Ve Halil Havar da Kurtlar Vadisi'nde

Kurtlar Vadisi'nin 'baba' portföyü genişliyor. Dizide son olarak Gaziantep'in tanınmış bir mafya babasının adı geçti. İtalya'da cezaevinden helikopterle kaçırılan bu baba kim ve şu an nerede? DAVUT UÇAR'ın haberi.

Ve Halil Havar da Kurtlar Vadisi'nde
Ve Halil Havar da Kurtlar Vadisi'nde
GİRİŞ 23.11.2004 16:15 GÜNCELLEME 23.11.2004 16:15

Türkiyeyi sarsan televizyon dizisi Kurtlar Vadisinde Gaziantepin bazı mafya babalarının da adı geçmeye başladı. Bu ilginç detay Haber7.com muhabiri Davut Uçar'ın dikkatinden kaçmadı. Aslında futbol ve mafya ilişkisinin gündemde olduğu ve şikenin masaya yatırıldığı bu dönemde özellikle bu 'kilit ismin' kullanılmış olması hayli dikkat çekici.



19 Şubat 1991'de İtalyan Mafyası tarafından Hollanda'nın Leeuwerden Cezaevi'deki havalandırma meydanından helikopter ile kaçırılan ve MüthişTürk diye isim yapan Gaziantepli Halil Havar'ın yaşam hikayesi Show TV'nin Kurtlar Vadisi dizisinde konu oldu. Kurtlar Vadisi'nin 61. ve 62. bölümlerinde Halil Havar, karşımıza Halil İbrahim Kapar olarak çıktı. Ve daha sonraki bölümlerinde de Gaziantep'in ve Anadolu'nun diğer illerindeki bazı mafya babalarının da dizide yer alacağı tahmin ediliyor.



Show TV'de oynayan ve 62 bölümdür devam eden Kurtlar Vadisi, izleyici rekorları kırmaya devam ederken, iki bölümden bu yana Gaziantepli Uyuşurucu ve Silah Kaçakçısı Halil Havar dizide yer almaya başadı. Halil Havar'ın Hollanda'daki Helikopter ile kaçış hikayesi film oldu. MAFYA BABALARI YER ALIYOR Kurtlar Vadisi dizisinde sürpriz bir şekilde Gaziantep'in de adı geçmeye başladı.



1991 yılında Hollanda'daki Leeuwerden Cezaevi'nden helikopterle kaçırılış senaryo yapıldı.



PAYLAŞILAMAYAN ADAM



Dizide Halil Havar, hem Rus, hemde Türk mafyası tarafından paylaşılamayan adam oldu. Diziye göre Havar'ı Hollanda'dan Türk mafyası kaçırdı. Böylece Türk mafyasının Rus mafyasından daha etkili bir güce sahip olduğu da ortaya çıktığı belirtildi.



HALİL HAVAR NEREDE?



Dizide isminden bahsedilen Halil Havar, şu an Uşak Cezaevinde yatıyor. 30 yıl hükümlü olduğu için ne zaman Cezaevinden çıkacağ henüz belli olmadı.



KİM KİMDİR?



Ünlü silah kaçakçısı Mehmet Havar'ın oğu. Gaziantepspor Kulübü başkanlığ yaptı. 'MüthişTürk' diye tanınan uluslararası uyuşurucu kaçakçısı. Lucky - S'te yakalanan uyuşurucunun büyük bölümünün Havar'a ait olduğ iddia edildi. Hollanda'da tutuklu bulunduğ Leeuwerden Cezaevi'nden 19 Şbat 1991'de İalyan mafyasının ünlü ailelerinden Trappaniler tarafından helikopterle kaçırıldı. İki yıl boyunca izini kaybettiren Havar, kırmızı bültenle arandığı sırada 1992 yılında Türkiye'de yakalandı. Ancak savcılık tarafından serbest bırakılınca tekrar kayıplara karıştı. Adı 1993'te Lucky - S ve Kısmetim - 1 gemisinde ele geçirilen uyuşurucunun sahiplerinden olduğ iddialarıyla tekrar gündeme geldi. Hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkarılan Havar, 1994'te tekrar yakalandı ve tutuklandı. Lucky - S davasından İtanbul DGM'de Nejat Daşın da aralarında bulunduğ 11 kişyle birlikte yargılanan Havar, 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Havar, halen Uşk E Tipi Cezaevi'nde hükümlü buluyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!