UMED: Medyanın değerlerine sahip çıkmak gerekir!

Eyüpsultan Belediyesi Genç Akademi ve Uluslararası Medya Enformasyon Derneği tarafından başlatılan sertifikalı İstanbul UMED Medya Okulunun ikinci hafta eğitimleri sona erdi.

UMED: Medyanın değerlerine sahip çıkmak gerekir!
UMED: Medyanın değerlerine sahip çıkmak gerekir!
GİRİŞ 19.01.2018 17:27 GÜNCELLEME 19.01.2018 17:31

Eğitimlerin ikinci haftasında Ülke TV Program Koordinatörü Mustafa Güngör televizyon haberciliği eğitimi verirken, Sabah Gazetesi Özel İstihbarat Şefi Nazif Karaman da öğrencilerle deneyimlerini paylaştı.

MUSTAFA GÜNGÖR: HER ŞARTTA İNSAN HAK VE ONURUNU KORUMALIYIZ

Televizyon haberciliğinin püf noktalarını anlatan Ülke TV Program Koordinatörü Mustafa Güngör,  “Medyanın etik ilkelerine ve değerlerine sahip çıkmalı, insan hak ve onurunu her şartta korumalısınız” dedi.

“Gazeteciliğin temel ilkesi doğruluktur” diyen Mustafa Güngör, “Medya mensupları haberlerinde mutlaka 'doğruluk' ilkesine dikkat etmeli, aldıkları bilgileri ikinci bir kaynaktan karşılaştırmalıdır. Gazeteciler, toplumda infiale yol açacak durumları haberleştirmekten sakınmalıdır" şeklinde konuştu.

NAZİF KARAMAN: BİR ALANDA YOĞUNLAŞIN

Gazetecilik mesleğini gerçekten sevmeyenlerin ve gönül vermeyenlerin hakkıyla yapamayacağını belirten Nazif Karaman, katılımcılara kendilerine bir alan seçip ona yoğunlaşmalarını önerdi.

Gazeteciliğin en önemli ilkelerinden birinin dürüstlük olduğunun da altını çizen Karaman, meslekte tecrübe ettiği olayları anlatarak haberin kaynağını ve doğruluğunu en titiz şekilde araştırdıktan sonra haberin servis edilmesi gerektiğini söyledi.

Nazif Karaman, gazetecilik refleksinin de zamanla ve tecrübeyle oturacağını vurgularken, gündemi çok iyi takip etmek gerektiğini de sözlerine ekledi.

UMED Yönetim Kurulu Üyeleri Burak Öztürk ve Ferhat Açıl'ın da katıldığı eğitimlere genç iletişimciler yoğun ilgi gösterdi.

Eyüpsultan Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen eğitime, öğrenciler sorularıyla katkı verirken, Mustafa Güngör ve Nazif Karaman tecrübelerini aktararak katılımcıların sorularını da yanıtladı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor
Dünyada en beğenilen havalimanları! İstanbul Havalimanı da listede yerini aldı...