UMED Başkanı AK Parti milletvekili aday adayı oldu

Uluslararası Medya Enformasyon Derneği Başkanı (UMED) ve Memur-Sen Basın Müşaviri Aslan Değirmenci, 24 Haziran'da yapılacak seçimlerde AK Parti'den milletvekili aday adayı oldu.

UMED Başkanı AK Parti milletvekili aday adayı oldu
UMED Başkanı AK Parti milletvekili aday adayı oldu
GİRİŞ 30.04.2018 16:26 GÜNCELLEME 30.04.2018 18:15

Yazdığı kitaplar ve analizleriyle darbeler tarihine ışık tutan Gazeteci Yazar Aslan Değirmenci milletvekili aday adayı oldu. 

Aslan Değirmenci’nin FETÖ'nün Selam Tevhid kumpas davasında liste başı olduğu, 17/25 Aralık sürecinde örgütün istihbarat elemanları tarafından telefonu dinlendiği ve teknik takibe alındığı ortaya çıkmıştı. 

Dershaneler sürecinde FETÖ’nün elebaşısı Fethullah Gülen tarafından hakkında 12 ayrı suç duyurusu yapılan Değirmenci, 28 Şubat’ın mimar kadrosu tarafından da hedef alınmıştı.  28 Şubat davası devam ederken, bir çok BÇG sanığı Değirmenci hakkında mahkemelere şikayet dilekçesi vermişti. 



UMED Başkanlığı ve Memur-Sen danışmanlığı görevini de yürüten Değirmenci’nin önceki gün AK Parti’den Diyarbakır milletvekilliği için aday adaylığı başvurusunda bulunduğu öğrenildi. 

 

 

AK Parti’den Diyarbakır milletvekilliği için aday adaylığı başvurusu yapan Aslan Değirmenci kimdir?

28 Haziran 1976'da Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde doğdu. Eğitimini Ankara’da tamamladı. Gazetecilik mesleğine başlayarak ulusal medyada  5 yıl muhabir olarak aktif görev alan Değirmenci, bazı gazetelerde ise genel yayın yönetmenliği ve Ankara temsilciliği görevlerinde bulundu.
 
Bazı televizyon kanallarında program yapımcılığı ve sunuculuğu yaptı.
 
Türkiye Yazarlar Birliği tarafından 2008 yılında “Basın-Haber” dalında "Yılın gazetecisi" ödülüne layık görüldü.
 
Aslan Değirmenci’nin, "Kürt Sorununda Yeni Dönem" adlı kitabı 2009 yılında Vadi Yayınları, "Tanıkları, Mağdurlarıyla Bir Zihniyet Kodlaması: 12 Eylül" kitabı ise 2011'de Çıra Yayınları tarafından yayımlandı.
 
"28 Şubat'ın Çözülen Kodları", "28 Şubat'ın İstihbarat Ağı", "Zorlu Yol" ve "Anadolu Direnişi" isimli kitaplarıyla gündem oluşturan Değirmenci, bir çok dergide aylık yazıları yayımladı, bir çok haber sitesinde ise analizlerine yer verildi.
 
Değirmenci, kayyum ataması sırasında Bugün Gazetesi'nde günlük yazılar yazdı. Star Açık Görüş'te de analizleri yayımlandı. Halen Star Açık Görüş’te yazmaya devam ediyor.
 
28 Şubat davasında ifadesine başvurulan ilk gazeteci olan Değirmenci, TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu tarafından da dinlenmiştir. Kritik gündem başlıklarında raportör olarak kısa süreli görevler almıştır.
 
Değirmenci’nin, Türkiye’nin entelektüel aklının buluşma noktası olan Yörünge Dergisi’nde aylık analiz ve haber dosyalarına yer verilmektedir. Derginin yayın kurulunda da görev almaktadır.
 
Aslan Değirmenci’nin “Darbenin Perde Arkası & Akıncı Üssü'nün Şifreleri” isimli son kitabı ise 2017 yılında Kopernik’ten yayımlandı.
 
Aslan Değirmenci şu an Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) Başkanlığı ve Memur-Sen Basın Müşavirliği yapmaktadır. Değirmenci, UMED çatısı altında Ankara, İstanbul ve Diyarbakır’da ücretsiz medya ve sinema akademileri ile sertifika programları açtı, 7 bölgede medya ve algı yönetimi panelleri düzenledi. Valilikler tarafından düzenlenen medya ve uyuşturucu sempozyumlarında da Değirmenci sunumlar gerçekleştirdi. Türkiye’de ilk defa geniş katılımın sağlandığı Medya ve Terör ile Bilişim Medya Hukuku sempozyumlarını bizzat düzenledi.  28 Şubat kitapları sonucunda BÇG davasında tanık oldu, kitapta yer alan belgeler deliller klasöründe yerini aldı. TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu ve TBMM Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu tarafından görüşlerine başvuruldu.
 
ESERLERİ:
 
Kürt Sorununda Yeni Dönem (2009)
Tanıkları, Mağdurlarıyla Bir Zihniyet Kodlaması: 12 Eylül (2011)
28 Şubat'ın Çözülen Kodları Belgeleriyle 28 Şubat (2011)
28 Şubat’ın İstihbarat Ağı (2012)
Ortak Akıl Ortak Çözüm Kürt Sorununda Yeni Dönem (2013)
Zorlu Yol İmralı Görüşmeleri (2013)
Anadolu Direnişi (2014)
Darbenin Perde Arkası & Akıncı Üssü'nün Şifreleri (2017)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor