Mehmed Bir Cihan Fatihi 3. yeni bölüm fragmanı geldi! Son bölüm özeti!

Son bölümüyle geniş izleyici kitlesini ekranların başına toplayan Mehmed Bir Cihan Fatihi yeni bölüm fragmanı sorgulamalarına geçildi. Fatih Sultan Mehmed'in, Konstantiniyye'yi fethetme noktasındaki kararlılığının sahne olduğu son bölümün hemen arkasından yeni bölüm fragmanı da seyirci karşısına geçti. İşte, Mehmed Bir Cihan Fatihi 3. yeni bölüm fragmanı...

GİRİŞ 28.03.2018 20:00 GÜNCELLEME 28.03.2018 20:03
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kanal D ekranlarının yayın hayatına başlayarak büyük yankı uyandıran iddialı yapıtı Mehmed Bir Cihan Fatihi 2. son bölümüyle 26 Mart Çarşamba akşamı yayınlandı. Mehmed Bir Cihan Fatihi yeni bölüm fragmanı araştırmalarının yoğunluk kazandığı son bölümde; alınamaz denilen Konstantineyye'yi fethetmek hedefi olan Fatih Sultan Mehmed'in büyük bir azim ve kararlılık örneği ortaya koyarak fetih çalışmalarına pes etmeden ve hız kesmeden başlaması damga vurdu. Yönetmenliğini Altan Dönmez’in ve yapımcılığını O3 Medya’nın üstlendiği, senaryosunda ise Alican Yaraş ve Özge Efendioğlu’nun kaleme aldığı Mehmed Bir Cihan Fatihi 2. son bölümün yayınlanmasıyla birlikte Mehmed Bir Cihan Fatihi 3. yeni bölüm fragmanı izleyicisiyle buluştu. Yeni bölüm fragmanında, Fatih Sultan Mehmed'in, ''İmkanın sınırlarını anlamak için, imkansızı denemek gerek!'' şeklinde vurucu sözler kullanıyor. Bununla birlikte Fatih Sultan Mehmed'in, daha önce 28 kere denenmiş fakat başarılamamış Konstantiniyye'nin fethi için 29.da başarılı bir şekilde fethedileceği inancı kuvvetlenmiştir. İşte, son bölüm özeti ve yeni bölüm fragmanına ilişkin dizinin tutkunlarını yakından ilgilendirecek önemli ayrıntılar...

MEHMED BİR CİHAN FATİHİ 3. YENİ BÖLÜM NE ZAMAN YAYINLANACAK?

 

 

Kenan İmirzalıoğlu'nun yanı sıra Gürkan Uygun, Büşra Develi, Hazal Filiz Küçükköse, Funda Eryiğit, Sedef Avcı, Ertan Saban, İsmail Demirci, Atsız Karaduman, Burak Tamdoğan, Meral Çetinkaya, Altan Erkekli, İdil Fırat, Toprak Sağlam, Kaan Çakır, Serdar Orçin, Yavuz Sepetçi, Leyla Tanlar, Mert Yazıcıoğlu ve Çetin Tekindor gibi usta oyuncu kadrosunun yer aldığı Mehmed Bir Cihan Fatihi 3. Yeni bölümüyle 3 Nisan Çarşamba günü saat 20:00’da Kanal D ekranlarında yayınlanacak.

MEHEMED

İŞTE, MEHMED BİR CİHAN FATİHİ 3. YENİ BÖLÜM FRAGMANI...

MEHMED BİR CİHAN FATİHİ 2. SON BÖLÜMDE NELER YAŞANDI?

“Bu yol hak yoludur, ölmek var dönmek yok” sözleri ile Manisa’dan yola çıkan Şehzade Mehmed, babasından sonra tahta geçmeye hazırlanır. Mehmed’in babası Sultan Murad’ın vefatından sonra hakkı olan tahtı almak için çıktığı yolculuk ve bu yolculukta yaşadıkları, Mehmed için hiçbir şeyin kolay olmayacağının göstergesidir. Edirne’ye ulaştığında ise Çandarlı Halil Paşa’nın saraya giden yolda nasıl bir tavır sergileyeceği ise merak konusudur.

Babası Sultan Murad’ın ölüm haberini alan Mehmed, zorla indirildiği tahta yeniden çıkabilmek için Edirne’nin yolunu tutar. Bu amansız yolda sağ kolu Delibaş ve adamlarıyla birlikte çetin mücadelelerle karşılaşmak zorunda kalır. Zira tahtın bir adayı daha vardır.

Konstantiniyye’de tutulan Orhan’a da bu haber Bizanslılar tarafından verilir. Bizans İmparatoru Konstantinos, Mehmed’in tahta geçeceği zaman yüzleşeceği tehlikenin farkındadır ve bu yüzden Orhan’ı desteklemeye karar verir. Osmanlı’nın, Orhan’ın Konstantiniyye’de kalması için yaptığı anlaşma Sultan Murad’ın ölümüyle son bulur.

Konstantinos, Orhan’ı bir Bizanslı kadınla evlendirmek ister. Böylelikle iki devlet arasında bir anlaşma yapılabileceğini düşünür. Orhan ile evlenmesi için idealist bir mimar olan Eleni seçilir. Eleni bu karara karşı direnmeye çalışsa da hiçbir sonuç alamayacağının farkındadır.

Mehmed, Bizanslıların kurduğu oyunların üstesinden gelmeyi başarır. Üstün zekası, karşılaştığı birçok problemin ortadan kalkmasını sağlar. Edirne’ye gelmeyi başaran Mehmed’i karşılayan Yeniçeri Ordusu, kolay kolay geçiş vermeyecektir. Çandarlı Halil Paşa’nın önderliğini yaptığı saray, Mehmed’e karşı direnmeye hazırlanır.

Lakin Mehmed yalnız değildir. Mara Hatun ve beyliklerin katılımıyla Mehmed’in yalnız olmadığı gösterilir. Çandarlı Halil Paşa çaresiz kalır ve Mehmed’i, sultan olarak kabul etmekten başka çareleri kalmamıştır. Tüm bu olaylara Orhan da şahit olur. Mehmed’in ise tek bir gayesi vardır; o da alınamaz denilen Konstantiniyye’yi fethetmek!

YORUMLAR 1
  • fatih 6 yıl önce Şikayet Et
    3 nisan çarşamba demişisiniz dizi salı günü
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?