Börü, bu akşam görkemli bir final yapacak! Börü final fragmanı!

Star TV ekranlarının altı bölümlük ve her bir bölümü 1 saatlik olan mini dizisi Börü, görkemli bir final yapmaya hazırlanıyor. Börü, beyaz perdeye taşınacak 6. son bölümüyle çarşamba günü izleyicisini ağırlayacak. İşte, 15 Temmuz darbe girişimini konu edinerek izleyicisine unutulmaz dakikalar yaşatacak Börü final fragmanı!

GİRİŞ 11.04.2018 11:56 GÜNCELLEME 11.04.2018 11:56
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türk televizyon tarihinin başarılı ve iddialı yapıtları arasına altın harflerle adını yazdıran Börü dizisi, 6. son bölümüyle 11 Nisan Çarşamba tarihinde izleyici kitlesine veda edecek. Dağ film serisinin yazarı ve yönetmeni olarak imzasını taşıyan Alper Çağlar'ın efsane projesi Börü, izleyici kitlesini derinden etkileyecek ve hafızalara kazınacak bir final bölümüyle ağırlayacak. Altı bölümlük ve her bir bölümü 1 saatlik mini dizi şeklinde izleyicisine sunulan Börü serüveni görkemli bir finalle noktalanacak. Oyuncu kadrosunu Dağ film serisinden pek çok profesyonel oyuncunun oluşturduğu Börü 6. son bölümde, 15 Temmuz darbe girişimini konu edinecek. Öte yandan yaşanmış gerçek hikayelerden ilham alarak gerçek ekipman ve mekanlarda çekimi gerçekleştirilen Börü 6. son bölümüyle beyaz perdede gösterime girerek izleyicisinin karşısına geçecek. 

Ahu Türkpençe, Serkan Çayoğlu, Emir Benderlioğlu, Fırat Doğruloğlu, Murat Arkın, Ahmet Pınar, Can Nergis, Armağan Oğuz, Bedii Akın, Ozan Ağaç, Gürol Tonbul gibi usta isimlerin bir araya gelerek ekran karşısına geçtiği ve Polis Özel Harekat’ın en seçkin birimi olarak görevini başarılı bir şekilde icra eden Börü timinin çetin ve amansız geçen mücadelelerinin, azim ve kararlılıkla sağladıkları üstün kahramanlıklarının konu olarak işlendiği Börü final fragmanı yayınlandı. İşte, Türkiye Cumhuriyeti'nin yakın tarihini konu edinerek büyük ses getiren Börü final fragmanı...

 

 

Börü dizisinin yapımcısı tarafından, Börü dizisinin 6. son bölümünün (final) bölümüne ilişkin şu açıklamalara yer verildi:

“Unutulmayacak, sinema öncesi SON televizyon bölümüyle BÖRÜ Bölüm 6, henüz gizli tutulan ismiyle beraber, 11 Nisan Çarşamba Star’da. Hazır olun, kaçırmayın ve kemerleri bağlayın. Türk televizyon tarihinin en yüksek çıtalı bölümü olarak, kendi 3. bölümümüzü geçmeye oynuyoruz.”

BÖRÜ KELİME ANLAMI NEDİR? BÖRÜ NE DEMEK?

Börü kelimesinin kökenini incelediğimizde eski Türkçe'den gelen bir kelime olarak karşımıza çıkmaktadır. Börü, mitolojik bir anlamı içerisinde barındırıp dilimizde ''kurt'' kelimesini ifade etmektedir.  

Börü'nün sözlük anlamına bakıldığında ise; kurt, bahadır, cesur ve yiğit olarak görülmektedir. Kurt yalnızca bir hayvan olarak kabul edilmemektedir, bununla birlikte kutsal bir varlık olarak da görülmektedir.

Eski Türkler'deki hakim olan anlayışta kurt, savaşçı anlamı taşımaktadır. Nihal Atsız'ın ‘’Bozkurtların Ölümü’’ ve ‘’Bozkurtlar Diriliyor’’ adlı eserlerinde adından sıkça söz ettiği, Kürşad'ın 40 çerisinden biri olan kadim Türk savaşçıdır.

BÖRÜ

YORUMLAR 1
  • AYKUT 6 yıl önce Şikayet Et
    Birilerinin yarasımı vardı! Neden bitti?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor