TRT 1 ekranlarının en çok izlenen dizilerinden biri final mi yapıyor?

İddialı dizileri ile reyting sıralamalarında her hafta üst sırada kalmayı başaran TRT 1 ekranları şimdiler de severek izlenilen dizisi Mehmetçik Kut'ül Amare için final kararı mı aldı? Yayınlanan bölümler de sık sık aksaklık yaşayan sevilen dizi final mi yapıyor?

TRT 1 ekranlarının en çok izlenen dizilerinden biri final mi yapıyor?
TRT 1 ekranlarının en çok izlenen dizilerinden biri final mi yapıyor?
GİRİŞ 07.05.2018 17:15 GÜNCELLEME 07.05.2018 17:21

Son dönemlerde yayınlanmaya başlayan ve reyting kurbanı olarak yayından kaldırılan bir çok dizi mevcut. Bu yoğun ve hareketli dizi sektöründe TRT 1 ekranları yayına koyduğu her dizi ile reyting rekorları kırmayı başarıyor. Reyting rekorlarını üst sıralara taşıyan dizilerden bir tanesi de Mehmetçik Kut'ül Amare adlı dizidir.

mehmetçik kutül amare

 

Mehmetçik Kut'ül Amare, Ocak ayı itibari ile TRT 1 ekranlarında izleyici ile buluşmaktadır. Büyük ilgi ve merakla izlenilen dizi hakkında final mi yapacak? sorusu kafaları karıştırıyor. Sevilen dizinin yaşanılan aksaklıklar sebebi ile sık sık yayınlanmaması izleyenlerde bu soruyu canlandırıyor.

mehmetçik

Mehmetçik Kut'ül Amare adlı dizinin projesi bölüm sayısı az olduğundan dolayı kısa sürecek. Ancak çok iyi reyting alan Mehmetçik Kut'ül Amare dizisinin bölümlerinin uzatılması planlanıyor. 

mehmetçik kutül amare

MEHMETÇİK KUT'ÜL AMARE DİZİ KONUSU VE OYUNCU KADROSU

Mehmetçik Kut’ül-Amare dizisi, Birinci Cihan Harbi’ne hazırlanan Osmanlı devletinde, tek hayalleri devletin yeniden dirilişi ve kurtuluşu olan, gönlünde vatan sevdasından başka bir şey bulunmayan Mehmet ve arkadaşlarının destansı hikâyesini konu alıyor. Darülfünun talebesi olan Mehmet, vatanı için her türlü fedakarlığı ve çabayı göstermekten geri durmaz. Bu amaçla başında Süleyman Askeri Bey’in bulunduğu ve en kabiliyetli askerlerin seçildiği Osmancık Taburu’na katılıp cepheye gitmek için büyük bir mücadele gösterir.

1916 yılında Osmanlı İmparatorluğu’nun İngilizleri bozguna uğrattığı son büyük zaferi olarak kayıtlara geçen Kut’ül Amare Kuşatması  TRT 1 ekranlarında yayınlanarak, Konya’da kurulan dev platoda çekimleri yapılan tarihi proje zorluklar içinde kazanılan bu büyük zaferi anlatıyor. Dizide; vatanı için her türlü fedakârlığı göze alan Osmanlı Devleti’nin efsanevi komutanlarından Süleyman Askeri’nin komuta ettiği Osmancık Taburu ve dizinin ana karakterlerinden Mehmet’in silah arkadaşlarıyla birlikte, zorlu Irak coğrafyasında İngilizlere karşı verdikleri destansı mücadeleleri ve kahramanlıkları işleniyor.

mehmetçik kutül amare

Mehmetçik Kut'ül Amare Oyuncu Kadrosu;

Serdar Gökhan (Hüsrev)

İsmail Ege Şaşmaz (Mehmet)

İlker Aksum (Cox)

Kaan Taşaner (Süleyman Askeri)

Gamze Özçelik (Elizabeth)

Özgü Kaya ( Zeynep)

Semih Ertürk (Said)

İsmail Hakkı Ürün (Mevlüt)

Uğur Karabulut (Niyazi)

Eva Dedova (Victoria)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'