Ramazan’ın gündemi Allah’ın Sözü oldu

Türkiye televizyon tarihinde ilk kez yapılan “Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması”, ilk ‘Haftanın Finali’nde ekran başındakilere tam anlamıyla ziyafet çekti

GİRİŞ 31.05.2017 14:19 GÜNCELLEME 31.05.2017 20:21

TRT 1’de Ramazan boyunca her akşam yayınlanan yarışmada ilk hafta final bölümü yayınlandı. Haftanın Finali bölümü #AllahınSözü başlığıyla en çok konuşulan konulardan oldu. 

Haftanın birinciliğini Osman Bostancı kazandı. Jürinin korumaya aldığı İsmail Uyanık da, ikinci final biletini alan kişi oldu. 

İKİ FİNAL BİLETİ SAHİBİNİ BULDU 

Büyük rekabetin yaşandığı Haftanın Finali’nde Osman Bostancı final biletini aldı. 

Her bir jüri üyesine birer kişiyi Kadir Gecesi’nde yapılacak Final’e taşıma hakkı verildi. Jüri üyelerinden Dr. Mehmet Ali Sarı, İsmail Uyanık’ı korumaya aldığını açıkladı. Böylece, ikinci finalist belli oldu. 

HAFTA FİNALLERİNDE JÜRİ 4 KİŞİ 

Alanlarında seçkin isimlerden oluşan “Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması”nın Haftanın Finali’nde Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin de jüriye katılıyor. İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Mehmet Ali Sarı, DİB Haseki Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezi Müdürü Osman Eğin ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii İmam Hatibi Halil Necipoğlu’ndan oluşan jüri ile birlikte stüdyodaki seyircilerin oyları da haftanın birincisini belirliyor. 

GÜN İKİNCİLİĞİNDEN HAFTA BİRİNCİLİĞİNE 

Haftanın üçüncü gününde ikinci olan Osman Bostancı, ilk haftaya özel olarak gün ikincileri arasından en iyi iki kişiden biri olarak Haftanın Finali’nde yarışmaya hak kazanmıştı. İstanbul Fatih Laleli Camii Müezzini Temel Erbay ile çalışan Osman Bostancı, Hac Suresi’nin 73’üncü âyetinden başladığı okumasını 78’inci âyetinde tamamladı. 

“Ünlü İmamları Taklit Eden Genç” videosuyla sosyal medyada 10 milyonun üzerinde izlenen Osman Bostancı, Dr. Mehmet Ali Sarı’dan 94, Osman Şahin’den 95, Osman Eğin’den 98 ve Halil Necipoğlu’ndan 100, seyirciden ise 85 puan alarak toplamda 472 puan alarak haftanın en iyi Kur’anı Kerim’i okuyan yarışmacısı seçilerek finalde yarışmaya hak kazandı. 

İKİNCİ FİNAL BİLETİ JÜRİDEN 

İlk günün birincisi olan İsmail Uyanık, Haftanın Finali’nde Vakıa Suresi’nden 75-96’ıncı âyetlerini okuyarak büyük beğeni kazandı. Haftanın Finali’ne 2009 Dünya Kur'an Okuma Birincisi ve İstanbul Fatih Camii İmam Hatibi Bünyamin Topçuoğlu ile birlikte çalışan İsmail Uyanık, okumasından 445 puan aldı. 

HAFTANIN FİNALİNDEN DİĞER YARIŞMACILAR.. 

Haftanın ikinci gün birincisi olan Cihad Oral, 2015 Dünya Kur’an-ı Kerim Okuma Birincisi ve İstanbul Yeni Camii İmam Hatibi Ferruh Muştuer ile Haftanın Finali’ne hazırlandı. Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde öğrenimini sürdüren Cihad Oral, Haftanın Finali’nde Mü’min Suresi’nin 7, 8 ve 9’uncu âyetlerini okudu. Jüriden 380, seyirciden 84 puan alarak yarışmayı 464 puanla tamamladı. 

Gün ikincileri arasında en iyilerden olduğu için görev yaptığı Ardahan’a uçakla indikten hemen sonra geri dönen Eyüp Erdim, İstanbul Sultan Ahmet Camii İmam Hatibi Hasan Kara ile Haftanın Finali’ne hazırlandı. En’am Suresi’nin 160’ıncı âyetinden başlayarak dört âyet okudu. Jüriden 370 puan, seyirciden 80 puan alan Erdim, 450 puan aldı 

Dördüncü günün en iyisi seçilen Abdullah Altun, haftaiçinde okuduğu Bakara Suresi’nin 284, 285 ve 286’ncı âyetlerini yeniden okuması jüriden düşük puan almasına neden oldu. İstanbul Fatih Laleli Camii Müezzini Temel Erbay tarafından çalıştırılan Abdullah Altun, 343’ü jüriden olmak üzere toplam 431 puanda kaldı. 

Eyüp Sultan Camii İmam Hatibi Metin Çakar ile Haftanın Finali’ne hazırlanan Cihan Kodal, Kasas Suresi’nin 5’inci âyetinden başlayarak 13’üncü âyeti arasındaki bölümü okudu. Üçüncü günün birincisi Cihan Kodal, toplamda 423 puan topladı. 

HER GÜN 23:30’DA TRT 1’DE, TEKRARI TRT DİYANET’TE 

Programın sunuculuğunu Diyanet İşleri Başkanlığı Radyosu Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Cihat Kılıç, sahne arkası sunuculuğunu ise TRT 1’in sevilen dizisi 80'lerin oyuncusu Hacı Ali Konuk üstleniyor. 

Ramazan ayı boyunca her gün 23:30’da TRT 1’de yayınlanan “Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması”nın tekrarı her gün TRT 1’de ve TRT Diyanet’te yayınlanıyor. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak