ekran arasında empati kurdurabilirim. Bence karşımızdaki insanı izlerken kendimizle biraz özleştirebiliyorsak bu senaristin başarılı olduğunu gösterir. 

Turgut Bosut: En çok hangi konularda senaryo yazmak istersin?
 
Gülçin Tunçok: Kadın hikayeleri yazmak isterim. Çünkü ülkemizde kadının çok önemli bir yeri var. Çocuk doğuruyor ve o çocuk yarının devlet büyüğü, öğretmeni ya da polisi oluyor. Kadını yarını oluşturuyor aslında. Yani her şeyi aslında kadın başlatıyor. 

"Evcil Biriyim"

Turgut Bosut: Kendini 3-4 cümle ile anlatsaydın nasıl ifade ederdin?
 
Gülçin Tunçok: Çok sakin bir kişiliğim var. Kolay kolay kimseye karşı sesim yükselmez. Diğer yandan özgürlükçüyümdür. Hak ve adalet konularında ince bir yanım vardır. Sesim o zaman çıkar. Yoğun bir tempo ile çalışıyoruz dizide. Boş zamanlarda ise pijamalarımı giyip evde oturmaktan hoşlanıyorum. Evcil biriyim.

Turgut Bosut: Elif dizisinde oynama teklifi nasıl geldi?
 
Gülçin Tunçok: İş aradığım bir dönemdi. Menajerim aradı Elif projesinden bahsetti. Deneme çekimine gitmiştim. Çekimler bitti tam stüdyodan ayrılacağım sırada Selim karakterini canlandıran Emre Kıvılcım da stüdyoya geldi. Yönetmenimiz ‘Karşılıklı oynayacak karakterler yan yana geldi. Birlikte bir deneme çekimi yapalım’ deyince birlikte kamera karşısına geçtim. Orada yönetmen ikimiz arasındaki uyumu çok beğendi ve Zeynep rolünü de böylelikle almış oldum.

"Elif'i Ve Elif'in Hayatına Giren İnsanları Anlatıyoruz."

Turgut Bosut: Dizi ile ilgili ne düşünüyorsunuz. Hikaye nasıl başladı? Nasıl gidiyor?
 
Gülçin Tunçok: Hikaye çok güzel başladı ve öyle de devam ediyor. Elbette 3 sezonluk süre zarfında pek çok oyuncu girip çıktı ama hala anlatmaya devam ediyoruz. Elif’i ve Elif’in hayatına giren insanların hayatlarını anlatıyoruz. Senaristlerin işi gerçekten çok zor görünüyor. 5 günde 5 bölüm çekiyoruz. Bu sebeple günümüzün büyük bir bölümü sette geçiyor. Ama zamanla bu tempoya ayak uydurdum ve şu anda işimi büyük bir keyifle yapıyorum.
 
Turgut Bosut: Selim ve Zeynep’in hikayesi sanki dizinin içinde bir dizi gibi yükseldi. Ne düşünüyorsun bu konuda?
 
Gülçin Tunçok: Dizinin ilk bölümlerinde Selim ve Zeynep karakterleri çok farklı dünyaların insanlarıydı. Yönetmenler ve senaristler şunu çok iyi bilirler ki; eğer ikililer arasındaki kimya tutuyorsa oradan büyük başarılar doğar. Zamanla Emre Kıvılcım ve benim karakterim arasında büyük bir uyum olduğunu gördüler. Böylelikle ikimiz arasındaki hikayenin yükselişi de başlamış oldu. 

"İzleyiciler, 'Keşke Bitmeseydi! Yarını Nasıl Bekleyeceğiz?' Diyecek"

Turgut Bosut: Elif dizisinde bizleri neler bekliyor? Önümüzdeki bölümler hakkında biraz ipucu verebilir misiniz?

Gülçin Tunçok: Birkaç sır vereyim. Emiroğlu ailesini çok zor zamanlar bekliyor. Maddi sıkıntılar kapıda. Maddi sıkıntılar aileyi kenetleyecek mi, bölecek mi göreceğiz. Ama şunu çok rahatlıkla söyleyebilirim ki izleyicilerin ‘Keşke bitmeseydi!Yarını nasıl bekleyeceğiz?’ diyecekleri çok heyecanlı bölümler çok yakında ekranlara gelecek. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...