UMED Sinema Akademisi İstanbul’da başlıyor

Uluslararası Medya ve Enformasyon Derneği, bugüne kadar hayata geçirdiği projelere yeni bir boyut kazandırıyor.

UMED Sinema Akademisi İstanbul’da başlıyor
UMED Sinema Akademisi İstanbul’da başlıyor
GİRİŞ 20.03.2018 11:12 GÜNCELLEME 20.03.2018 11:12

Ülke çapında çok sayıda Medya Akademisi açan ve sempozyum düzenleyen UMED, İstanbul’da sinema akademisi düzenliyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteklediği UMED Sinema Akademisi 7 Nisan'da başlıyor.

Koordinatörlüğünü Abdulhamit Güler’in yapacağı akademi için başvurular başladı. 4 Nisan’a kadar devam edecek başvurular sonrası 5-6 Nisan’da mülakatlar yapılacak ve 7 Nisan’da sinema akademisi başlayacak.

DEĞİRMENCİ: SİNEMAYA İLGİYİ ARTIRMAK ZORUNDAYIZ

Uluslararası Medya ve Enformasyon Derneği (UMED) Başkanı Aslan Değirmenci sinema alanındaki yetenekli gençler için ciddi bir girişimde bulunduklarını kaydetti. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğinin çok önemli olduğunu ifade eden Değirmenci, “Ülkemizi sinema alanında sürekli ve nitelikli eserler üreten bir cazibe merkezi haline getirmeliyiz” dedi. Yazılı ve görsel medyaya yönelik çok sayıda çalışmalara imza attıklarını ifade eden Değirmenci, UMED olarak, Kültür Sanat alanında da önemli projelere imza atacaklarını belirtti. UMED Başkanı Değirmenci, sinemaya ilgiyi artırmak ve ülke sinemasına yeni yetenekler kazandırmak için sorumluluk aldıklarını söyledi.

GÜLER: HEDEFİMİZ YENİ BİR BAKIŞ AÇISI SAĞLAMAK

Akademi hakkında bilgi veren yazar-yönetmen Abdulhamit Güler de, tamamen ücretsiz olacak akademide geniş kapsamlı bir müfredat işleneceğini belirtti. 6 hafta boyunca 100 saati bulacak pratik ağırlıklı eğitimler yapılacağına dikkat çeken Güler, “Dersler sinema tarihi, görüntü ve yönetmenlik, kurgu, senaryo, sinema yazarlığı ve film okumaları başlıklarında yürütülecek. Bir bakış açısı sağlama hedefindeyiz” dedi.

Eyüp Sultan Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenecek ve 12 Mayıs’ta nihayete erecek sinema akademisinde öğrenciler kısa filmlere imza atacak. Akademiye başvurular CV ile info@umed.com.tr adresine mail yoluyla yapılacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Altını olanlar ekrana kitlendi: Altındaki ani fiyat değişiminin 2 nedeni belli oldu
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı