Sözcü'nün Silivri haberi yalan çıktı

Okuyucularına sunduğu yalan haberler ve dezenformasyon odaklı içeriklerle bilinen Sözcü Gazetesi bugünkü manşetine de farklı bir yalanı taşıdı.

Sözcü'nün Silivri haberi yalan çıktı
Sözcü'nün Silivri haberi yalan çıktı
GİRİŞ 02.07.2018 11:49 GÜNCELLEME 02.07.2018 11:49
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Manşetinde 'Silivri'den en çok oy HDP'ye ve AKP'ye çıktı' haberine yer veren gazetenin okuyucularına yine yanlış bilgileri aktardığının ortaya çıkması uzun sürmedi.

Silivri'den oylar HDP ve Millet İttifakı'na gitti

Sonuçlara göre, Silivri'deki sandıkların hemen hepsinde HDP açık ara birinci sırada çıkarken, CHP ve Millet İttifakı'nın aldığı oy oranları da dikkatlerden kaçmadı.

Örneğin Silivri Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda HDP oyların yüzde 48.16'sını alırken Millet İttifakına çıkan oy oranı yüzde 46.32 oldu. AK Parti'nin bu sandıkta aldığı oy oranı ise yüzde 2.45'te kaldı.

Silivri 8 Nolu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda da benzer sonuçlar ortaya çıktı. Yüzde 43.33 ile HDP'nin ilk sırada yer aldığı sandıklardan CHP'ye yüzde 15.25, İyi Parti'ye ise yüzde 9.97 oranında oy çıktı.

Silivri'deki 1 Nolu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda ise CHP yüzde 31.86 ile ilk sırada çıkarken, HDP'nin burada yüzde 30.27 oy oranına ulaştığı görülüyor. AK Parti'ye söz konusu sandıktan çıkan oy oranı ise sadece yüzde 5.8.

Silivri'deki oy oranlarının dağılımını gösteren tablo şöyle:

YORUMLAR 11
  • kaya 5 yıl önce Şikayet Et
    cezaevinde tabiki hdp ve chp çıkar
    Cevapla
  • RuHi 5 yıl önce Şikayet Et
    Mahkum oy veremez kardeşim. Adı üstünde mahkum!
    Cevapla
  • kadir 5 yıl önce Şikayet Et
    gelecek senenin yatirimini yapiyorlar simdiden seneye yapilacak secimler icin zirva haberlerle halkin aklinin bulandiriyorlar sozcu okuyan at gozlukluler baska yayin okumayinca o zirvaya inaniyor diger sitede verilen dogru haberi gormeyince kendini kaptiriyor o zirvalari baskalari karsisinda dillendirerek at gozluklu bir zihniyetin usagi oldugunu akledemiyor
    Cevapla
  • Derwısh 5 yıl önce Şikayet Et
    (İnşallah bir daha karşımıza çıkmaz) Son Araştırma şirketinin yöneticisin dediğini hatırlayın. Onlar istedi diye söylüyorum demişti.Yoksa çarmıha gererler. sözcü denen grupta aynı halt yiyor.
    Cevapla
  • Davut 5 yıl önce Şikayet Et
    Aynı gazetenin LGS tercihlerinde İmam Hatip yazmak zorunlu haberi de YALAN!!! Öğrenciler 5 tercih yapacaklar ve Anadolu lisesi, İmam Hatip lisesi ve Meslek lisesi okul türlerinden her birinden en fazla 3 tercih yapabilecekler. Yani 3 anadolu lisesi 2 meslek lisesi olabilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor