Yuvamdaki Düşman dizisinde baş rol üstlenen Pelin Karahan kimdir?

Pelin Karahan, Show TV ekranlarında yayın hayatına başlayan Yuvamdaki Düşman adlı dizide Tülin Yılmaz karakteriyle baş rol üstleniyor. Peki, çocuk sahibi olmak istersen kanser hastası olduğunu öğrenen ve eşi tarafından ihanete uğrayacak kadını canlandıran Pelin Karahan kimdir? Aslen nereli ve kaç yaşındadır? İşte, Pelin Karahan'ın detaylı biyografisi...

Yuvamdaki Düşman dizisinde baş rol üstlenen Pelin Karahan kimdir?
Yuvamdaki Düşman dizisinde baş rol üstlenen Pelin Karahan kimdir?
GİRİŞ 31.01.2018 15:05 GÜNCELLEME 31.01.2018 15:29

Yuvamdaki Düşman, Show TV ekranlarında güçlü oyuncu kadrosu ve çarpıcı hikayesiyle ilk bölümüyle 25 Ocak Perşembe günü izleyicisinin karşısına geçti. Yuvamdaki Düşman dizisinde dikkatleri üzerinde toplayan ve adından söz isimlerden birisi de Pelin Karahan oldu. Yapımcılığını Düş Gezginlerinin ve yönetmenliğini Müge Uğurlar'ın üstelendiği, senaryosunu ise Rüya İşçileri'nin yazdığı Yuvamdaki Düşman dizisinde Tülin Yılmaz karakterine hayat verecek. Tülin Yılmaz, çocuk sahibi olma hayaliyle yanıp tutuşan bir karakterdir ve bunun için yıllarca tedavi görmektedir. Ancak, kendisine lenf kanseri teşhisi konulmuştur ve bunu öğrenen Tülin derinden sarsılmıştır. Bunun da üstüne eşi tarafından ihanete uğrayacaktır. Tüm bu gelişmeler sonrasında izleyiciler Pelin Karahan'ın kim olduğu ve hayatına ilişkin detaylı bilgi almak üzere sorgulamalara başladı. Peki; Pelin Karahan kimdir, aslen nereli ve kaç yaşındadır? İşte, Pelin Karahan'ın detaylı biyografisi...

yuvamdaki düşman

 

 

PELİN KARAHAN KİMDİR?

Oyunculuk kariyerinde başarılı çalışmalara imza atarak adını duyuran ancak popülerliğini Kavak Yelleri isimli televizyon dizisi ile kazanan başarılı oyuncu Pelin Karahan, 6 Ekim 1984’te dünyaya geldi.

Ankara Arı Koleji’nde İlkokulu okudu. Ortaokulu Ankara Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulunda ve Ödemiş İlköğretim Okulunda bitirdikten sonra Ankara Sokullu Mehmet Paşa Lisesinden mezun oldu.

pelin7

Eskişehir Anadolu Üniversitesinde Turizm İşletme’de okudu. Okul bitince İstanbul’a geldi İnteraktif reklam hizmeti veren bir şirkette müşteri ve halkla ilişkilerde çalıştı.

Aynı zamanda manken Neşe Erberk’in Erberk Ajans’sına kaydoldu. Demirdöküm reklam filmi ile reklam çekimlerine başladı. Daha sonra Nestle Kit-Kat, Coca Cola Light, Ülker Royal Golf, Yedigün, Carrefour, Penti,Komili Şampuan, İpana reklam filmlerinde de oynadı.

Pelin Karahan, 2007 – 2011 yılları arasında "Kavak Yelleri" adlı dizide İbrahim Kendirci,Dağhan Külegeç, Aslı Enver, Sarp Apak ile birlikte başrolde oynadı.

tülin

2011 yılında Medya ve Sanat Ödüllerinden, Kavak Yelleri dizisindeki rolü için “En Başarılı Bayan Dizi Oyuncusu” ödülünü kazanmıştır.

Pelin Karahan, 23 Ekim 2011 tarihinde pilates eğitmeni Erdinç Bekiroglu ile Barcelona'da evlendi. 19 Kasım 2013 tarihinde boşandı.

24 Haziran 2014 tarihinde iş adamı Bedri Güntay ile Adile Sultan Sarayı'nda evlendi. 27 Aralık 2014 tarihinde Ali Demir adında bir oğlu oldu.

Pelin Karahan, 2012 yılında da “Muhteşem Yüzyıl” dizisinde Mihrimah Sultan karakterini hayat veren Pelin Karahan, en son Yeter dizisinde Aylin karakterini canlandırdı.

PELİN KARAHAN’IN FİLMOGRAFİSİ

2007 - 2011    Kavak Yelleri    Aslı Zeybek    Televizyon dizisi

2012 - 2014    Muhteşem Yüzyıl    Mihrimah Sultan    Televizyon dizisi

2012    Mavi Kelebekler    konuk oyuncu    Televizyon dizisi

2015 - 2016    Yeter    Aylin Harmanlı    Televizyon dizisi

tülin

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı