Çukur'un sürpriz ismi Selen Uçer kimdir? Aslen nereli, kaç yaşında?

Show TV ekranlarında heyecan fırtınası estiren Çukur dizisine Selen Uçer konuk oyuncu olarak sürpriz bir şekilde dahil oldu. Peki, milyonları ekrana kilitleyen Çukur dizisinde Ezgi karakterini canlandıracak Selen Uçer kimdir? Dizi, tiyatro ve sinema filmi projelerinde yer alan Selen Uçer aslen nereli ve kaç yaşındadır?

Çukur'un sürpriz ismi Selen Uçer kimdir? Aslen nereli, kaç yaşında?
Çukur'un sürpriz ismi Selen Uçer kimdir? Aslen nereli, kaç yaşında?
GİRİŞ 14.05.2018 10:43 GÜNCELLEME 14.05.2018 11:56

Son dönemlerin en başarılı ve reyting oranları yüksek projeler arasında imzasını taşıyan ve dizinin yapımcısı tarafından sezon finaline yalnızca 5 bölüm kaldığının açıklamasını gerçekleştirilen Çukur dizisine Selen Uçer konuk oyuncu olarak katılacak. Çukur dizisinin heyecan ve gerilim yüklü hikayesine dahil olarak Ezgi karakterini üstelenecek profesyonel oyuncu Selen Uçer, senaryo gereği Sena (Dilan Çicek Deniz) ve Emrah (Alperen Duymaz) karakteriyle yolu kesişecek. Peki; eğitimini aldığı oyunculuk kariyerinde dizi, tiyatro ve sinema filmi projelerinde kendini gösteren Selen Uçer kimdir? Altın Koza ve Afife Jale ödüllerine layık görülen başarılı oyuncu Selen Uçer aslen nereli ve kaç yaşındadır? İşte, canlandıracağı Ezgi karakteriyle Çukur dizisine yepyeni bir soluk getirecek Selen Uçer'ın detaylı hayatı...

SELEN UÇER KİMDİR? DETAYLI HAYATI...

Başarılı ve yetenekli oyuncu Selen Uçer, 5 Mayıs 1983 tarihinde İstanbul‘da hayata gözlerini açtı. . Lise eğitimini İstanbul’un Karaköy semtinde bulunan Avusturya Lisesi’ni tamamlamasının akabinde üniversite eğitimini ise Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Bölümünden bitirerek mezun oldu. Oyunculuğa olan ilgisi sayesinde henüz üniversite yıllarındayken Boğaziçi Üniversitesi Oyuncuları‘nda oyunculuk kariyerine adım attı. Babası ve annesi Kimya mühendisi olan Selen Uçar, Gül Sabar’ın öğrencisi olarak İstanbul Devlet Konservatuarı’nda eğitim aldı. Yüksek lisans eğitimini ise yine tiyatro ve oyunculuk dalında 2000 yılında ABD Chicago‘daki Roosevelt Üniversitesi‘nde burslu olarak tamamlandı. Tam adı olan Leyla Selen Uçer, Almanca ve İngilizce dil bilgisi bulunmakla birlikte 2002 tarihinde New York‘da prestijli off-Broadway tiyatrolarından biri olan, Ensemble Studio Theatre’da stajyer oyuncu olarak sahneye çıktı.

selen

Genç bağımsız sinema yönetmenlerinin projelerinde oyunculuk üstlenen Selen Uçer, doğaçlama komedi grupları ile de çalıştı. Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Oyunculuk alanında ‘Doğaçlama’, ‘Oyunculuk için Ses Kullanımı’, ’Komedi ve Karakter’ konularıyla ilgili dersler verdi. Tarihler 2003’ü gösterdiğinde ‘’Amerikan Rüyası”(Dream in New York) isimli oyununun başrolünde yer aldı. Moskova Sanat Tiyatosu’nun New York atölyesinde katılım sağlayan Selen Uçer, 2005 ve 2006 tarihinde İstanbul Şehir Tiyatroları’nda sahnelenen ‘Kantocu’ müzikaliyle yardımcı kadın rolünde Afife Jale/Sadri Alışık en iyi yardımcı komedi/müzikal oyuncusu ödüllerine aday oldu. Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezinde atölye faaliyetlerinde bulunmuş Selen Uçer, Oyun festivallerde, off-Broadway sahnelerinde oynamıştır. Selen Uçer ‘’Cam’’ isimli tiyatro oyununda canlandırdığı rolüyle 2011 yılında gerçekleştirilen Afife Tiyatro Ödülleri’nde “Yılın En Başarılı Müzikal/Komedi Yardımcı Kadın Oyuncu” ödülüne layık görüldü. Ödül almaya hak kazandığı Cam adlı tiyatro oyununda, Deniz Çakır, Dolunay Soysert, Mete Horozoğlu ve Bülent Alkış ile birlikte rol aldı. Tiyatro DOT‘da (Tiyatro Dergisi En iyi oyun ödülünü alan) ‘Böcek’de oynadı. Selen Uçer halen DOT’da tiyatro faaliyetlerini sürdürmektedir.

selen

SELEN UÇER’İN ALDIĞI ÖDÜLLER

2011 – SUNDANCE Film Festivali Jüri özel ödülü – CAN

2011 – 15. Afife Tiyatro Ödülleri’nde “Yılın En Başarılı Müzikal/Komedi Yardımcı Kadın Oyuncu” Cam (oyun) – Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu

2011 – Sadri Alışık En iyi Kadın Oyuncu ödülü

2010 – 21. ANKARA Film Fest. En İyi Yard. Kadın Oyuncu ödülü – Büyük Oyun

2008 – 15. ADANA ALTIN KOZA Film Fest En İyi Kadın Oyuncu ödülü – 

selen

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!