Ünlü şarkıcı Hadise'nin bilmeyen hastalığı ortaya çıktı! Her ay iki kere...

Son dönemde çıkardığı şarkılar ve O Ses Türkiye yarışmasındaki jüri üyeliği ile dikkat çekmeyi başaran şarkıcı Hadise'nin hiç bilinmeyen bir hastalığı ortaya çıktı. Şarkıcı her ay iğne olarak bu hastalığı yenmeye çalışıyor.

Ünlü şarkıcı Hadise'nin bilmeyen hastalığı ortaya çıktı! Her ay iki kere...
Ünlü şarkıcı Hadise'nin bilmeyen hastalığı ortaya çıktı! Her ay iki kere...
GİRİŞ 19.06.2018 09:00 GÜNCELLEME 19.06.2018 09:56
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Hadise, konser öncesi bir araya geldiği basın mensuplarına yıllardır süregelen bir rahatsızlığından bahsetti. Unutkanlık sorunu yaşadığını açıklayan başarılı şarkıcı Hadise, bunun için her ay düzenli olarak B12 vitamin iğnesi yaptırdığını söyledi. Peki unutkanlık hastalığı nedir? Unutkanlık belirtileri nelerdir? Unutkanlık hangi durumda ciddi hastalıkların belirtisi olabilir? İşte Hadise'nin açıklaması ve unutkanlık rahatsızlığı ile ilgili bilmeniz gerekenler...

HER AY DÜZENLİ OLARAK...

 

 

Unutkanlık sorunu yaşadığını söyleyen ünlü şarkıcı Hadise, bunun için her ay düzenli olarak B12 vitamin iğnesi yaptırdığını söyledi. Hadise'nin yaşadığı unutkanlık sorunu, internet kullanıcılarını 'unutkanlık nedir' 'unutkanlık belirtileri nelerdir' konularını araştırmaya yöneltti.

UNUTKANLIK HASTALIĞI NEDİR?

Yrd. Doç. Dr. Ömer Faruk Akkaya unutkanlık ile ilgili, “Unutkanlık her yaşın yakınmasıdır. İnsan yaşamın erken döneminden itibaren öğrenmeye öğrendiklerini kullanmak için hatırlamaya çalışır. Yaşamı için gerekli ve duygusal olarak etkileyen öğretileri kalıcı belleğe alır. Yaşamın ileriki yıllarında belleğinde kullanmadıkları hatıralarını bilgileri yeni bilgilere yer açmak için unutur. Bu doğal bir süreçtir” diye konuştu.

“Genç yaşlarda yoğunluk, stres, dikkat-konsantrasyon bozukluklarına bağlı olarak, bazen unutmak istemediklerini de unutabilir” şeklinde bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Ömer Faruk Akkaya, “Bu istenmeyen unutkanlık hastalıktan çok doğru öğrenme tekniklerinin kullanılmaması sonucudur. Yaşla birlikte beyin işlem hızında doğal hücre bozulmaları nedeni ile yavaşlama izlenir. Bu nedenle; unutkanlıklar genç yaşlara istinaden artma gösterir." dedi

UNUTKANLIK HASTALIĞININ TEDAVİSİ

Psikiyatri Uzmanı Dr. Orhan Karaca’ya göre unutkanlık bir hastalığa bağlı mı değil mi? Önce bunu belirlemek gerekir. Hastalığa bağlıysa, buna uygun bir protokol izlenmelidir. Unutkanlığın çok iyi gözlenmesi şarttır. Tedavide erken değerlendirme olması ve hastanın takibinin yapılması önemlidir. Unutkanlığın ne şekilde seyrettiği de yine tedavinin belirleyicileri arasında yer alır. Çünkü unutkanlık düzelebilir ya da gittikçe derinleşebilir. Her hastalığın kendine özgü bir yaklaşım biçimi vardır.

Demans, en belirgin unutkanlık nedenlerinden bir tanesidir. Bu hastalıkta özellikle dikkat edilmesi gereken ilk evredir. Demans erken evrede psikiyatrik belirtileri taklit eder. Kişi hatırlayamadığı için sinirlenebilir, unuttuğu için üzüntü duyabilir, öfkelenebilir. Karşısındakine “Sürekli aynı şeyi soruyorsun” gibi çıkışlarda bulunur, alışkanlıkları değişmeye başlayabilir. Demans 65 yaşından önceyse ‘Erken başlangıç’, 65 yaşından sonraysa ‘geç başlangıç’ diyoruz. Ama demansı olan hastaları biraz irdelersek, geçmişe dönük detaylı bir öykü alırsak, başlangıcın ilk zamanlarda sanki psikiyatrik belirtilerle seyreden bir psikiyatrik hastalıkmış gibi olduğunu görürüz. Bu durumda erken müdahalede erken yanıt alırız. Çünkü demans yıkımla gider, sürekli aşağı doğru iner. Bir yerde tutmanız gerekir. En azından fonksiyon yitimi olmaması açısından ilaç tedavisine erken başlanırsa, kişi yaşamına daha iyi bir şekilde devam edebilir. Ama eğer geç kalınırsa, çok fazla bir şey yapılamıyor.


 

YORUMLAR 11
  • navza 5 yıl önce Şikayet Et
    hadise ablanıbaşınagelen herkezin başına gelebilir herünlününbaşınadgelebilir
    Cevapla
  • Nina 5 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekten çok büyük bir hastalık o kadar hastalikla mücadele eden insanlar var onlar hakkında hiç bir şey söylenmiyor bu daha önemli tüm sayfaları kaplamış
    Cevapla
  • Abdulkadir 5 yıl önce Şikayet Et
    Kur'an-ı Kerim okusun. Zihni açar, unutkanlığı giderir.
    Cevapla
  • ugur btn 5 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizdeki hastaları düşününce çok anlamsız ve haber değeri yok
    Cevapla
  • Serseridar 5 yıl önce Şikayet Et
    bendede aynı b12 eksikliği var iğne verdi bıraktım..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Katar'dan Türkiye açıklaması: Onurlu duruşu takdir ediyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan çocuklarla bir araya geldi