TRT World'den dev adım: 190 ülkede izlenebilecek

Yaklaşık 1 yılı aşkın süredir yayında olan TRT World, uluslararası yayın alanını genişletmeye devam ediyor.

TRT World'den dev adım: 190 ülkede izlenebilecek
TRT World'den dev adım: 190 ülkede izlenebilecek
GİRİŞ 13.01.2017 14:55 GÜNCELLEME 13.01.2017 14:55

TRT’den bugün yapılan açıklamaya göre imzalanan yeni uydu anlaşması ile TRT’nin İngilizce yayın yapan uluslararası haber platformu TRT World, 10 büyük yayın uydusu üzerinden haberlerini tüm dünyaya ulaştırabilecek.

Uluslararası medya çözümleri sağlayıcısı Globecast, Türkiye’nin ilk ve tek uydu operatörü Türksat ve TRT arasında imzalanan uzun süreli anlaşma ile TRT World erişimini dünya çapında genişletecek.

Bu genişletilmiş erişim ile TRT World, dünya genelinde yeni bölgelerde toplam 190 ülkede izlenebilecek.

Böylelikle TRT World,  haberlerini Türksat ve 10 büyük yayın uydusu üzerinden; Avrupa, Ortadoğu, Asya Pasifik, Afrika, Avustralya ve Amerika'ya ulaştırabilecek. 

Anlaşma kapsamında Türksat TRT World'ün stratejik ortağı olarak teknik yayın çözümleri sunmak için Globecast ile çalışarak, genişleyen küresel erişimin gerçekleşmesinde yer alırken, Globecast dünya çapında bağlantıları, 10 uyduya erişim ve dağıtım hizmetleri sunmuştur.

TRT Genel Müdürü Şenol Göka, Türksat ve Globecast ile böylesine büyük bir projeye imza atmaktan büyük mutluluk ve gurur duyduklarını söyledi. Göka, konuya ilişkin olarak şunları söyledi: “TRT World olarak büyümeye devam ediyoruz ve uluslararası yayın anlaşmalarımıza her geçen gün yenilerini ekliyoruz. Bu anlaşma ile artık TRT World’ün doğru haberin doğru kaynaktan aktarımını sağlayan ve insanı merkeze alan yayınları dünyanın tüm kıtalarında, 190 ülkeye ulaşmış olacak. TRT World, genişleyen küresel izleyici kitlesi ile uluslararası haber yayıncılığına yeni bir bakış açısı getirmeye devam edecek.”

Türksat Genel Müdürü Cenk Şen ise konuyla ilgili şunları kaydetti; “Türkiye’nin ilk ve tek uluslararası uydu operatörü Türksat, Globecast aracılığı ile TRT World’ün küreselliğini tescil eden bu anlaşma kapsamında önemli bir görev üstlenmiştir. Bu anlaşma ile TRT World dünya genelindeki konumunu güçlendirecek. Türksat olarak tecrübemizi küresel düzeyde paylaşma imkanı bulduğumuz bu anlaşma hem TRT World’e hem de Türkiye'ye fayda sağladığı için gurur duyuyoruz." dedi.

Globecast’in MENA Genel Müdürü Giorgio Giacomini böylesine büyük ve önemli bu projenin içinde olmaktan mutlu olduklarını söyleyerek şunları ifade etti:

“Sadece Globecast'in sağlayabileceği küresel bağlantı gereksinimlerini içeren bu proje TRT World ve Turksat ile yakın işbirliği içerisinde çalışarak mümkün olmuştur. TRT World'ün bu sektörde gelmek istediği noktayı ve hedeflerini tebrik ederek kutluyoruz.”

TRT World Hakkında

Türkiye’nin ilk uluslararası haber platformu olan TRT World, İngilizce yayın akışı, zengin haber ve belgesel içeriği ile dünya haberciliğine yeni bir bakış açısı getirmeyi, objektif ve cesur habercilik ilkeleri ile “küresel izleyicinin kanalı” olmayı hedeflemektedir. Ortaya koyduğu yeni bakış açısı ile dünyada pozitif değişimin habercisi olarak haberin merkezine insanı alan, aynı haberin farklı açılarını gösteren uluslararası bir haber platformudur. Uluslararası prestijli kanallarda çalışmış tecrübeli ekran yüzlerini bünyesine katan TRT World, özellikle gelişen teknolojiyi yakından takip ederek izleyicilerine sosyal medya ve internet üzerinden de yayın yapan TV kanalları arasında yer almaktadır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi