İngiliz Guardian'dan Erdoğan'a alçak sözler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın erken seçim kararı ülke gündeminin bir numaralı maddesi haline geldiği gibi, uluslararası basının da manşetlerini süsledi. İngiliz Guardian, bu kararı hazmedemedi.

İngiliz Guardian'dan Erdoğan'a alçak sözler
İngiliz Guardian'dan Erdoğan'a alçak sözler
GİRİŞ 19.04.2018 09:30 GÜNCELLEME 19.04.2018 09:30
Bu Habere 218 Yorum Yapılmış

Türkiye erken seçime gidiyor. Kararı Devlet Bahçeli ve devlet erkânı ile istişare ederek alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu kararı Türkiye'yi yakından takip eden uluslararası basını da bir anda mağlup etti. O mağlubiyetlerin en güçlüsü de İngiliz Guardian gazetesinin oldu.

 

 

İNGİLİZ'DEN ALÇAK SÖZLER

İngiliz Guardian gazetesinin köşe yazarı Simon Tisdall, seçimin Cumhur İttifakı ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kazanması yönünde duyduğu hazımsızlığı sayfasına taşıdı. Tisdall büyük bir hazımsızlık ve küstahlık ile "Erdoğan'ın "seçilmiş diktatörler kulübündeki yerini garantileyeceğini" yazdı.

Erdoğan'ın demokratik seçimlerin getirdiği saygınlığı istediğini ancak kaybetme riskini istemediğini yazan Tisdall, "Bu açıdan Türkiye'nin cumhurbaşkanı Rusya'nın Vladimir Putin'i veya Mısır'ın Abdülfettah Sisi'sinden farksız" dedi ve ekledi:

"Üçü de demokrasinin 'Sen oy kullanırsın, ben kazanırım' sloganıyla özetlenebileceğini düşünüyor.

"SEÇİMİ KAYBETMESİ DÜŞÜK BİR İHTİMAL"

Tisdall'ın Darbeci Sisi ile karşılaştırdığı Cumhurbaşkanı Erdoğan için söylediği sözler bir yana, seçimler konusunda da bir itirafta bulundu. AK Parti MHP ittifakının seçimi kaybetmesinin ihtimalinin neredeyse olmadığını belirten Guardian yazarı;

"Erdoğan'ın erken seçimi kaybetmesi mümkün ama son derece düşük bir ihtimal. AKP 2015'te meclisteki sandalyelerin çoğunu kazandı ve bu sefer MHP'nin de desteğini alıyorlar." dedi.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'TEN GÜÇLÜ OLACAK

Tisdall'in hadsizliği bununla da sınırlı kalmadı. Satırlarının sonunda yaptığı değerlendirme ile  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adı konulmamış bir diktatör olacağını belirtirken, Mustafa Kemal Atatürk'ten bile daha güçlü olacağını söyledi."Erdoğan seçimi kazanırsa adı konulmamış bir diktatör olacak. Belki de modern Türkiye'nin kurucusu Kemal Atatürk'ten daha güçlü olacak." dedi.

YORUMLAR 218
  • Birturk 5 yıl önce Şikayet Et
    Kahrolsun iç dış dumanlar yaşadın türkiye
    Cevapla
  • Bozkurt 5 yıl önce Şikayet Et
    dünya medyasının yaklaşık %85'i itrailiyatçı sionistlerin elinde guardianda bu tasmalı uşaklarından birisi,Biz onların hangi seçimine burnumuzu soktuk,bizim seçimimizden onlara ne,onlara halt etmek düşer,, ingiltere demokrasiden bahseder kraliçe ile yönetilir,insan haklarından bahseder ama hala sömürge bakanlığı vardır,serbest seçimden bahseder ama mısırda % 58 alarak iş başına seçimle gelen mursiye yapılan darbeyi görmezden gelir,batı kanlı kirli iğrenç tarihi ile İNSANLIK DÜŞMANIDIR...!!!
    Cevapla
  • ALP ER 5 yıl önce Şikayet Et
    İngiltere ve Türkiye'deki "diktatör" kelimesinin tanımı, taşıdığı anlam aynı değil.
    Cevapla
  • garip 5 yıl önce Şikayet Et
    Öylemi, öğrenelim öyleyse.
    Cevapla
  • elbistanl ı 5 yıl önce Şikayet Et
    istikamet rota hedef dogru konuşan lara bakıldıgında konuşanların kimlerin oldugu belli ise amaçları niyetleri biliniyorsa CENABI ALLAH DOGRUNUN YANINDADIR.
    Cevapla
  • BBBB 5 yıl önce Şikayet Et
    evet düşman kime kızıp hazmedemiyorsa doğru olan ODUUUUR demekki en güzel aday vatan için yaşanabilir bir dünya için yaşasın ERDOĞAN REİSSSS
    Cevapla
  • Erol 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar kizdiklarina göre demekki doğru yol üzereyiz haçlı zihniyetine dur diyecek yeni bir Ertuğrul geliyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı