Diriliş'in kaç ülkede izlendiği belli oldu

TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren, dizilerin izlenme paylarını artırdığını söyledi.

Diriliş'in kaç ülkede izlendiği belli oldu
Diriliş'in kaç ülkede izlendiği belli oldu
GİRİŞ 14.03.2017 09:15 GÜNCELLEME 14.03.2017 09:15
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren, izlenme rekorları kıran Diriliş Ertuğrul dizisinin 60'dan fazla ülkeye ihraç edildiğini söyledi. Eren, TRT'nin yeni projelerini Yeni Şafak Ankara Müdürü Hüseyin Likoğlu ve muhabirimiz Yasemin Asan'a anlattı.

İZLENME PAYLARI ARTTI

TRT'nin tek yayıncı olduğu dönemden, yüzlerce kanalın olduğu bir döneme geldiğini belirten ibrahim Eren, “TRT şu anda, çoklu televizyona geçtiğimiz günden bugüne kadar aldığı en yüksek izlenme paylarına sahip. Özellikle son birkaç yıldır yayınlanan diziler TRT'nin izlenme paylarını artırdı" dedi. Yayıncılıkta rekabete dikkat çeken Eren, “Bizim için izlenilirlik önemli. Çünkü, verilen emek ne kadar geniş kitleye ulaşırsa motivasyon o kadar iyi olur" şeklinde konuştu.

BU ÜLKE SİZİN, HEPİMİZİN

"Biz dizileri yaparken 'ne yapmamız gerekir, ne anlatmamız gerekir'den yola çıkıyoruz" diyen Eren şunları kaydetti: "Diriliş Ertuğrul da böyle ortaya çıktı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 'Bu ülke monşerlerin, faiz lobilerinin değil. Bu ülke sizin, hepimizin' dedi yıllarca. Millete devleti sahiplenmeyi aşıladı. Bu topraklarda olumlu manada bir değişim olacaksa bu, önümüzdeki yıllarda olacak bence. O yüzden de bizim bir devletin kuruluşunu baştan anlatabilmemiz lazımdı. Devletin önemini anlatmak için, nasıl kurulduğunu, kuruluşa ilham olan duygu ve düşünceleri işlemek gerekirdi. Diriliş Ertuğrul'u hazırlarken hep 'özgüven duygusunu, ruhunu millete nasıl verebiliriz'in üzerinde durduk." Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son Körfez ziyaretinde de Diriliş Ertuğrul'un gündem olduğunu vurgulayan TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren, şöyle devam etti:

ORTADOĞU'DA POPÜLER

“Erdoğan, Bahreyn'de resmi orkestranın icra ettiği Diriliş müziği ile karşılandı. Ortadoğu'da popüler oldu dizimiz. Osmanlı Devleti'nin kuruluşunu, kadim bir medeniyetin dirilişini anlatıyoruz. Bu, tekrar bir arada yaşama kültürünü hatırlatması açısından önemli. Diriliş Ertuğrul'u 60'dan fazla ülkeye sattık. TRT bugüne kadar Ortadoğu'ya hiç dizi ihraç etmemiş. Diriliş Ertuğrul, Araplar tarafından internetten o kadar çok izlendi ki, kendileri Arapçaya çevirdi. İster istemez oradaki büyük kanallar almak zorunda kaldı. İlk Katar aldı ve Ortadoğu'ya dağıttı. Sadece Diriliş Ertuğrul'u değil, Filinta'yı da ihraç ettik. Payitaht için ise ön görüşmeler yapıyoruz."

KAYNAK: YENİŞAFAK
YORUMLAR 4
  • sankts 6 yıl önce Şikayet Et
    rusya ve ukraynadada fanları var
    Cevapla
  • Düzceli 7 yıl önce Şikayet Et
    Payitaht Islam dünyasında hemen pazarlanmalı .Geç kalınmamalı.Islam dünyasına verilmesi gereken mesajlar çok fazla.ben pek tv izlemiyorum ancak fragmanları sayesinde fark ettim. Süper bir çalışma,emek,sermaye,hayal... Osmanlı nın muhteşem rezillik(muhteşem yüzyıl)gibi dizilerle rencide edilen asaleti yeniden hatırlanacaktır. Çünkü gençler çok fazla etkilenmişti. Osmanlı için "kimin eli kimin cebinde belli değil"demeye başlamışlardı ki DIRILIS RTUĞRUL Bu düşünceyi çok şükür yıktı.PAYITAHT sadece kendi gençlerimizi değil,Islam dünyasını da uyandıracak....
    Cevapla
  • Muşli Deniz 7 yıl önce Şikayet Et
    Bizimkiler başkalarınki gibi hayali değil çok şükür bu millet şimdi kendi gerçek kahramanlarını izleyecek
    Cevapla
  • guzel dizi 7 yıl önce Şikayet Et
    hic dizi izlemiyorum.hep kendimi gelistirici ufkumu acici belgeselleri izliyorum.birde bu dirilisi izliyorum.vatan millet sevdam artiyor.birde payitaht basladi onu da izlemeye basladim.onu da begenirsem onu da izleyecegim.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
IMF'den Türkiye açıklaması