UYGAD'dan Mescid-i Aksa tepkisi

Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'yı ibadete kapatan İsraili UYGAD Genel Başkanı Mehmet Derviş Canbekli yaptığı açıklamayla kınadı.

UYGAD'dan Mescid-i Aksa tepkisi
UYGAD'dan Mescid-i Aksa tepkisi
GİRİŞ 26.07.2017 12:18 GÜNCELLEME 26.07.2017 12:18

Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'yı ibadete kapatan İsraili UYGAD Basın Cemiyeti olarak kınıyoruz diyen Başkan Canbekli: Özgürlüğü ve demokrasiyi benimseyen Avrupa'nın sessiz kalışı, Hak ve hukuk üstünlüğünü güya kabüllenen ABD'nin yanısıra dünya liderlerinin suskunluğu manidardır. İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik uygulamalarından vaz geçmesi için uyarılmalı uluslararası cezaya çarptırılmalıdır. Dünya Medeniyetler İttifakı (Birliği) bir araya gelmeli ve bu yaptırımlara derhal son verilmesi için girişimde bulunmalıdır.Aksi taktirde sonuçlarının çok daha büyük boyutlara çıkacağının belirtisi olur.

İsrali'in zaman zaman Filistinlilere yaptırımlar uygulaması, Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'yı ibadete kapatması ilk girişim değildir. Bu tutumdan vaz geçmeyen İsrail hükümetini basın ve medya Sivil Toplum Örgütü olarak kınıyor, dünya medyasını göreve davet ediyoruz" dedi. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!